Συναγερμός στην Κυψέλη: Εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο – Διακοπή κυκλοφορίας στη Δροσοπούλου
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Αν δεν γίνει κάτι θα έχουμε θύματα: Κάτοικος μιλά για τις τεράστιες καταστροφές στο ρέμα της ΠικροδάφνηςΈκρηξη σε τέμενος στη Συρία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί και πάνω από 20 τραυματίεςΠώς έγινε η τραγωδία στη Ροδόπη με το νεκρό 7χρονο αγόρι - Σε κρίσιμη κατάσταση το αδερφάκι του και ο πατέρας του«Ένιωσα απειλή και φόβο για μένα και τα παιδιά μου», αναφέρει η σύζυγός του Άρη Μουγκοπέτρου
δημοφιλές τώρα: Συναγερμός στην Κυψέλη: Εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο – Διακοπή κυκλοφορίας στη Δροσοπούλου
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   18.02.2021 19:03
Μαρία Ζαχαράκη
Μαρία Ζαχαράκη

Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Τσελίκ κατά Ελλάδας: Αν έχουν όνειρα για την ανατoλική Μεσόγειο, θα τους τα μετατρέψουμε σε εφιάλτη

«Οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών προκαλούν έχθρα απέναντι στην Τουρκία», ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ μεταξύ άλλων

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Ομέρ Τσελίκ/(AP Photo/Burhan Ozbilici)
Ομέρ Τσελίκ/(AP Photo/Burhan Ozbilici)

Ο εκπρόσωπος τύπου του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία, Ομέρ Τσελίκ, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής, προέβη σε σκληρές δηλώσεις κατά της Ελλάδας αναφορικά με την ανατολική Μεσόγειο.

«Είπαμε ότι ήταν σωστή η έναρξη των διερευνητικών επαφών. O Μητσοτάκης οργάνωσε μια διάσκεψη με το όνομα Φόρουμ Φιλίας. Το ερώτημα είναι το εξής: Γιατί η Τουρκική Δημοκρατία, μια μεσογειακή χώρα και μια χώρα που βρίσκεται στο επίκεντρο αυτών των ζητημάτων, δεν προσκλήθηκε σε αυτή τη συνάντηση; Σε μία συνάντηση που ήταν παρούσα η ελληνοκυπριακή πλευρά, γιατί δεν ήταν η ΤΔΒΚ; Καμία συνάντηση δεν μπορεί να είναι φόρουμ φιλίας αποκλείοντας την ΤΔΒΚ. Δεν μπορεί να υπάρξει λύση σε κανένα πρόβλημα έτσι.

Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Με στρατιωτικά ελικόπτερα ΑΤΑΚ εξοπλίζεται η τουρκική αστυνομία

Οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών προκαλούν έχθρα απέναντι στην Τουρκία. Οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών είναι δηλώσεις που δεν συνάδουν με τη φιλία. Αν το ελληνο-κυπριακό δίδυμο τρέφει όνειρα να πάρει μαζί του όσες χώρες έχουν προβλήματα με την Τουρκία για να πραγματοποιήσουν τους μαξιμαλιστικούς τους στόχους, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι θα μετατρέψουμε σε εφιάλτη αυτό το όνειρο. Ούτε να το φανταστούν κάτι τέτοιο, ούτε βήμα δεν θα κάνουν με τέτοια όνειρα, ούτε καν θα σαλέψουν. Δεν πρόκειται να γλιτώσουν τον εφιάλτη, αν κάνουν βήμα. Εάν κάνουν ένα βήμα, θα μετατραπεί σε εφιάλτη.

Ούτε να ονειρεύονται κάτι τέτοιο, αυτό όνειρο δεν μπορεί να προχωρήσει ούτε ένα βήμα, εάν γίνει ένα βήμα είναι αναπόφευκτό ότι αυτό θα μετατραπεί σε εφιάλτη. Η Τουρκία έχει προτείνει μία διεθνή διάσκεψη για εκεί. Ο πρόεδρός μας είπε ότι για μία  ειλικρινή και μόνιμη συνεργασία στην περιοχή, θα πρέπει να διοργανωθεί ένα συνέδριο με τη συμμετοχή όλων των παράκτιων χωρών. Αν η Ελλάδα δεν θέλει να το προσεγγίσει θετικά, και θέλει να χρησιμοποιήσει για τα δικά της μαξιμαλιστικά συμφέροντα ένα φόρουμ με το όνομα «Φόρουμ φιλίας», αυτό είναι κάτι που σαμποτάρει το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για ενότητα στη Μεσόγειο.

Μια συνεργασία με την Τουρκία και την ΤΔΒΚ στη βάση της συνεργασίας, της φιλίας και του win-win θα επιφέρει τα σωστά αποτελέσματα. Η ελληνική ακτοφυλακή και η FRONTEX βυθίζοντας βάρκες μεταναστών ή ωθώντας τους στην Τουρκία επιχειρεί να σκοτώσει αυτούς τους ανθρώπους. Κι αυτή η σκληρότητα αυξάνεται. Το υπουργείο Εσωτερικών και η ακτοφυλακή μας το φωνάζουν συνέχεια.Στη βόρεια Γαλλία, η θερμοκρασία έπεσε στους -16 και οι μετανάστες που μένουν μέσα στο δάσος και τις σκηνές προσπαθούν να επιβιώσουν καίγοντας τα ρούχα τους. Κανείς από αυτούς να μην επιχειρήσει να διδάξει ανθρώπινα δικαιώματα».

Διαβάστε επίσης: Μήνυση Ερντογάν κατά Κιλιτσντάρογλου για τους 13 νεκρούς Τούρκους

Διαβάστε ακόμη

Ανατροπή με τον θάνατο της Ελένης Παπαδοπούλου: Συνελήφθη ο γιος της - Η μαρτυρία-«κλειδί»

Ρεβεγιόν στα μπλόκα: Συνεχίζουν τον αγώνα οι αγρότες - Στήριξη από πολίτες, καταγγελίες για πιέσεις

Τραγωδία στη Ροδόπη: Νεκρό 7χρονο παιδί από φωτιά στο σπίτι του - Στο νοσοκομείο το αδελφάκι του

Axios: Τραμπ και Ζελένσκι θα συναντηθούν στις ΗΠΑ την Κυριακή

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Τουρκία
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • Ομέρ Τσελίκ
  • διερευνητικές επαφές
  • Ανατολική Μεσόγειος
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr