• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Οι μεγαλύτερες απορίες των Ελλήνων το 2025 σύμφωνα με τη Google – Αυτά τα γεγονότα μονοπώλησαν το ενδιαφέρονΣοκαριστική στιγμή στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο ο γκολκίπερ του ΣουδάνΤραμπ: «Είχα μια καλή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πούτιν» - Αντίστροφη μέτρηση για τη συνάντηση με ΖελένσκιΣτο έλεος των ανέμων η Θεσσαλονίκη: Πτώσεις δεκάδων δέντρων και πινακίδων
δημοφιλές τώρα: Gemini 3: Πώς η Google ξεπέρασε το ChatGPT και απέκτησε τεράστιο πλεονέκτημα στην τεχνητή νοημοσύνη
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   02.07.2019 09:42
Newsroom
Newsroom

Κώστας Μπακογιάννης: Είμαι απέναντι στην απλή αναλογική

Εξήγησε ότι οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν μπορούν να επιτευχθούν μόνο με τη συνεργασία

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
(Eurokinissi)
(Eurokinissi)

«Έχουμε το πιο αρτηριοσκληρωτικό, το πιο γραφειοκρατικό και υδροκέφαλο κράτος της Ευρώπης και μια πολιτεία που είναι σχεδιασμένη με τις λογικές του 1960 και όχι του 2020. Και αυτό το κράτος θέλουμε να το γυρίσουμε ανάποδα, να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις της ελληνικής περιφέρειας που βρίσκονται σε αιχμαλωσία» τόνισε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, σε εκδήλωση για την «Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα στον Νομό Κοζάνης: Το στοίχημα της συνεργασίας μεταξύ της Κεντρικής Κυβέρνησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Επιστημονικών και Παραγωγικών Φορέων», που οργάνωσε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Χρόνης Ακριτίδης.

Ο κ. Μπακογιάννης εξήγησε ότι οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν μπορούν να επιτευχθούν μόνο με τη συνεργασία, τόνισε ότι έφτασε ο καιρός ώστε να μπορέσουν να γίνουν αυτές αλλαγές, ενώ διαφώνησε με την εφαρμογή της απλής αναλογικής ως το πολιτικό μετρό που θα διευκόλυνε το στάδιο και την επιλογή των συνεργασιών. «Αλίμονο εάν περιμέναμε την απλή αναλογική για κάνουμε πράξη τις συνεργασίες» σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης και πρόσθεσε ότι το 90% των αποφάσεων στο περιφερειακό μας συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας λαμβάνονται με μεγάλη πλειοψηφία. «Από την πρώτη στιγμή ήμουν απέναντι στην απλή αναλογική, γιατί αδικεί την προσπάθεια που έχουμε κάνει όλοι εμείς τα προηγούμενα χρόνια στην αυτοδιοίκηση» συμπλήρωσε και κατέληξε: «τα κομματικά να μείνουν μακριά από την αυτοδιοίκηση».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ02.07.2019 07:32
Οι δεσµεύσεις Μητσοτάκη για ανάπτυξη και εργασιακά
Οι δεσµεύσεις Μητσοτάκη για ανάπτυξη και εργασιακά

Ως καλή πρακτική ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας που πέτυχε η διοίκησή του ανάφερε την περίπτωση του Ασωπού και το χρηματοδοτικό εργαλείο ύψους 250 εκατ. ευρώ που δημιουργήθηκε χάρη στις συντονισμένες ενέργειες της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας το οποίο έχει αγκαλιάσει ακόμη και η Κομισιόν.

Χαρακτήρισε ως καλή είδηση την εξαγγελία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη στη δημιουργία συμβουλίου των περιφερειαρχών, όπου με τη λειτουργία του συγκεκριμένου οργάνου θα επιτευχθεί μια ανοικτή γραμμή επικοινωνίας ανάμεσα στο κράτος, την κυβέρνηση και την ελληνική περιφέρεια που είναι και το μεγάλο στοίχημα για «εμάς τους αυτοδιοικητικούς», ώστε να αρχίσουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στον χώρο αυτό. Χαρακτήρισε την αυτοδιοίκηση ως τον πλησιέστερο δημοκρατικό θεσμό στον άνθρωπο και τον πολίτη και δήλωσε ότι ήρθε η ώρα να αλλάξουμε την αρχιτεκτονική και το μοντέλο στη χώρα μας.

Σχολιάζοντας το θέμα της αποχής στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν την επιλογή της αρεσκείας τους. 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν με παρεμβάσεις ο πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κοζάνης Νικόλαος Σαρρής, ο πρόεδρος του Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Μανώλης Καρακάσης, ο πρόεδρος του Παραρτήματος Δυτικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Θεόδωρος Σιόγκας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Αθανάσιος Δραγατσίκας. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην ΠΕ Κοζάνης Χρόνης Ακριτίδης.

Διαβάστε ακόμη

Σκληρό «πόκερ» Τραμπ-Ζελένσκι στη Φλόριντα για την ειρήνη στην Ουκρανία - Τα «αγκάθια» και οι «κόκκινες» γραμμές

Σε τροχιά σύγκρουσης οι αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους - Σκέψεις για κλείσιμο και των παράδρομων

Μπριζίτ Μπαρντό: «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα» - H πορεία μιας θρυλικής σταρ

Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στο OPEN με Άντζελα Δημητρίου και Λευτέρη Πανταζή

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • εθνικές εκλογές 2019
  • Κώστας Μπακογιάννης
  • εκλογές 2019
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr