• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Πρώτη και καλύτερη η Εθνική πόλο: Κυριάρχησε της Ιταλίας, πέρασε στην τετράδα και βλέπει μετάλλιο!Φωτιά στο Κάτω Χαλάνδρι: Στάχτη έγινε το διαμέρισμα - Ένας άνδρας απεγκλωβίστηκεΑποκάλυψη OPEN για Τέμπη: Το βίντεο-ντοκουμέντο της αυτοψίας στο Κουλούρι που οδήγησε στη μήνυση των συγγενώνΔημοσκόπηση Opinion Poll: Άνετη πρωτιά της ΝΔ - Ποια η «δεξαμένη» ψηφοφόρων για το κόμμα Καρυστιανού
δημοφιλές τώρα: Η προφητεία για τις 26 Φεβρουαρίου που τρομάζει τους Ρώσους - Τι έχει προβλέψει ο άνθρωπος που...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   08.03.2021 15:43
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Στο 60 με 70% των νέων κρουσμάτων οι μεταλλάξεις στην Αττική

Πελώνη: Γυμνάσια, Λύκεια τέλος Μαρτίου και εστίαση αρχές Απρίλη

Τις προθέσεις της κυβέρνησης για άνοιγμα δραστηριοτήτων αποκάλυψε η κυβερνητική εκπρόσωπος

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Copyright: Eurokinissi
Copyright: Eurokinissi

Το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων αλλά και της εστίασης ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να επαναλειτουργήσουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια μέχρι το τέλος Μαρτίου και στη συνέχεια να προχωρήσει ένα σταδιακό άνοιγμα των εξωτερικών χώρων στην εστίαση, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του ethnos.gr.

Σύμφωνα με την ίδια σε επόμενο στάδιο, και πάντα βάση των εισηγήσεων των ειδικών, θα γίνει η επανεκίννηση του τουρισμό, ήτοι της ατμομηχανής της ελληνικής οικονομίας.

Διαβάστε ακόμη: Πελώνη για Νέα Σμύρνη: Ενοχλητικές οι εικόνες - Ο Τσίπρας επιδιώκει πλατείες νεοαγανακτισμένων

Στο 60 με 70% των νέων κρουσμάτων οι μεταλλάξεις στην Αττική 

Στις νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού απέδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη την αύξηση του κρουσμάτων, λέγοντας μάλιστα ότι πλέον στην Αττική η πλειονότητα των κρουσμάτων είναι από μεταλλαγμένη στελέχη του ιού. «Αποδεικνύεται, όμως, για  άλλη μια φορά, ότι η έξαρση της πανδημίας γίνεται με αστραπιαίους ρυθμούς, ενώ η αποκλιμάκωση απαιτεί χρόνο και θυσίες.

Φαίνεται, μάλιστα, ότι η  προσπάθεια στη φάση αυτή γίνεται πιο δύσκολη  εξαιτίας της κούρασης όλων μας, αλλά και εξαιτίας των μεταλλάξεων, που συνολικά  έφτασαν στο 60% με 70% των νέων κρουσμάτων, ενώ στην Αττική και στην Κρήτη προσέγγισαν το 90%.», τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι έχουμε ακόμη δύσκολες μέρες μπροστά μας.

«Είμαστε, όμως, στο τελευταίο μίλι του Μαραθώνιου και είναι υποχρέωση όλων να ανταποκριθούμε στις εισηγήσεις των ειδικών. Είναι, άλλωστε, περισσότερο από βέβαιο ότι χωρίς τα μέτρα των τελευταίων εβδομάδων το επιδημιολογικό φορτίο θα ήταν ακόμα βαρύτερο. Ας μην ξεχνάμε τι έγινε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στην Πορτογαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και αλλού», συμπλήρωσε η ίδια κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. 

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τόνισε ότι η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας παραμένει εξαιρετικά επιβαρυμένη. «Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε αύξηση των νέων κρουσμάτων τόσο στην Αττική όσο και στις περισσότερες περιφερειακές ενότητες της χώρας μας. Διαπιστώνεται ταυτόχρονα αφενός  ότι υπάρχει μία μικρή μείωση στο ποσοστό των νέων κρουσμάτων στους άνω των 75 ετών, γεγονός που συνδέεται προφανώς  με την εμβολιαστική κάλυψη των ηλικιών αυτών. Και αφετέρου ότι τα νέα κρούσματα αφορούν κυρίως τα άτομα ηλικίας 20 έως 60 ετών, τους συνανθρώπους μας δηλαδή με τη μεγαλύτερη κινητικότητα. Γι’ αυτό αποφασίστηκαν και μπήκαν σε εφαρμογή  πρόσθετα μέτρα με στόχο τον περιορισμό της κινητικότητας και την ανάσχεση του τρίτου κύματος», είπε. 

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Στο νοσοκομείο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Μαρκόπουλος

Διαβάστε ακόμη

Τα μηνύματα του Τραμπ με τον Νορβηγό πρωθυπουργό: «Δεν μου δώσατε το Νόμπελ, θέλω απόλυτο έλεγχο της Γροιλανδίας»

Μητσοτάκης για αγρότες: Έτοιμος να διαχειριστώ οποιαδήποτε άλλη κατάσταση - Δεν μπορούν να συνεχιστούν τα μπλόκα

Αποκάλυψη OPEN για Τέμπη: Το βίντεο-ντοκουμέντο της αυτοψίας στο Κουλούρι που οδήγησε στη μήνυση των συγγενών

Πρώτη και καλύτερη η Εθνική πόλο: Κυριάρχησε της Ιταλίας, πέρασε στην τετράδα και βλέπει μετάλλιο!

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • εστίαση
  • lockdown
  • Λύκεια
  • Γυμνάσια
  • σχολεία
  • Αριστοτελία Πελώνη
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr