• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σοκαριστική έκρηξη σε νυχτερινό κέντρο στο Περού: Δεκάδες τραυματίες και συλλήψειςΜητσοτάκης για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: Θα παρέμβουμε σε κάθε φαινόμενο κερδοσκοπίας - Πλέγμα προστασίας στην ΚύπροΗμιμαραθώνιος Αθήνας: Νικητές ο Παναγιώτης Μπιτάδος και η Αναστασία ΜαρινάκουΚαθηγητής Σεισμολογίας Καβύρης: «Τα 5,3 Ρίχτερ στην Λεπτοκαρυά ήταν πιθανότατα ο κύριος σεισμός»
δημοφιλές τώρα: Καθηγητής Σεισμολογίας Καβύρης: «Τα 5,3 Ρίχτερ στην Λεπτοκαρυά ήταν πιθανότατα ο κύριος σεισμός»
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   15.04.2021 21:06
Βούλα Κεχαγιά
Βούλα Κεχαγιά

Πολιτικό Ρεπορτάζ

ΣΥΡΙΖΑ: Στα «κάγκελα» για την πανδημία και τα εργασιακά δικαιώματα

Η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ καταργεί το οκτάωρο και κάνει λόγο για σχεδιαζόμενη εργασιακή ζούγκλα της φθηνής και ελαστικής εργασίας

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
(Eurokinissi)
(Eurokinissi)

Εκτός ελέγχου θεωρεί η αξιωματική αντιπολίτευση ότι βρίσκεται η πανδημία, κάτι που καταμαρτυρούν και τα σημερινά ανησυχητικά στοιχεία σε σχέση με την εξέλιξή της. Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί εκ νέου την Παρασκευή 16 Απριλίου σε δημόσιο νοσοκομείο της Αττικής για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση και να συνομιλήσει με τους ανθρώπους της υγείας για τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα και τις αντοχές του συστήματος της υγείας.

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης γι’ αυτήν την τραγωδία είναι τεράστιες» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος επικαλούμενος τα σημερινά στοιχεία: «Νέο αρνητικό ρεκόρ με 819 διασωληνωμένους, αρνητικό ρεκόρ για το έτος με 104 απώλειες συνανθρώπων μας».

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας: Κούρεμα έως 60% του ιδιωτικού χρέους - 120 δόσεις και προστασία πρώτης κατοικίας

Σε δήλωσή του στα social media αναφέρει πως η κυβέρνηση αντί για μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας υγείας σχεδιάζει την κατεδάφιση κοινωνικών δικαιωμάτων όπως το 8ωρο και ζητάει για μία ακόμη φορά την άμεση επίταξη ιδιωτικών κλινικών και την λήψη άμεσων μέτρων προστασίας σε χώρους εργασίας και μέσα μεταφοράς.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρουν πως η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας και πως επί της ουσίας κάνει εμπόριο ελπίδας εναποθέτοντας την αντιμετώπισή της στα self test και στο στοιχείο της ατομικής ευθύνης.

Εκ παραλλήλου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντιμετωπίζει ως ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα το υπό κατάθεση νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που προβλέπει μεταξύ άλλων τετραήμερη εργασία με ελαστικοποίηση των ωραρίων απασχόλησης των εργαζομένων προς τα πάνω. Η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ καταργεί το οκτάωρο και κάνει λόγο για σχεδιαζόμενη εργασιακή ζούγκλα της φθηνής και ελαστικής εργασίας χωρίς κανόνες, χωρίς δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες.Το θέμα των εργασιακών που έχει χαρακτηριστεί ως «η μητέρα των μαχών» για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία από τον ίδιο τον πρόεδρό του Αλέξη Τσίπρα αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρία του ώστε να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία των αρμόδιων τομέων και του κόμματος απέναντι «στον πόλεμο που έχει κηρύξει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους».

Κατά τις πληροφορίες το επόμενο διάστημα θα υπάρξει πλήρης κινητοποίηση όλων των νομαρχιακών οργανώσεων του κόμματος, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας θα πάρει μέρος σε ειδική εκδήλωση με την συμμετοχή εκπροσώπων των συνδικαλιστικών φορέων.

Διαβάστε επίσης: Πελώνη για Κοντονή: Οι καταγγελίες δημιουργούν μείζον πολιτικό ζήτημα

Διαβάστε ακόμη

Nέος ανώτατος ηγέτης ο γιος του Χαμενεΐ; Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση - Θα καταδιώξουμε κάθε διάδοχο του προειδοποιεί το Ισραήλ

Λέκκας για τον σεισμό στη Θεσπρωτία: «Νωρίς να πούμε αν ήταν ο κύριος σεισμός» - Γιατί έγινε αισθητός σε τόσο μεγάλη περιοχή

Μητσοτάκης για τον πόλεμο στo Ιράν: Θα παρέμβουμε σε κάθε φαινόμενο κερδοσκοπίας - Πλέγμα προστασίας στην Κύπρο

Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Νικητές ο Παναγιώτης Μπιτάδος και η Αναστασία Μαρινάκου

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • Κορονοϊός
  • Αλέξης Τσίπρας
  • Νάσος Ηλιόπουλος
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr