Μητσοτάκης με Πρωθυπουργό Ιρακινού Κουρδιστάν: «Κοινός στόχος η ασφάλεια και η σταθερότητα»
Προς στενότερη συνεργασία τα δύο κράτη🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Με τον Πρωθυπουργό της Περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν, Masrour Masoud Barzani, ο οποίος επισκέπτεται για πρώτη φορά την Αθήνα συναντήθηκε, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν οι προοπτικές που διανοίγονται στη συνεργασία, με επίκεντρο τον οικονομικό και πολιτιστικό τομέα. Εκφράστηκε δε ετοιμότητα για συγκεκριμένα βήματα που θα οδηγήσουν στην πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων.
Κοινός στόχος η ασφάλεια και η σταθερότητα
Καταγράφηκε, επίσης, ανταλλαγή απόψεων για σειρά θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος που απασχολούν την περιοχή μας και υπήρξε κοινή διαπίστωση πως ασφάλεια και σταθερότητα στον ευρύτερο χώρο αποτελούν κοινό στόχο και προϋποθέτουν σεβασμό των κανόνων του διεθνούς δικαίου και της καλής γειτονίας.
Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Θάνος Ντόκος και η Διευθύντρια του Διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή.
«Σωτηρία»: Διασωληνώθηκε 22χρονος-Ανεμβολίαστοι, κυρίως, όσοι νοσηλεύονται
Αρση μέτρων: Επιστρέφει η μουσική στους γάμους, αλλά χωρίς… χορό
Κορoνοϊός: Παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό - Σε ποιους και γιατί εμφανίζονται
Viral βίντεο τους έστειλε φυλακή: Η απάτη με τα στημένα τροχαία - Πήραν αποζημιώσεις 80.000 δολαρίων
Καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: 30χρονος παραβίασε τον μισό ΚΟΚ και... μάζεψε πρόστιμα 18.590 ευρώ
«Φτιάξε ένα καλό, το χθεσινό ήταν πικρό»: Ψυχολόγος του Πειραιά σε κύκλωμα ναρκωτικών - Η «καβάτζα», το ghost phone και η τραγουδίστρια
Πανσέληνος Αυγούστου 2026: Μαγευτικές εικόνες από το «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




