Ο Κώστας Μπακογιάννης στην παρουσίαση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά» (Eurokinissi /Τατιάνα Μπόλαρη)

Μπακογιάννης: Ελάτε όλοι να σηκώσουμε την Αθήνα ψηλά (pics & vid)

Τελευταία Ενημέρωση
Το κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας του Κώστα Μπακογιάννη είναι:«Σηκώνουμε Ανάστημα».

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στον πολυχώρο «Piraeus 117 Academy» στο Γκάζι, όπου ο Κώστας Μπακογιάννης παρουσίασε τη δημοτική παράταξη με την οποία θα διεκδικήσει τον δήμο Αθηναίων. Το κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας του Κώστα Μπακογιάννη είναι:«Σηκώνουμε Ανάστημα».

Το όνομα της παράταξης του Κώστα Μπακογιάννη είναι «Αθήνα Ψηλά», ενώ από χθες Κυριακή, στα social media (Facebook, Twitter, Instagram) έχει δημιουργηθεί σελίδα της δημοτικής παράταξης. 

Ο κ. Μπακογιάννης κατά την είσοδό του στη σκηνή του πολυχώρου έγινε δεκτός με θερμό χειροκρότημα, ενώ αντάλλαξε χειραψία με πολλούς νέους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων στην αρχή της τοποθέτησής του στάθηκε στα πρώτα του αυτοδιοικητικά βήματα στο Καρπενήσι επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «μπήκα στην περιπέτεια από μια ανάγκη και από μια βαθιά αίσθηση καθήκοντος. Είχα μια εκκρεμότητα, το βάρος ενός χρέους, να ολοκληρώσω ένα έργο που έμεινε μισοτελειωμένο».

Συμφωνία πέντε αρχών 

Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε σε μια συμφωνία πέντε αρχών η οποία έχει ως εξής:

«Αρχή πρώτη: Η Αθήνα δεν είναι μια γενική και αφηρημένη έννοια. Είναι οι άνθρωποί της. Όσοι ζουν, όσοι εργάζονται και όσοι την επισκέπτονται. Έχετε ανάγκη επιτέλους, όσα δικαιούστε.

Αρχή δεύτερη: Ο Δήμαρχος δεν είναι διαιτητής μικρών ή μεγάλων συμφερόντων, ούτε τερματοφύλακας απέναντι σε ένα επιθετικό κράτος που βαράει πέναλτι. Είναι σύμμαχος με τα  όνειρα των δημοτών. Ο Δήμαρχος είναι παντού. Για τα πάντα. Και πάντα. Μαχητικά, πέρα και πάνω από αρμοδιότητες. Γι αυτά που λέμε και κάνουμε ή δεν κάνουμε, θα φταίμε εμείς. Εδώ θα ισχύει στα αλήθεια το γνωστό... Τα παράπονά σας στον Δήμαρχο.

Αρχή τρίτη: Η αυτοδιοίκηση έχει υποχρέωση να ξεπερνά γραμμές και να γκρεμίζει τείχη. Τα σκουπίδια δεν έχουν ιδεολογία και οι λακκούβες δεν έχουν χρώμα. Δικαιούμαστε να είμαστε υπερήφανοι για τις πολιτικές μας επιλογές. Η κοινωνία όμως είναι πολύ πιο μπροστά από την πολιτική. Να σπάσουμε τις φυλακές που έχουμε χτίσει ο καθένας για τον εαυτό του και να μάθουμε στην συνεννόηση, στην συναίνεση και την συνεργασία.

Αρχή τέταρτη: Δεν υπάρχει τζάμπα σχέδιο. Ο Δήμος Αθηναίων έχει γεράσει. Για να ξανανιώσει χρειάζεται να γυρίσει ανάποδα. Ασυμβίβαστα. Για να αναμετρηθούμε, όχι με το παρελθόν αλλά με το μέλλον. Όχι με τους πολιτικούς μας αντιπάλους αλλά με τους ίδιους τους εαυτούς μας.

Αρχή πέμπτη: Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Ιστορία γράφουν οι παρέες. Ο Δήμαρχος δεν είναι τίποτα παραπάνω από διευθυντής ορχήστρας. Και η αλλαγή έρχεται μόνο από κάτω προς τα πάνω».

«Πολιτισμός της Καθημερινότητας σε τρεις άξονες»

O κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στου τρεις άξονες του πολιτισμού της καθημερινότητας οι οποίοι έχουν ως εξής:

- Δημόσια ασφάλεια χωρίς την οποία, οτιδήποτε άλλο, καθίσταται άκυρο. Ο Δήμος πρέπει να πάρει επάνω του το ζήτημα και ας μην έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα. Κατάρτιση σχεδίου δράσης με συντονιστικό ρόλο του Δήμου Αθηναίων και συμμετοχή όλων των φορέων.
- Λειτουργία της πόλης ώστε να είναι ανθρώπινη. Είναι το πως μαζεύουμε τα σκουπίδια και η διαχείριση των 11.500 σημείων αποκομιδής. Είναι η ανακύκλωση η οποία σήμερα δεν ξεπερνάει το 10%. Είναι τα πεζοδρόμια που δεν καθαρίζονται και δεν πλένονται. Είναι ο φωτισμός που τόσο μας λείπει. οφείλουμε να κάνουμε στην πόλη ένα ισχυρό ηλεκτροσόκ
- Ανάκτηση του δημόσιου χώρου με παρεμβάσεις σε κάθε γειτονιά. Οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια, οι παιδικές χαρές και οι πλατείες μας, όλα είναι κομμάτια του πάζλ που ονομάζεται δημόσιος χώρος. Μιλάω για ένα πλέγμα πολύ συγκεκριμένων έργων στις γειτονιές για να αναδείξουμε τους κρυμμένους μας θησαυρούς. Ότι κάνουμε με τον δημόσιο χώρο, μικρό ή μεγάλο, θέλουμε να διαπνέεται από μια απλή φιλοσοφία, να έχει έναν και μοναδικό στρατηγικό στόχο: Τον μεγάλο περίπατο της Αθήνας. Την ωραιότερη βόλτα της Ευρώπης. Τον μεγάλο περίπατο που να συνδέει το ένδοξο χθες με ό,τι σύγχρονο, πραγματικό και ζωντανό διαφοροποιεί ετούτη εδώ την πόλη από τις άλλες σπουδαίες πόλεις του κόσμου…

«Την  αυτοδιοίκηση την ξέρουμε καλά»

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι γιατί το έργο μας αναγνωρίστηκε. Εντός και εκτός Ελλάδας. Άλλωστε, γι’ αυτό κάνουμε αυτή τη δουλειά. Και μετά από όλα αυτά τα χρόνια μέσα σ’ αυτή, μπορούμε, ελπίζω χωρίς να ακουστεί αλαζονικό, να ισχυριστούμε πως την αυτοδιοίκηση την ξέρουμε καλά. Την ξέρουμε από την καλή και από την ανάποδη. Και πιστέψτε με, δεν είναι απλό έτσι που είναι δομημένη αυτή η χώρα. Είναι σαν να κολυμπάς καθημερινά ενάντια στο ρεύμα». πρόσθεσε

«Η καρέκλα δεν είναι τιμή, είναι αυτοσκοπός»

«Είναι μεγάλο το μέγεθος και το βάρος αυτής της πόλης. Για αυτό όμως είναι και μεγάλη η πρόκληση. Είναι απόφαση ζωής» υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας τους ο κ. Μπακογιάννης.

«Είμαι βλέπετε, μετά από χρόνια, ο πρώτος αυτοδιοικητικός που δοκιμάζει τις δυνάμεις του για τον Δήμο Αθηναίων και ξέρω ότι η καρέκλα δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι υπέρτατη τιμή. Σήμερα, στη συνάντηση αυτή, θέλω να μοιραστώ μαζί σας την απόφασή μου να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων για να αφιερωθώ σε αυτό με όλο μου το είναι. Με όλη μου την δύναμη και όλη μου την εμπειρία. Γιατί; Για να δείξουμε όλοι στα παιδιά μας, ότι ναι γίνεται. Ότι η Αθήνα μπορεί να φιλοξενήσει, όχι μόνο τα σπίτια και τα σχολεία τους, αλλά τα όνειρα και τις ελπίδες τους» συμπλήρωσε.    

«Να ξανασηκώσουμε την Αθήνα, από τη μιζέρια, στον φόβο και στο σκοτάδι. Ελάτε όλοι να σηκώσουμε την Αθήνα ψηλά» κατέληξε ο κ. Μπακογιάννης.

Δείτε live εικόνα από την εκδήλωση

Παρουσίαση της δημοτικής παράταξης του Κώστα Μπακογιάννη (Eurokinissi / Τατιάνα Μπόλαρη)
Παρουσίαση της δημοτικής παράταξης του Κώστα Μπακογιάννη (Eurokinissi / Τατιάνα Μπόλαρη)
Παρουσίαση της δημοτικής παράταξης του Κώστα Μπακογιάννη (Eurokinissi / Τατιάνα Μπόλαρη)
Παρουσίαση της δημοτικής παράταξης του Κώστα Μπακογιάννη (Eurokinissi / Τατιάνα Μπόλαρη)
Παρουσίαση της δημοτικής παράταξης του Κώστα Μπακογιάννη (Eurokinissi / Τατιάνα Μπόλαρη)
Παρουσίαση της δημοτικής παράταξης του Κώστα Μπακογιάννη (Eurokinissi / Τατιάνα Μπόλαρη)
Παρουσίαση της δημοτικής παράταξης του Κώστα Μπακογιάννη (Eurokinissi / Τατιάνα Μπόλαρη)
Ο Κώστας Μπακογιάννης στην παρουσίαση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά» (Eurokinissi /Τατιάνα Μπόλαρη)
Ο Κώστας Μπακογιάννης στην παρουσίαση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά» (Eurokinissi /Τατιάνα Μπόλαρη)
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ