Δημήτρης Τζανακόπουλος
(Eurokinissi)

Τζανακόπουλος: Ανυπόφορα «κίτρινος» ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τελευταία Ενημέρωση
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ανερμάτιστο λόγο

Επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή τη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο της τριήμερης συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής, ο κ. Τζανακόπουλος καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ανερμάτιστο λόγο και υπογράμμισε πως ποτέ στο παρελθόν το επίπεδο του κοινοβουλευτικού διαλόγου δεν βρέθηκε σε τόσο χαμηλό επίπεδο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «ο πρωθυπουργός στην ομιλία του ανέπτυξε το πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία, με έμφαση στις δυνατότητες που δίνονται στη χώρα μας μετά το τέλος του μνημονιακού καθεστώτος» και πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως στον αντίποδα «ο κ. Μητσοτάκης ήταν απολίτικος, ανερμάτιστος και ανυπόφορα κίτρινος και επέλεξε με προσωπικές αναφορές και επιθέσεις να ρίξει το επίπεδο πιο χαμηλά από ποτέ».

Κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για αλλαγή ατζέντας με παροχές επανέλαβε πως η χώρα μετά τον Αύγουστο βρίσκεται σε διαφορετική αφετηρία «πλέον έχουμε τη δυνατότητα με ταχύτητα να αποκαθιστούμε τις αδικίες των 8 ετών κρίσης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε δε, πως η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή κατέδειξε πως δεν πρόκειται για μια επιλογή των κομμάτων για ακραία πόλωση (ενόψει των εκλογών), αλλά για την επιλογή του κ. Μητσοτάκη «χωρίς πολιτικό βάρος ή ηθική αναστολή, να ρίξει το επίπεδο στα τάρταρα ». Καταλόγισε εμπρηστικό λόγο στον πρόεδρο της ΝΔ, καταλήγοντας ότι «όταν ο πρωθυπουργός ή το κόμμα του υφίσταται τέτοιες απαράδεκτες επιθέσεις είναι υποχρεωμένος να απαντήσει».

«Ο κ. Μητσοτάκης έμοιαζε περισσότερο με τον Στέφανο Χίο», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμπλήρωσε ότι «είναι σαφές ποιος επέλεξε να εκτροχιάσει τη συζήτηση». Επιτέθηκε δε εκ νέου στον πρόεδρο της ΝΔ τονίζοντας πως ευνοεί την ακροδεξιά. «Οι πολίτες αν παρακολουθήσουν τη δική μας πολιτική και την πολιτική γύμνια του κ. Μητσοτάκη θα βγάλουν κρίσιμα συμπεράσματα», τόνισε.

Τέλος ο κ. Τζανακόπουλος απέρριψε τα περί προεκλογικών «δώρων», υπενθυμίζοντας πως ήδη από το 2016 η αντιπολίτευση χαρακτήριζε το κοινωνικό μέρισμα ως προεκλογική εξαγγελία. Παράλληλα, σημείωσε πως η κυβέρνηση είχε ως στόχο την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια. «Υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος να προχωρήσουμε και σε νέα μέτρα ανακούφισης, η αντιπολίτευση δεν έχει επί της ουσίας πολιτική πρόταση», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ειδικά για το 2019 ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως δημιουργείται ο δημοσιονομικός χώρος για την ανακούφιση των πολιτών, που έχουν σηκώσει δυσανάλογα το βάρος της κρίσης.

Αναφορικά με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σε σχέση με τη μείωση των φόρων σε ενέργεια, τρόφιμα, εστίαση και στην καταβολή της 13ης σύνταξης και κληθείς να απαντήσει εάν αυτά τα μέτρα είναι δεσμευτικά ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως τα μέτρα αυτά θα ισχύσουν με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο όπως είπε, δεν μπορεί να απαντήσει για το τι θα κάνει μια επόμενη κυβέρνηση. «Οι πολίτες επιλέγουν ποιος θα νομοθετήσει, μια κυβέρνηση της ΝΔ, ενδεχομένως να θέλει να καταργήσει τη 13η σύνταξη και να μειώσει τους φόρους στους ολιγάρχες, η ΝΔ ενδεχομένως θα ήθελε να καταργήσει το 8ωρο (όπως έχει πει,) ενδεχομένως να θέλει να μειώσει και άλλο τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τζανακόπουλος.

Για τα μόνιμα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και τη στάση των θεσμών ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «υποχρέωση της χώρας είναι να επιτυγχάνει τους στόχους που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές. Οι θεσμοί στο μόνο που έχουν να παρέμβουν είναι στα δημοσιονομικά αποτελέσματα των μέτρων. Με βεβαιότητα σας λέω ότι τα μέτρα αυτά «χωράνε» απολύτως στο 2019 και δε δημιουργούν δημοσιονομικό κίνδυνο».

Για τις 120 δόσεις και την τροπολογία της ΝΔ για το αφορολόγητο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση κίνηση εντυπωσιασμού, αντίστοιχης της τροπολογίας που είχε καταθέσει για τις συντάξεις την ώρα που η κυβέρνηση είχε ήδη ανακοινώσει πως δεν θα περικοπούν. Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε πως το θέμα του αφορολογήτου, αφορά τον προϋπολογισμό του 2020, ο οποίος θα συζητηθεί στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο ελέγχου των προϋπολογισμών των κρατών μελών της Ένωσης. «Η ΝΔ έρχεται σήμερα και για να θολώσει τα νερά καταθέτει την τροπολογία, για το αφορολόγητο, ενώ όλος ο κόσμος ήξερε ότι την έχει υιοθετήσει στο πρόγραμμά της», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας και συμπλήρωσε ότι η μείωση του αφορολογήτου δεν θα εφαρμοστεί όσο είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ».

Πάντως προχωρώντας την τοποθέτηση του ο κ. Τζανακόπουλος κάλεσε τη ΝΔ να απαντήσει εάν θα ψηφίσει τις 120 δόσεις και τις μειώσεις του ΦΠΑ, αλλά και την καταβολή της 13ης σύνταξης ενώ έθεσε και το ερώτημα τι θα κάνει η ΝΔ με τη στήριξή της στον Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος στάθηκε αρνητικά στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Τέλος για τις ευρωεκλογές ο κ. Τζανακόπουλος εκτίμησε ότι, παρά τον καταιγισμό προπαγάνδας και παρά το κίτρινο αφήγημα των συστημικών μέσων ενημέρωσης, ο λαός βλέπει τις προσπάθειες της κυβέρνησης «κανείς δε λέει ότι τα πράγματα είναι ρόδινα, υπάρχουν ανοιχτές πληγές» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση «σήμερα υλοποιεί ένα σχέδιο αποκατάστασης». Εκτίμησε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές

Όπως σημείωσε στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε για τη Ευρώπη και για τη Ελλάδα, υπογραμμίζοντας πως Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία έδειξαν ότι υπάρχει ένας εναλλακτικός δρόμος απέναντι στην ακροδεξιά ενίσχυση του ευρωπαϊκού βορρά. «Είναι και η πρώτη εκλογική μάχη μετά από τέσσερα χρόνια και θα πάρει στοιχεία εθνικών εκλογών και αυτό είναι και εύλογο και κατανοητό», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ