• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τα μηνύματα Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ: Τα διλήμματα της κάλπης, το αφήγημα σταθερότητας και τα πυρά στην αντιπολίτευσηΣτο μικροσκόπιο τα αίτια της συντριβής του Phantom - Πώς έγινε η τραγωδία στην ΤανάγραΤι είναι ο κουμπαράς για τη νέα γενιά: Πώς θα λειτουργεί και ποιους αφορά - Δείτε παραδείγματαΟ Ιβάν Σαββίδης δεν φεύγει, δεν κάνει πίσω, προχωρά μόνο μπροστά
δημοφιλές τώρα: Ρωτήσαμε το ChatGPT, το Gemini, το Claude και το DeepAI ποια 5 επαγγέλματα θα χαθούν... και...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   20.02.2019 14:11
Newsroom
Newsroom

Live ο Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο

Το σχέδιό του για την Κεντροαριστερά παρουσιάζει σήµερα στο Υπουργικό Συµβούλιο ο πρωθυπουργός

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

Αλέξης Τσίπρας (Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)
Αλέξης Τσίπρας (Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Με το καλωσόρισμα στους νέους υπουργούς «που σε αυτή την κρίσιμη φάση ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζί μας», άρχισε την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Ενώνουν», ανέφερε ο κ. Τσίπρας «τις δυνάμεις τους στη μεγάλη προσπάθεια που έχει εκκινήσει εδώ και τέσσερα χρόνια για την έξοδο της χώρας από την κρίση και για να γίνουν τα πρώτα βήματα της κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης έξω από την επιτροπεία και τα δεσμά του Μνημονίου».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτή η εθνική προσπάθεια είχε και έχει πάντοτε σαφές πρόσημο κοινωνικό και πολιτικό και ότι γύρω της συσπειρώθηκαν και συνεχίζουν να συσπειρώνονται δυνάμεις και πρόσωπα από το σύνολο του δημοκρατικού φάσματος, «που δεν ανήκουν αποκλειστικά στο χώρο της Αριστεράς, αλλά προέρχονται και από το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της οικολογίας, αλλά και της λαϊκής κεντροδεξιάς».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «αυτή η ένωση δυνάμεων που δίνει και τη μεγάλη δύναμη σε αυτή την κυβέρνηση να ενώνει τους Έλληνες και τις Ελληνίδες γύρω από τον μεγάλο εθνικό στόχο: Το να αφήσουμε πίσω μας το παρελθόν της χρεοκοπίας και να προχωρήσουμε μπροστά στην ανάκαμψη της οικονομίας, την παραγωγική ανασυγκρότηση και την έξοδο από την κρίση”. Σχολίασε ότι "είναι ευτυχές ότι όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν τον εαυτό τους σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα και βλέπουν ότι ήταν το δικό μας πολιτικό σχέδιο που κατάφερε να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στο ξέφωτο και τη σταθερότητα».

Η Ελλάδα βαδίζει με σταθερότητα και ασφάλεια στο δρόμο της ανάκαμψης και αποτελεί πλέον μόνιμη πηγή καλών ειδήσεων στη διεθνή ειδησεογραφία.

«Η χώρα», ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός, «όχι μόνο βγήκε από τα μνημόνια, όχι μόνο δεν χρειάστηκε την πιστοληπτική γραμμή στήριξης, όπως υποστήριζαν οι Κασσάνδρες, που σήμαινε κεκαλυμμένο μνημόνιο, αλλά αποτελεί σήμερα ένα ευρωπαϊκό παράδειγμα επιτυχίας, στο οποίο αναφέρονται όλοι με κολακευτικά σχόλια σε όλα τα ευρωπαϊκά φόρα».

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας: «Θα θυμάστε ότι κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του Υπουργικου Συμβουλίου είχαμε ανακοινώσει την πρώτη έξοδο στις αγορές μετά τη λήξη του προγράμματος. Ήρθε λίγες μόνο εβδομάδες μετά τις για άλλη μια φορά καταστροφολογικές προβλέψεις του αρχηγού της αντιπολίτευσης ότι η χώρα δε θα μπορέσει να έχει πρόσβαση στις αγορές».

Διαβάστε ακόμη

Τα μηνύματα Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ: Τα διλήμματα της κάλπης, το αφήγημα σταθερότητας και τα πυρά στην αντιπολίτευση

Στο μικροσκόπιο τα αίτια της συντριβής του Phantom - Πώς έγινε η τραγωδία στην Τανάγρα

Ο Ιβάν Σαββίδης δεν φεύγει, δεν κάνει πίσω, προχωρά μόνο μπροστά

«Είμαι εκνευρισμένη»: Η σύζυγος του Ελ Τσάπο τα βάζει με το TikTok μετά την αναστολή του λογαριασμού της

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Αλέξης Τσίπρας
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr