• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Κακοκαιρία Byron: Βροχές και καταιγίδες και σήμερα - Κεντρική Μακεδονία και Δωδεκάνησα στο επίκεντροΏρα αποφάσεων για το έργο «φάντασμα» Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα - «Αγκάθι» η χρηματοδότησηΑυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον ΙανουάριοΚλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες με 6.000 τρακτέρ στους δρόμους - Πώς απαντά η κυβέρνηση
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   05.02.2019 21:26
Newsroom
Newsroom

Ερντογάν: Θέλουμε πίσω τους πραξικοπηματίες (vid)

«Δεν θα πρέπει οι φυγάδες τρομοκρατικών οργανώσεων να βρίσκουν θέση στην Ελλάδα», σημείωσε

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Ερντογάν/(AP Photo/Burhan Ozbilici)
Ερντογάν/(AP Photo/Burhan Ozbilici)

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Τουρκία, έχοντας «καυτή ατζέντα» για τις συναντήσεις του με τον Ταγίπ Ερντογάν. 

Πριν από λίγη ώρα, ολοκληρώθηκε η κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών, ενώ αυτή την ώρα παραχωρούν συνέντευξη Τύπου. 

Ο Τούρκος πρόεδρος, στην εισαγωγή των δηλώσεών του, σημείωσε: «Επιθυμούμε διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα σε κάθε επίπεδο». 

«Πρέπει να μείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι συνομιλίας. Πιστεύουμε ότι κάθε πρόβλημα μπορεί να λυθεί με διάλογο», τόνισε, ενώ έκανε λόγο για «ομογενείς που ζουν στην Ελλάδα», αναφερόμενος στους μουσουλμάνους της Θράκης. 

«Η Τουρκία σηκώνει μεγάλο βάρος όσον αφορά στους πρόσφυγες. Έχουμε ξοδέψει περίπου 35 εκατ. δολάρια για τη φροντίδα τους. Η ακτοφυλακή μας κάνει τα πάντα στο Αιγαίο για τον περιορισμό των θανάτων προσφύγων», σημείωσε αναφορικά με το προσφυγικό. 

«Τουρκία και Ελλάδα γνωρίζουν το αιματηρό πρόσωπο της τρομοκρατίας. Πρέπει, ως σύμμαχοι, να είμαστε από κοινού ενάντια στην τρομοκρατία και να έχουμε κοινή αντιμετώπιση. Δεν θα πρέπει οι φυγάδες τρομοκρατικών οργανώσεων να βρίσκουν θέση στην Ελλάδα», ανέφερε σχετικά με τους 8 που βρίσκονται στη χώρα μας. 

«Θα κάνουμε άνοιγμα στις θρησκευτικές μειονότητες. Θα βρούμε από κοινού λύσεις», δήλωσε ολοκληρώνοντας. 

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου του OPEN TV, Χρήστου Τσιγουρή, για τον χρόνο της επίσκεψης, ο πρόεδρος Ερντογάν σημείωσε: «Σε λίγο καιρό θα έχουμε μία μεγάλη διάσκεψη στη Θεσσαλονίκη. Θα συνοδευτώ από επιχειρηματίες και τότε θα συνάψουμε διάφορες συμφωνίες. Πρόκειται για μία Διάσκεψη Κορυφής. Οι πολιτικοί πρέπει να κερδίζουν φιλίες και φίλους και όχι εχθρότητες. Εμείς έτσι ασκούμε την πολιτική μας και έτσι θα συνεχίσουμε». 

«Όπως γνωρίζετε το 1971 έκλεισε η Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι γι' αυτό, δεν κυβερνούσαμε τότε. Όταν πήγαινα εγώ σχολείο, είχαμε πάει επίσκεψη στη Σχολή. Είχα γνωρίσει έναν σοφό καθηγητή της Σχολής και είχε μείνει στο μυαλό μου. Τότε, η Σχολή είχε ελάχιστους μαθητές. Τώρα, είμαστε σε ένα σημείο όπου η Σχολή είναι κλειστή. Τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και οι προγενέστεροι Έλληνες πρωθυπουργοί το φέρνουν στην ατζέντα... Αυτή τη στιγμή η Ιερά Σύνοδος με τα 15 μέλη της λειτουργεί κανονικά. Εμείς στην Ελλάδα απαντάμε ελάτε να συζητήσουμε για τους μουφτήδες στη Θράκη», ήταν η αναφορά του Ταγίπ Ερντογάν στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, χωρίς να διευκρινίζει αν και πότε αυτή θα επαναλειτουργήσει. 

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Διαβάστε ακόμη

Η σφαίρα που πήρε την αθωότητα μιας γενιάς: 17 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη και η μνήμη δεν σβήνει

Αυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον Ιανουάριο

Ανατροπή στη δολοφονία Καρυώτη: «Μου δώσανε φράγκα για να ομολογήσω, να μείνει μεταξύ μας»

Δώρο Χριστουγέννων για όλους; Παλιά ιστορία που πονάει – Πώς καθιερώθηκε

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Τουρκία
  • Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
  • Αλέξης Τσίπρας
  • επίσκεψη
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr