• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Αλλαγές στην Κουμουνδούρου: Αυτοί είναι οι νέοι Τομεάρχες στον ΣΥΡΙΖΑΠΑΣΟΚ κατά Πιερρακάκη: «Απύθμενο πολιτικό θράσος - Κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ»Έχασε τη μάχη ο 60χρονος που αυτοπυροβολήθηκε στο πρατήριο καυσίμων του στο Χαϊδάρι
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   17.04.2019 01:09
Newsroom
Newsroom

Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για ΑΕΙ και πανελλαδικές

Αντίθετο σε αυτό εμφανίζεται σημαντικό κομμάτι της πανεπιστημιακής κοινότητας

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

Βουλή/Eurokinissi
Βουλή/Eurokinissi
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Κατατέθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή και τη Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων το πολυνοµοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις συνενώσεις των ΤΕΙ µε πανεπιστήµια και την αλλαγή του συστήµατος για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, το οποίο έχει προκαλέσει αντιδράσεις από την πανεπιστηµιακή κοινότητα και µάλιστα από πολλές κατευθύνσεις. 

Οι πανεπιστηµιακοί υπογραµµίζουν ότι όλα έγιναν πρόχειρα και βιαστικά, γεγονός το οποίο θα λειτουργήσει καταστροφικά για το µέλλον της νέας γενιάς. Επισηµαίνουν ότι η «µέσα σε µια νύχτα» πανεπιστηµιοποίηση των ΤΕΙ είναι τεχνητή, καθώς δεν έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητες προϋποθέσεις (υποδοµές, προσωπικό, προγράµµατα σπουδών, προϋπολογισµοί), κάτι που δεν µπορεί να γίνει µέχρι τον Σεπτέµβριο, µε την έναρξη της νέας ακαδηµαϊκής χρονιάς.

Τη Δευτέρα οι εκπρόσωποι των πολυτεχνικών σχολών της χώρας άνοιξαν «πυρ οµαδόν» κατά του υπουργείου Παιδείας, καταγγέλλοντας ότι ξαφνικά αποφασίστηκε η ίδρυση 36 νέων τµηµάτων µηχανικών, σε ένα επάγγελµα, δηλαδή, που υποφέρει από την ανεργία, η οποία έχει φτάσει στο 40%, και του οποίου οι απόφοιτοι µεταναστεύουν προς αναζήτηση εργασίας. Οι εκπρόσωποι των πολυτεχνείων υποστήριξαν ότι το υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε µαζική «παραγωγή» πανεπιστηµιακών Τµηµάτων Μηχανικών, οδηγώντας µε βεβαιότητα το σύνολο των αποφοίτων τους σε συνθήκες ακόµα µεγαλύτερης ανεργίας και ετεροαπασχόλησης. Υπογράµµισαν, επίσης, ότι παραβιάζονται βασικές ακαδηµαϊκές αρχές, µε τη συστηµατική οικειοποίηση ονοµασιών σηµερινών πανεπιστηµιακών γνωστικών αντικειµένων, χωρίς τις ανάλογες προϋποθέσεις.

Πανελλαδικές Εξετάσεις
ΕΛΛΑΔΑ03.01.2019 12:10
Πανελλαδικές εξετάσεις - Πώς αλλάζει ο χάρτης της ανώτατης εκπαίδευσης
Πανελλαδικές εξετάσεις - Πώς αλλάζει ο χάρτης της ανώτατης εκπαίδευσης

Η Σύγκλητος του ΕΜΠ θεωρεί ότι οι προωθούµενες ρυθµίσεις µε το νοµοσχέδιο υποθηκεύουν το µέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης της χώρας για τις επόµενες δεκαετίες. Οδηγούν τους αποφοίτους µηχανικούς σε δυσβάστακτες εργασιακές συνθήκες, αποσυνδέουν τη µόρφωση από το επάγγελµα, ενώ εντείνουν την κατηγοριοποίηση και την πολυδιάσπαση των ειδικοτήτων του µηχανικού.

Διαβάστε ακόμη

Εφιαλτικές προβλέψεις: Χωρίς άμεση δράση, οι πυρκαγιές στην Ευρώπη θα αυξηθούν κατά 39% στο καλύτερο δυνατό κλιματικό σενάριο

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ακυρώνει τις συναυλίες του για λόγους υγείας

Διπλή ζωή: Η περίεργη ιστορία του αγοριού που ισχυριζόταν ότι είναι μετενσάρκωση ενός γκάνγκστερ που δολοφονήθηκε

Η εκδίκηση του καλαμαριού: Πώς 20 τόνοι ψαριού «ξεχύθηκαν» στους δρόμους του Ρόντ Άιλαντ

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • πανελλαδικές εξετάσεις
  • Παιδεία
  • Πανελλαδικές εξετάσεις 2019
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr