• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Αγρότες: Ποιοι θα συναντηθούν με τον Μητσοτάκη - Ο αντικαταστάτης του ΑνεστίδηΟ Ντομινίκ Πελικό ερευνάται ως ύποπτος για δύο υποθέσεις βιασμού και φόνου«Καμπανάκι» από Ψαρρό: Πιθανό νέο μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών το επόμενο διάστημαΠράκτορες της ICE έφαγαν σε μεξικάνικο εστιατόριο και μετά συνέλαβαν το προσωπικό
δημοφιλές τώρα: Βίντεο-ντοκουμέντο: Στημένη ρευματοκλοπή στην Αθήνα - Υπάλληλος έκοψε τις σφραγίδες, σιωπή από τον...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   11.11.2018 16:36
Τίμος Φακαλής
Τίμος Φακαλής

Συντάκτης

Μητσοτάκης από Καστοριά: «Επαίσχυντη η Συμφωνία των Πρεσπών»

Τόνισε, επίσης, ότι «η χώρα δεν έχει ανάγκη αχρείαστες προσλήψεις στο Δημόσιο, χρειάζεται δουλειές, επενδύσεις κι ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
(φωτογραφία αρχείου) (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
(φωτογραφία αρχείου) (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Επίσημη επίσκεψη στην Καστοριά πραγματοποιεί από το πρωί της Κυριακής (11/11) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τις εκδηλώσεις για την 106η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.

Πρώτος σταθμός του προέδρου της ΝΔ ήταν η επίσκεψη στο ανακαινισμένο και εκσυγχρονισμένο Βυζαντινό Μουσείο όπου το Σάββατο (11/11) πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνιά του, ενώ στη συνέχεια παρέστη στη θεία λειτουργία στον ιερό ναό Αγίου Μηνά πολιούχου της Καστοριάς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολούθησε τη λιτάνευση της ιεράς εικόνας και περιηγήθηκε στους δρόμους της πόλης.

«Από εδώ, την ακριτική Καστοριά ,λέμε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει αυτή τη συμφωνία ούτε τώρα ούτε στην επόμενη Βουλή», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα πιο πάνω από τη λίμνη της Καστοριάς, βρίσκεται μια άλλη λίμνη, η λίμνη των Πρεσπών, η οποία είναι πια γνωστή σήμερα στην ελληνική κοινωνία όχι για την απαράμιλλη φυσική της ομορφιά αλλά για την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών την οποία υπέγραψε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος. Μία συμφωνία η οποία εκχωρεί τη "μακεδονική" γλώσσα και τη "μακεδονική" εθνότητα στους γείτονές μας».

Πρόσθεσε δε ότι «σήμερα είμαστε στην Καστοριά για να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όσους έδωσαν την ζωή τους για να μείνει η Μακεδονία ελεύθερη».

Ο αρχηγός της ΝΔ ανέφερε ακόμα ότι εδώ και καιρό «έχω κρούσει των κώδωνα του κινδύνου για την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που διανύει η χώρα και το κρεσέντο παροχών που έχει εξαπολύσει ο κ. Τσίπρας προκειμένου να καρπωθεί πολιτικά» και τόνισε ότι «η χώρα δεν έχει ανάγκη αχρείαστες προσλήψεις στο Δημόσιο, χρειάζεται δουλειές, επενδύσεις κι ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο που θα κάνουν τη μηχανή της πραγματικής οικονομίας να πάρει μπροστά».

Επεσήμανε ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος «δεν διαθέτουν κανένα τέτοιο σχέδιο και αρκούνται στις χειρότερες συνήθειες της μεταπολίτευσης αυτές που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία της χώρας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπλήρωσε ότι «Τσίπρας και Καμμένος θα πάνε μαζί μέχρι το τέλος αγκαλιασμένοι και εξαρτώμενοι από τις καρέκλες τους».

«Οι Έλληνες πολίτες πλήρωσαν ακριβά μια φορά την άνοδο του κ. Τσίπρα στην εξουσία, δεν χρειάζεται να πληρώσουν και την πτώση του», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την υποψηφιότητα του περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη στην περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας, απάντησε ότι γνωρίζει αρκετά χρόνια τον Γιώργο Κασαπίδη και πως του έχει εμπιστοσύνη στο αναπτυξιακό σχέδιο που θα εκπονήσει για τη δυτική Μακεδονία, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η δυτική Μακεδονία θα είναι γαλάζια μετά τις περιφερειακές εκλογές».

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρακολούθησε την εορταστική λειτουργία στο εκκλησάκι του Αγίου Μηνά και τη δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό της Καστοριάς, στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στην πλατεία Μακεδονομάχων, ενώ παρακολούθησε την παρέλαση μαθητικών τμημάτων από δημοτικά γυμνάσια και λύκεια της πόλης, αλλά και στρατιωτικών τμημάτων της περιοχής.

Διαβάστε ακόμη

Βίντεο-ντοκουμέντο: Στημένη ρευματοκλοπή στην Αθήνα - Υπάλληλος έκοψε τις σφραγίδες, σιωπή από τον ΔΕΔΔΗΕ

Διάγγελμα Παχλαβί: «Θα επιστρέψω στο Ιράν» - Υπόσχεται δημοκρατία και εκλογές

Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς όσες χώρες δεν υποστηρίζουν την «κατάληψη» της Γροιλανδίας

Νέα εβδομάδα, νέα 48ωρη απεργία τα ταξί: «Persona non grata ο Κυρανάκης, η ευθύνη στον πρωθυπουργό», λέει το ΣΑΤΑ

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • Καστοριά
  • Συμφωνία των Πρεσπών
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr