• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Επελαύνει η κακοκαιρία: Πεσμένα δέντρα και ζημιές σε σπίτια στη Δυτική ΕλλάδαΠροβλήματα στις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις λόγω ισχυρών ανέμων - Δεμένα πλοία σε βασικά λιμάνιαΘεσσαλονίκη: Κατέρρευσε οροφή σε εμπορικό κέντρο - Στο νοσοκομείο μια γυναίκαΗλεία: Ανεμοστρόβιλος σήκωσε και αναποδογύρισε ΙΧ - Η οδηγός ήταν μέσα
δημοφιλές τώρα: Σοκ στην Τουρκία: Ο «Φτερωτός Θεός» συνελήφθη για ναρκωτικά - Ποιος είναι ο ηθοποιός Τζαν Γιαμάν
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   10.06.2019 19:28
Newsroom
Newsroom

Εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου - Ο Τσίπρας ζήτησε τη διάλυση της Βουλής

Ο πρωθυπουργός πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου και ζήτησε από τον Προκόπη Παυλόπουλο τη διάλυση τη Βουλής (vids)

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό   ┋

επόμενο άρθρο  
O Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Προκόπη Παυλόπουλο την προκήρυξη εκλογών (Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)
O Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Προκόπη Παυλόπουλο την προκήρυξη εκλογών (Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και του ζήτησε να διαλυθεί η Βουλή και να προκηρυχθούν εκλογές στις 7 Ιουλίου. Η συνάντησή τους είχε διάρκεια 35 λεπτών. Ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε την ανάγκη σταθεροποίησης της ανάκαµψης της οικονοµίας για τη χώρα.

«Από την ημέρα των ευρωπαϊκών εκλογών διαμορφώθηκε μια συνθήκη παρατεταμένης προεκλογικής περίπου 4 μηνών, πράγμα το οποίο έχω την ευθύνη να θεωρήσω ότι μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την ομαλή πορεία της εθνικής οικονομίας. Δεδομένου δε, ότι έχουμε μπει σε ένα ενάρετο κύκλο, δεν πρέπει επ’ ουδενί να διαταραχθεί, διότι αυτό θα σήμαινε πως οι θυσίες και οι κόποι του ελληνικού λαού θα διακινδύνευαν. Με βάση αυτά τα δεδομένα και έχοντας πλήρη την αίσθηση αυτής της ευθύνης, σας ζητώ όπως διαλυθεί η Βουλή και προκηρυχθούν εθνικές εκλογές, όπως προβλέπει το Σύνταγμα – και την ανανέωση της λαϊκής εντολής» ανέφερε ο πρωθυπουργός στο σύντομο διάλογο που είχε με τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

«Κύριε πρωθυπουργέ, αποδέχομαι την πρόταση της κυβέρνησης σύμφωνα με το άρθρο 41 παράγραφος 2 του Συντάγματος, όπως έχει παγίως ερμηνευθεί και εφαρμοστεί σύμφωνα με την κοινοβουλευτική μας παράδοση και την αντίστοιχη πρακτική» του απάντησε ο κ. Παυλόπουλος.

Σημειώνεται πως είτε σήμερα το βράδυ είτε το πρωί της Τρίτης αναμένεται να θυροκολληθεί στο Κοινοβούλιο το προεδρικό διάταγμα που αφορά τη διάλυση της Βουλής.

Διαβάστε ακόμη

Φλέγεται το Ιράν: «Αν σας χτυπήσει σφαίρα, μην παραπονιέστε» - Κλιμακώνεται η αιματηρή καταστολή

Μινεάπολη: Συγκρούσεις και συλλήψεις σε διαδηλώσεις κατά της ICE - «Μην τσιμπάτε το δόλωμα του Τραμπ»

Ηλεία: Ανεμοστρόβιλος σήκωσε και αναποδογύρισε ΙΧ - Η οδηγός ήταν μέσα

Σοκ στην Τουρκία: Ο «Φτερωτός Θεός» συνελήφθη για ναρκωτικά - Ποιος είναι ο διάσημος ηθοποιός Τζαν Γιαμάν

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • εκλογές 2019
  • Αλέξης Τσίπρας
  • Προκόπης Παυλόπουλος
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr