• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
ΥΠΕΞ για Global Sumud Flotilla: Ζητήσαμε από το Ισραήλ να αποσύρει τα σκάφη του - Να υπάρχει σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου«Ακούστηκαν εκρήξεις»: Δραματικές μαρτυρίες για τη μεγάλη φωτιά στο Ίλιον - Πώς εξαπλώθηκε σε όλη την πολυκατοικία«Ήταν το αίμα από το αίμα μου»: Ραγίζει καρδιές η γιαγιά του 13χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο με πατίνι στην ΗλείαΚατατέθηκε το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για Προανακριτική κατά των Αραμπατζή - Λιβάνιου για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
δημοφιλές τώρα: Απόγνωση σε Ημαθία και Πέλλα: Παραμορφώνονται οι καρποί και ξεραίνονται τα δέντρα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   09.03.2021 08:04
Αλέξανδρος Διαμάντης
Αλέξανδρος Διαμάντης

Κοινοβουλευτικός συντάκτης

Αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη: Σε δεινή θέση η κυβέρνηση – «Μεμονωμένο περιστατικό» η γραμμή

Αμεσος στόχος είναι η αλλαγή ατζέντας, αφού στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι το συγκεκριμένο ζήτημα μπορεί να έχει ακόμα και δημοσκοπικές επιπτώσεις όσο μένει στην επικαιρότητα

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Copyright: Eurokinissi
Copyright: Eurokinissi

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται η κυβέρνηση μετά το περιστατικό στην πλατεία της Νέας Σμύρνης με το Μέγαρο Μαξίμου να προσπαθεί να... στρίψει δια του αρραβώνος. Σύμφωνα με πηγές από το πρωθυπουργικό περιβάλλον η γραμμή που προτάσσεται είναι πως όσα είδαν το φως της δημοσιότητας αποτελούν ουσιαστικά ένα μεμονωμένο περιστατικό κι όχι γενικευμένο. Περιμένουν, δε, την εν εξελίξει εσωτερική έρευνα, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες ή τουλάχιστον να βρεθεί ο... αποδιοπομπαίος τράγος που θα αναλάβει την ευθύνη.

«Οι σκηνές που είδαμε, μας ενοχλούν όλους και, φαίνεται, πράγματι, να υπερβαίνουν το αναγκαίο μέτρο», τονίζουν συνεργάτες του πρωθυπουργού και παραδέχονται ότι σίγουρα τέτοια φαινόμενα δημιουργούν μια στρεβλή εικόνα, φέρνοντας την κυβέρνηση σε θέση απολογούμενου. Και σίγουρα κάτι τέτοιο δημιουργεί περισσότερα προβλήματα την στιγμή που η πανδημία «προελαύνει».

Διαβάστε ακόμη: Πελώνη για Νέα Σμύρνη: Ενοχλητικές οι εικόνες - Ο Τσίπρας επιδιώκει πλατείες νεοαγανακτισμένων

Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται βέβαιο ότι άμεσος στόχος είναι η αλλαγή ατζέντας, αφού στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι το συγκεκριμένο ζήτημα μπορεί να έχει ακόμα και δημοσκοπικές επιπτώσεις όσο μένει στην επικαιρότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Νέα Δημοκρατία έσπευσε να φέρει στην επιφάνεια τις δηλώσεις του άτυπου συμβούλου του Αλ. Τσίπρα, Γρηγόρη Γεροτζιάφα.

«Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει μονότονα ότι η Αττική θα γίνει Μπέργκαμο και ταυτόχρονα αντιδρά σε οποιαδήποτε απόφαση λαμβάνει η Κυβέρνηση για τον περιορισμό της πανδημίας, ο άτυπος σύμβουλος του κ. Τσίπρα για θέματα Υγείας, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, ανάμεσα σε διάφορα άλλα παραληρηματικά, καλεί με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον κόσμο της Αριστεράς “να βγει από τον λήθαργο και τον φόβο της πανδημίας” και “να προκαλέσει λαϊκές κινητοποιήσεις τώρα», τόνιζαν χαρακτηριστικά, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να στρέψουν αλλού τα φώτα της δημοσιότητας.

Όπως και να έχει γίνεται εμφανές ότι το Μέγαρο Μαξίμου τη δεδομένη στιγμή πιέζεται ασφυκτικά από την επικαιρότητα, με την πανδημία να παραμένει ένα από τα μεγαλύτερο «ανοικτά» ζητήματα. Και μπορεί τα στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ να έφεραν χαμόγελα αισιοδοξίας, ωστόσο αποτελεί κοινή παραδοχή ότι όσο το lockdown βρίσκεται σε ισχύ τόσο θα δυσκολεύει η κατάσταση. Εξ ου κιόλας χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη έσπευσε να προαναγγείλει το μερικό άνοιγμα της εστίασης, ενός κομματιού της ελληνικής οικονομίας που συνεισφέρει ισχυρά στο ΑΕΠ της χώρας.

Διαβάστε ακόμη: Χρυσοχοΐδης για Νέα Σμύρνη: «Η αστυνομική βία δεν δικαιολογείται»

Διαβάστε ακόμη

«Καταστροφή ζήτησης»: Πώς ο πόλεμος με το Ιράν θα μπορούσε να ισοπεδώσει την οικονομία των ΗΠΑ

ΥΠΕΞ για Global Sumud Flotilla: Ζητήσαμε από το Ισραήλ να αποσύρει τα σκάφη του - Να υπάρχει σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου

Γιατί δεν πρέπει να εμπιστεύεστε τα φιλικά AI chatbots - Η μεγάλη «παγίδα» και τα SOS των επιστημόνων

Η πιο περίεργη εκδίκηση: Τον απέλυσαν από φαστφουντάδικο και τους έκλεψε 80.000 δολάρια με ψεύτικες παραγγελίες

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Νέα Σμύρνη
  • αστυνομική βία
  • κυβέρνηση
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr