• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
ΟΠΕΚΕΠΕ: «Κέρδισα 7-8 φορές στο Τζόκερ, η Ferrari είναι δώρο της μητέρας μου» - Η κατάθεση Μαγειρία και η ένταση με ΚωνσταντοπούλουΠούτιν: «Απαράδεκτα» ορισμένα σημεία του αμερικανικού ειρηνευτικού σχεδίου - Νέες διαπραγματεύσεις στο ΜαϊάμιΚακοκαιρία Byron: Ποια πανεπιστήμια δε θα λειτουργήσουν την Παρασκευή εξαιτίας των έντονων φαινομένωνΚακοκαιρία Byron: Τι ισχύει για τους δημόσιους υπαλλήλους - Ποιοι δικαιούνται άδεια
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   28.02.2019 20:25
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Τι γράφτηκε στη δικογραφία📌 H ψυχολογική αξιολόγηση του Μιχαήλ Λούνγκου μετά την ασέλγεια📌 Tο προφίλ του ανηλίκου

Τι βίωσαν τα θύματα του Νίκου Γεωργιάδη – Σοκαριστικές περιγραφές

Σε πολύ σοβαρές καταγγελίες προβαίνουν ανήλικοι, που υποστηρίζουν ότι έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Ο πρώην βουλευτής Νίκος Γεωργιάδης στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019 (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Ο πρώην βουλευτής Νίκος Γεωργιάδης στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019 (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Τον Νοέμβριο του 2010 ο Νίκος Γεωργιάδης προσήχθη από τις μολδαβικές Αρχές λόγω της εμπλοκής του σε κύκλωμα trafficking. Εκείνη την περίοδο ήταν σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών της Μολδαβίας και απεσταλμένος του ΟΗΕ στη συγκεκριμένη χώρα. H μολδαβική αστυνομία έπειτα από αστυνομική έρευνα και επιχείρηση (η οποία ξεκίνησε ως αποτέλεσμα πιέσεων διαφόρων ΜΚΟ κατά της εμπορίας ανθρώπων) κατάφερε να εξαρθρώσει ένα μεγάλο κύκλωμα παιδοφιλίας.

Το εν λόγω κύκλωμα εμπορευόταν ανήλικους από εννέα έως 16 χρονών, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, το διαδίκτυο και τη σελίδα www.gaymoldova.md, η οποία λειτουργούσε ως «δειγματολόγιο» αφού περιείχε πληροφορίες και φωτογραφίες των ανηλίκων. Συνήθως τα θύματα ήταν παιδιά από ορφανοτροφεία ή φτωχές οικογένειες, τα οποία χρησιμοποιούσε το κύκλωμα γνωρίζοντας πως δεν υπάρχει κανένας να τα προστατέψει.

Μαξίμου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ27.02.2019 18:44
Μαξίμου: ΝΔ και Μητσοτάκης καλύπτουν προκλητικά τον Νίκο Γεωργιάδη
Μαξίμου: ΝΔ και Μητσοτάκης καλύπτουν προκλητικά τον Νίκο Γεωργιάδη

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, στο φως είχαν έρθει καταγγελίες παιδιών, που υποστήριζαν ότι ο Νίκος Γεωργιάδης έχει προβεί σε ασελγείς πράξεις.  

Όπως επεσήμανε η Όλγα Σιέκλεϊ -μια από τις δημοσιογράφους, που έκανε τις αποκαλύψεις για το κύκλωμα παιδοφιλίας, ο Μίσα (ένας ανήλικος) της είπε ότι χρηματίστηκε. Σύμφωνα τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί στη Μολδαβία, γίνεται αναφορά σε παιδί 15 ετών.

Τι γράφτηκε στη δικογραφία 

«Ο Μιχαήλ πήγε στο σπίτι του Νικ που βρισκόταν στην οδό Πέτρου Μοβίλα 23/9, διαμέρισμα 21, στο Κισινάου. Το διαμέρισμα ήταν υπερπολυτελείας, με πέντε δωμάτια και πολύ καλά διακοσμημένο με τηλεοράσεις LCD στα δωμάτια. Όταν έφτασε στο διαμέρισμα ο Μιχαήλ έκανε μπάνιο στο τζακούζι ενώ ο Νικ παρακολουθούσε ποδόσφαιρο.

ΕΛΛΑΔΑ26.02.2019 16:43
Ένοχος κατά πλειοψηφία για ασέλγεια ανηλίκων ο Νίκος Γεωργιάδης
Ένοχος κατά πλειοψηφία για ασέλγεια ανηλίκων ο Νίκος Γεωργιάδης

Ο 16χρονος Μιχαήλ Λούνγκου που κατέθεσε στις μολδαβικές αρχές είναι ένας ακόμη ανήλικος. Στην κατάθεσή του, ο ανήλικος αναφέρεται στον ξάδελφό του και συνδετικό κρίκο, Νικολάι Τσανατούι, με τον οποίο ο πρώην κατηγορούμενος φέρεται να επικοινώνησε προκειμένου να πάει σπίτι του και να φέρει και κάποιο άλλο αγόρι μαζί.

H ψυχολογική αξιολόγηση του Μιχαήλ Λούνγκου μετά την ασέλγεια

Συγκλονιστική είναι η ψυχολογική αξιολόγηση που έγινε στον ανήλικο Μιχαήλ Λούνγκου από την ψυχολόγο του κέντρου προστασίας La Strada για λογαριασμό του Κέντρου Καταπολέμησης Trafficking της Μολδαβίας, στις 29 Νοεμβρίου 2010. Δείχνει πως ο ενήλικος εκμεταλλεύτηκε την οικονομική αδυναμία του ανηλίκου και την ευάλωτη ψυχολογική του κατάσταση. Η κλινική μέθοδος ανάλυσης και προσέγγισης προς το παιδί ήταν η παρατήρηση και ερωτήσεις. Οι παρατηρήσεις που σημειώνει η ψυχολόγος Svetlana Chintea, που υπογράφει, είναι οι εξής:

«Ο ανήλικος ζήτησε να γίνει η συνέντευξη χωρίς την παρουσία των γονιών του καθώς ντρεπόταν να πει την ιστορία του μπροστά σε συγγενείς. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο ανήλικος ήταν πολύ μαζεμένος, δείχνοντας άγχος, δυσπιστία, ντροπή, αίσθημα ενοχής, αυτοσυγκράτηση. Αισθανόταν ταπεινωμένος, αδιάφορος για τον εαυτό του και οτιδήποτε γύρω του.

ΕΛΛΑΔΑ26.02.2019 18:24
Νίκος Γεωργιάδης: «Προϊόν δικαστικής πλάνης» η καταδικαστική απόφαση
Νίκος Γεωργιάδης: «Προϊόν δικαστικής πλάνης» η καταδικαστική απόφαση

Ανασφάλεια και αβεβαιότητα, ντροπαλότητα και σημάδια συναισθηματικών εναλλαγών, ως αποτέλεσμα της δυσκολίας να αντεπεξέλθει στη στρεσογόνα κατάσταση. Κλειστή στάση, εκφράζοντας ότι έχει κατακλυστεί (σ.σ. από τις εξελίξεις). Η επικοινωνία έδειξε καθαρά ότι ο ανήλικος είχε μειωμένη ικανότητα να αντεπεξέλθει στις δικές του ή άλλων προσώπων ενέργειες. Μειωμένη ικανότητα να καταλάβει τις επιδράσεις και τις επιπτώσεις δικών του ή άλλων προσώπων δράσεις, εκλαμβάνοντας το ενδιαφέρον τους και τις σκέψεις τους ως ειλικρινείς.

Όντας ανίκανος να αντισταθεί σε ορισμένες υποσχέσεις και αποζημιώσεις που προσέφεραν ενήλικες, ο ανήλικος εύκολα έγινε θύμα αυτών που των κακοποίησαν σεξουαλικά. Οι αναφορές του ανηλίκου, μας κάνουν να καταλήξουμε στο ότι επιδόθηκε σε σεξουαλικές πράξεις που του επιβλήθηκαν από ενήλικο, που συνίστατο σε χειραγώγηση των γεννητικών οργάνων μέσω στοματικής εισδοχής και διέγερσης.

Tο προφίλ του ανηλίκου

Ο ανήλικος είναι το μικρότερο παιδί μονογονεϊκής οικογένειας. Σπουδάζει σε σχολείο στην πόλη Λεόβα. Οι σχέσεις με την οικογένεια είναι φυσιολογικές αλλά η κοινωνική και οικονομική του κατάσταση είναι αυτή της φτώχειας. Ο ανήλικος δήλωσε πως η μητέρα τους είναι η μόνη που φέρνει χρήματα στην οικογένεια και για αυτό εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία ώστε να αποφεύγει να της ζητά χρήματα.

Ο ανήλικος μας είπε πώς και κάτω από ποιες συνθήκες συναντήθηκε με τον ενήλικο. Παρείχε λεπτομέρειες του διαμερίσματος, των σεξουαλικών σχέσεων και τον τρόπο πληρωμής. Ανέφερε επίσης και άλλον ενήλικο, που χειριζόταν αυτού του είδους τη δραστηριότητα πολλών ανηλίκων που εμπλέκονταν στην παροχή σεξουαλικών υπηρεσιών σε αλλοδαπούς πολίτες.

Η ψυχολόγος προτείνει να μη θέσουν το θύμα πρόσωπο με πρόσωπο με τον θύτη, καθώς μπορεί να ξανανιώσει θύμα και να επιλέξει να αλλάξει την προηγούμενη κατάθεση ή ακόμα και να αρνηθεί να συνεργαστεί με τις Αρχές φοβούμενος τον θύτη με αποτέλεσμα την επιδείνωση της συναισθηματικής κατάστασης του.

Προτείνει δε μακροχρόνια ψυχολογική υποστήριξη, αποφυγή αντιπαράθεσης με τον θύτη ώστε να αποφευχθεί επανάληψη του τραύματος, αποφυγή επανειλημμένων ανακρίσεων προς αποφυγής τραύματος και η ανάκριση να γίνει με απουσία των γονιών και αντί αυτών να υπάρχει εκπρόσωπος της Διεύθυνσης για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Παιδιών.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η Αστυνομία κατά τη διάρκεια των ερευνών προχώρησε στη φυσική παρακολούθηση των υπόπτων, ανάμεσά τους φυσικά ήταν και ο Νίκος Γεωργιάδης, στου οποίου το σπίτι τοποθετήθηκαν κάμερες και παγιδεύτηκε και το τηλέφωνό του. 

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Διαβάστε ακόμη

Ο αντίκτυπος της ομιλίας Τσίπρα σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ, η απάντηση Φάμελλου για τα περί ιδιοτέλειας και ο υπερ-γουρλής Μαγειρίας που πήρε δώρο μια Ferrari από τη μητέρα του

Από το Καστέλι μέχρι τον ΒΟΑΚ και το μετρό: Αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ απειλούν μέχρι και να διπλασιάσουν το κόστος των μεγάλων έργων

Κακοκαιρία Byron: «Βροχή» τα 112 όλη τη νύχτα - Πώς θα κινηθούν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα - Ποιες κινήσεις εξετάζει η κυβέρνηση

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Νίκος Γεωργιάδης
  • παιδόφιλος
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr