• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Προφυλακιστέος 47χρονος για μεγάλο κύκλωμα απάτης – Η 16ετης δράση του με λεία πάνω από 440.000 ευρώΣε τροχαίο με δύο νεκρούς ενεπλάκη ο πυγμάχος Άντονι Τζόσουα στη ΝιγηρίαΑπό ασφυξία ο θάνατος των τεσσάρων ορειβατών στα Βαρδούσια – Tι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση
δημοφιλές τώρα: Βαρδούσια: Από ασφυξία ο θάνατος των τεσσάρων ορειβατών – Tι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   14.03.2019 13:40
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Το χρονικό της δήλωσης και οι αντιδράσεις

Γιώργος Κυρίτσης στο ethnos.gr: «Ήταν λανθασμένη η δήλωσή μου, απολογούμαι»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλά στο ethnos.gr και απολογείται για τη δήλωσή του «δεν θυμάμαι να πέθανε κανείς από μολότοφ»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο

«Λανθασμένη» χαρακτηρίζει τη δήλωσή του για το ότι «δεν θυμάται να πέθανε κανείς από μολότοφ», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης μία ημέρα μετά από τον δικαιολογημένο θόρυβο που ξεσήκωσε σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, ακόμα και στο ενδοκυβερνητικό στρατόπεδο.

Μιλώντας αποκλειστικά στο ethnos.gr ο Γιώργος Κυρίτσης θα πει, μεταξύ άλλων: « Όταν μου ζητήθηκε από την ΕΡΤ να σχολιάσω τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα σχετικά με τις μολότοφ, είχα στο μυαλό μου τις συγκρούσεις που συχνά παρατηρούμε στο δρόμο, σε πολιτικές και αθλητικές εκδηλώσεις επί χρόνια κι όχι φυσικά τον εμπρησμό της Marfin που οδήγησε στο θάνατο τριών εργαζομένων, μεταξύ των οποίων και μιας εγκύου».

-Θεωρείτε ότι ήταν λάθος η δήλωσή σας;

-«Ήταν λανθασμένη η δήλωσή μου. Ο λόγος είναι ότι το έγκλημα της Marfin κατέχει από μόνο του μια ξεχωριστή θέση στη συλλογική συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας. Το έγκλημα της Marfin δεν είχε προηγούμενο κι ευτυχώς έκτοτε δεν καταγράφηκε άλλο όμοιο ή αντίστοιχό του».

-Προκαλέσατε πολύ σκληρές αντιδράσεις. Τι λέτε για αυτές;

-«Με αυτήν την έννοια θεωρώ δικαιολογημένη την αντίδραση που προκλήθηκε κι αισθάνομαι την ανάγκη να απολογηθώ. Να σημειώσω με την ευκαιρία ότι η πρόταση που κατατέθηκε από τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή αντιμετωπίζει ως πλημμέλημα –και μάλιστα βαρύ- την απλή κατοχή κι όχι την επίθεση με μολότοφ, η οποία ορθώς παραμένει κακούργημα».

Αστυνομικοί
ΕΛΛΑΔΑ14.03.2019 13:16
Νέος Ποινικός Κώδικας: Τα 5 σηµεία τριβής - Οι διατάξεις που προκαλούν θύελλα
Νέος Ποινικός Κώδικας: Τα 5 σηµεία τριβής - Οι διατάξεις που προκαλούν θύελλα

Το χρονικό της δήλωσης και οι αντιδράσεις

Θυμίζουμε ότι το πρωί της Τετάρτης (13/3) στην ΕΡΤ, ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού για το Προσφυγικό, είπε μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στον νέο Ποινικό Κώδικα που τέθηκε προς διαβούλευση: «Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, δε θυμάμαι κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ ή κάτι αντίστοιχο» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ευτυχώς στις συγκρούσεις στο δρόμο, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, πρόσθεσε, δεν υπήρχαν τραγικά περιστατικά.

Η δήλωση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ, ενώ την πλήρη διαφωνία τους εξέφρασαν μέσω του ethnos.gr ο δικηγόρος των 11 διασωθέντων στην υπόθεση της Marfin, αλλά και ο δικηγόρος της τράπεζας.

Διαβάστε ακόμη

Από ασφυξία ο θάνατος των τεσσάρων ορειβατών στα Βαρδούσια – Tι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Μετά την Πρωτοχρονιά οι 18 πηγαίνουν σε διάλογο: «Ο δρόμος ανοιχτός, τα σκυλιά δεμένα», λένε οι υπόλοιποι αγρότες

Αυτοί είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί του 2025 στο Χόλιγουντ

Klavdia και Ελένη Φουρέιρα υποδέχονται τον νέο χρόνο με μεγάλες συναυλίες στην Αθήνα

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
  • βόμβες μολότοφ
  • Γιώργος Κυρίτσης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr