Μάκης Βορίδης στο Έθνος: Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει γρήγορα

Τελευταία Ενημέρωση
Αγωνίζοµαι για τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και για να λάβει καθαρή εντολή ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως επόµενος πρωθυπουργός, προκειµένου να εφαρµόσει ένα πρόγραµµα ελευθερίας και υπερασπίσεως της εθνικής ταυτότητας, τονίζει ο βουλευτής της Νέας ∆ηµοκρατίας

Η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποτυπωθεί σε όλες τις κάλπες, τονίζει ο βουλευτής της Νέας ∆ηµοκρατίας, Μάκης Βορίδης, υπογραµµίζοντας ότι δεν ανησυχεί για διαρροές ψηφοφόρων προς τα δεξιά του κόµµατος.

Πάρα το γεγονός ότι η κυβέρνηση εισπράττει εγκωµιαστικά σχόλια για την πορεία της οικονοµίας, η Ν∆ εξακολουθεί να µιλά για παταγώδη αποτυχία…

Το σενάριο της ανθηρής και ευηµερούσας µεταµνηµονιακής Ελλάδος που εξύφαινε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταρρεύσει. Και µαζί του κατέρρευσε η βασική επιχειρηµατολογία που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία: ότι για όλα τα οικονοµικά δεινά φταίει το µνηµόνιο. Και αν ήταν έτσι, τώρα που, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, βγήκαµε από το µνηµόνιο, γιατί εξακολουθούν να υπάρχουν ο ΕΝΦΙΑ, ο ΦΠΑ στο 24%, οι φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις που τσακίζουν τη µεσαία τάξη και ένα τραπεζικό σύστηµα που δεν λειτουργεί γιατί ακόµα υπάρχουν κεφαλαιακοί έλεγχοι, γιατί η όποια ανάπτυξη είναι ισχνή και αναιµική, γιατί δεν έχουν ανακτηθεί τα εισοδήµατα. Η απάντηση είναι προφανής: γιατί τα µνηµόνια δεν ήταν το πρόβληµα.

Πρόβληµα ήταν οι διαρθρωτικές δυσκολίες της ελληνικής διοίκησης και οικονοµίας, το τεράστιο και αντιπαραγωγικό ∆ηµόσιο, η διαφθορά, η γραφειοκρατία, η έλλειψη Κτηµατολογίου, η χαµηλή ανταγωνιστικότητα, η ανυπαρξία εξειδικευµένου τεχνικού προσωπικού. Αυτά έπρεπε να αντιµετωπιστούν. Και ο ΣΥΡΙΖΑ τέσσερα χρόνια τώρα όχι µόνο δεν διόρθωσε οτιδήποτε από αυτά, αλλά επιδείνωσε όλους τους δείκτες. Οι ξένοι έχουν κάθε λόγο να τον επαινούν, αφού ο κ. Τσίπρας τούς έδωσε όλη τη δηµόσια περιουσία, τους τακτοποίησε στο Σκοπιανό βάζοντας τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, έχει ικανοποιήσει κάθε αίτηµά τους. Αφού ηττήθηκαν το 2015, ως λέει και ο κ. Τσακαλώτος, εν συνεχεία παραδόθηκαν και διαπραγµατεύτηκαν ως ηττηµένοι. Ολοι ξέρουµε τι συµβαίνει όταν διαπραγµατεύεσαι ως ηττηµένος, όλοι βιώνουµε τις συνέπειες αυτής της διαπραγµάτευσης.

Ποιος είναι, αλήθεια, ο εκλογικός πήχης του κόµµατός σας εν όψει της ευρωκάλπης;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι οι ευρωεκλογές είναι δηµοψήφισµα µε ερωτήµατα αν ο λαός µας επιθυµεί να συνεχίσουν να διοικούν ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ και αν αποδέχεται και στηρίζει την κυβερνητική πρόταση της Νέας ∆ηµοκρατίας. Αυτό σηµαίνει δύο πολιτικούς στόχους: ότι η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποτυπωθεί και στις ευρωεκλογές και ότι η Νέα ∆ηµοκρατία πρέπει να νικήσει στις ευρωεκλογές. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόµη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθεί σε όλες τις κάλπες. Αρα, ειδικά οι περιφερειακές εκλογές, αλλά και οι δηµοτικές εκλογές στις µεγάλες πόλεις, θα στείλουν πολιτικό µήνυµα.

Κυβερνητικοί βουλευτές υποστηρίζουν ότι το µοντέλο της Συµφωνίας των Πρεσπών θα µπορούσε να εφαρµοστεί και σε διαφορές που βλέπει η Τουρκία µε τη χώρα µας, την ώρα που ο υπουργός Αµυνας είχε µιλήσει για την πιθανότητα ατυχήµατος στο Αιγαίο. Ανησυχείτε για τον κίνδυνο θερµού επεισοδίου στο Αιγαίο;

Επειδή λένε τέτοια, πρέπει να φύγουν γρήγορα. Οσο µένουν µπορεί να δούµε και συµφωνία για συνεκµετάλλευση του Αιγαίου ή κάτι σχετικό. Το γεγονός και µόνο ότι εξακολουθούν να υποστηρίζουν και να εµµένουν σε µια συµφωνία που είναι τόσο επιζήµια για τα εθνικά συµφέροντα και την οποία έχει απορρίψει η συντριπτική πλειοψηφία του λαού µας δείχνει ότι είναι µια κυβέρνηση αυταρχική, µειωµένης εθνικής ευαισθησίας και επικίνδυνη για τα εθνικά συµφέροντα. Η Τουρκία αποτελεί πάντοτε παράγοντα αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή. Είναι µια χώρα που µόνιµα χρησιµοποιεί την απειλή χρήσης βίας στο διπλωµατικό πεδίο. Λαµβάνοντας αυτό ως δεδοµένο, η Ελλάδα θα πρέπει να ετοιµαστεί ώστε αυτή η απειλή να αποτελέσει «γράµµα κενό περιεχοµένου». Αλλά αυτό θέλει άλλη εθνική ηγεσία και άλλο αµυντικό και διπλωµατικό προσανατολισµό. Μέχρι τότε οι κίνδυνοι θα είναι διαρκώς παρόντες και επικείµενοι.

Ανά τακτά χρονικά διαστήµατα διοχετεύονται στον Τύπο διαρροές περί νέων εξελίξεων στο σκάνδαλο της Novartis. Στον αντίποδα, εσείς, όπως και άλλοι εµπλεκόµενοι, καταγγέλλετε την κυβέρνηση για «εργαλειοποίηση» της ∆ικαιοσύνης. Προτίθεστε να αναλάβετε πρωτοβουλίες επ’ αυτού;

Εχει πλήρως εµπεδωθεί ότι οι εξαγγελίες του κ. Παπαγγελόπουλου περί του «µεγαλύτερου σκανδάλου» στην ελληνική πολιτική Ιστορία έπεσαν στο κενό. Ολοι είδαν τη σκευωρία που λέγεται «Novartis». Παραστάσεις κυβερνητικών στον Αρειο Πάγο, παραποµπή διά τυµπανοκρουσιών στη Βουλή, προανακριτικές που ουδέν απεκάλυψαν, εισήγηση περί µη διώξεως, προστατευόµενοι µάρτυρες που αποκαλύφθηκαν και έγιναν κατηγορούµενοι, αλληλοκαταγγελλόµενοι εισαγγελείς µε καταγγελίες που διεκπεραιώνονται µε ταχύτητα φωτός, φήµες, διαδόσεις και ο επισπεύδων κύριος Πολάκης. Αυτή είναι η Novartis: Η µεγαλύτερη σκευωρία κατά πολιτικών αντιπάλων που έχει στήσει ποτέ κυβέρνηση στην Ελλάδα. Μαρτυρά το ήθος της Αριστεράς. Με ρωτάτε για πρωτοβουλίες. Είναι σίγουρο ότι ο τρόπος µε τον οποίο στήθηκε η υπόθεση αυτή θα αποτελέσει αντικείµενο µελλοντικής διερεύνησης. Και τότε είναι βέβαιο ότι θα αποκαλυφθεί η αλήθεια, όταν θα διευκρινιστούν οι καταγγελίες Ράικου, Αγγελή, Μανιαδάκη και ενδεχοµένως άλλων.

Πολύς λόγος γίνεται εσχάτως για το εάν η Νέα ∆ηµοκρατία είναι ένα κατά µείζονα λόγο δεξιό ή ένα κεντρώο κόµµα. Τι πιστεύετε εσείς; Υπάρχουν τόσο µεγάλες διαφορές µεταξύ των «γαλάζιων» στελεχών όσο αυτές που υπαινίσσεται ο Νίκος ∆ένδιας σε πρόσφατες δηλώσεις του; Σας ανησυχούν διαρροές της Ν∆ προς τα δεξιά;

Πρώτο και βασικό: Αγωνίζοµαι για τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και για να λάβει καθαρή εντολή ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως επόµενος πρωθυπουργός, προκειµένου να εφαρµόσει ένα πρόγραµµα ελευθερίας και υπερασπίσεως της εθνικής ταυτότητας. Οταν το κάνω αυτό, έχω πολιτικό µου αντίπαλο τον κ. Τσίπρα και συναγωνιστές µου όλους τους νεοδηµοκράτες.

∆εύτερο: Ζητήµατα ιδεολογικής και πολιτικής ταυτότητας δεν ανοίγω δύο µήνες προ των εκλογών. Εξάλλου, κάθε χρόνο η Νέα ∆ηµοκρατία έχει συνέδριο. Μπορώ να τοποθετηθώ εκεί.

Τρίτον: Ο,τι έχω να πω, το λέω στα όργανα του κόµµατος.

Τέταρτον: Είναι προφανές ότι η Νέα ∆ηµοκρατία είναι κεντροδεξιό κόµµα και είναι επίσης προφανές ότι εγώ δεν είµαι κεντρώος. Είναι τελείως προφανές ότι µας ενώνει ένα κυβερνητικό πρόγραµµα. Επίσης είναι προφανές ότι ο καθένας από εµάς έχει τον δικό του τρόπο εκφράσεως. Προσωπικά, όλα αυτά µου φαίνονται αυτονόητα, ανήκουν στη βασική πολιτική εκπαίδευση. Είµαι βέβαιος ότι όλοι είµαστε ικανοί να συζητάµε πολύ πιο σύνθετα και απαιτητικά ζητήµατα.

Πέµπτον: Οι δεξιοί ψηφοφόροι έχουν µια µεγάλη πολιτική προτεραιότητα: τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Και έχουν ως προγραµµατική προτεραιότητα την απελευθέρωση της οικονοµίας, τη µείωση της φορολογίας, την επιβολή του νόµου και της τάξης, την ανάσχεση της λαθροµετανάστευσης. Και µόνο η Νέα ∆ηµοκρατία µπορεί να εγγυηθεί αυτούς τους στόχους.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ