Το θέμα των περιουσιών των Ελλήνων ομογενών αλλά και ο νόμος για τις μειονότητες βρέθηκαν στο επίκεντρο της προγραμματισμένης τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, η επικοινωνία των δυο ηγετών έγινε μετά την αναδίπλωση του Αλβανού πρωθυπουργού, ο οποίο αφαίρεσε από την αλβανική εφημερίδα της κυβέρνησης την κατάσχεση των ελληνικών περιουσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την συζήτηση συζητήθηκε η ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας στην ΕΕ, με τον Αλέξη Τσίπρα να στέλνει σαφές μήνυμα.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε ότι: Χωρίς να τηρηθούν στο ακέραιο όλα όσα διασφαλίζουν τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας, δεν μπορούμε να μιλάμε για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την ΕΕ.
Επιπλέον, οι δύο ηγέτες μίλησαν για τις περιφερειακές εξελίξεις και για διμερείς οικονομικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.
ΣΧΟΛΙΑ
<% totalComments %> ΣχόλιαTο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.
Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.