Ο Μάνος Κόνσολας (eurokinissi)

Μάνος Κόνσολας στο Εθνος: «Καμία ψήφος χαμένη σε κόμματα των άκρων και του περιθωρίου»

Τελευταία Ενημέρωση
«Χρειάζεται μια εθνική στρατηγική αποτροπής αφού είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι η Τουρκία κινείται ως αναθεωρητική δύναμη στην περιοχή και απειλεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» είπε για την τουρκική προκλητικότητα

Ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας, μιλάει στο Εθνος ενόψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών. Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της ΝΔ, στο διακύβευμα των εκλογών, στην ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα στη χώρα, αλλά και στα εθνικά θέματα, το Αιγαίο και τον τομέα του, τον Τουρισμό.

Το διακύβευμα των εκλογών για εσάς, είναι η ανάδειξη της Νέας Δημοκρατίας, ως αυτοδύναμης κυβέρνησης;

Το διακύβευμα είναι η πολιτική σταθερότητα, η ισχυρή και αυτοδύναμη ανάπτυξη. Περνάει μέσα από το σχηματισμό μιας κυβέρνησης που θα στηρίζεται σε μια άνετη και ευρεία πλειοψηφία και θα εγγυηθεί όλα αυτά. Αυτή μπορεί να είναι μόνο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η χώρα δεν μπορεί να οδηγηθεί σε νέες περιπέτειες, η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ περνάει μέσα από τη ματαίωση της προσπάθειάς του να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές με απλή αναλογική και να δημιουργήσει συνθήκες διάλυσης. Οι πολίτες θα είναι αυτοί που θα ματαιώσουν και πάλι αυτή την προσπάθεια με την ψήφο τους. Στις 7 Ιουλίου καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη σε κόμματα των άκρων και του περιθωρίου.

Οι εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη για μείωση των φόρων, γιατί δεν μπορούν να γίνουν άμεσα και παραπέμπονται για το 2020;

Γιατί πολύ απλά η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα με την κακοδιαχείριση και τα ρουσφετολογικά μέτρα, δεν έχει αφήσει δημοσιονομικό χώρο. Εμείς δεν θα πούμε ψέματα στους πολίτες, τους λέμε την αλήθεια. Οι μειώσεις φόρων θα ψηφιστούν στον προϋπολογισμό του 2019, τον πρώτο προϋπολογισμό που θα καταθέσει και θα ψηφίσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και θα ισχύσουν από το 2020.

Αρκεί η μείωση των φόρων για να αποκτήσει η ελληνική οικονομία βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης;

Όχι βέβαια. Η μείωση των φόρων είναι μια αναγκαία συνθήκη, αλλά δεν φτάνει από μόνη της. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι ότι την ανάπτυξη και τις νέες δουλειές τις δημιουργούν οι επενδύσεις.

Έχει αναρωτηθεί κανείς γιατί «καρκινοβατούν» επενδύσεις όπως του Ελληνικού ή του γκολφ στο Αφάντου της Ρόδου; Πολύ απλά, γιατί υπάρχει ένα Κράτος που θέτει εμπόδια σε αυτές τις επενδύσεις.

Ο δικός μας στόχος είναι να προχωρήσουμε σε μια ριζική απλοποίηση και θέσπιση ρητών προθεσμιών στις διαδικασίες αδειοδότησης μιας επένδυσης στην ταχεία εκδίκαση των προσφυγών για επενδύσεις σε ειδικά τμήματα δικαστηρίων.

Ήρθε η ώρα να τελειώνουμε μια και καλή με ιδεοληψίες που - προκειμένου να σταματήσουν ή να τορπιλίσουν μια επένδυση - ανακαλύπτουν δάσος στο αεροδρόμιο του Ελληνικού και κηρύσσουν αρχαιολογικό χώρο μια τεράστια γεωγραφικά περιοχή για να μπλοκάρουν την επένδυση στο Αφάντου. Όπως βλέπετε, μιλάω πολύ συγκεκριμένα...

Εσείς προσωπικά έχετε έναν μετριοπαθή πολιτικό λόγο. Κάποια άλλα, όμως, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας υιοθετούν μια επιθετική ρητορική, που πολλές φορές έρχεται σε αντίθεση και με τον κεντρώο πολιτικό λόγο που χρησιμοποιεί ο κ. Μητσοτάκης. Αυτό δεν αποτελεί αντίθεση;

Τον τόνο τον δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και έχει υιοθετήσει έναν ήπιο λόγο. Σε αυτό το μήκος κύματος κινούμαι και εγώ, όχι μόνο τώρα, αλλά από την πρώτη στιγμή που μπήκα στην πολιτική.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει απομονώσει και έχει θέσει εκτός παράταξης πρόσωπα που εκφράζουν ακραίες θέσεις ή προκαλούν με τη συμπεριφορά τους. Η Νέα Δημοκρατία θα έρθει για να ενώσει τους Έλληνες, για να βάλει τέλος στις διχαστικές πρακτικές και ρητορικές που εγκλώβισαν τη χώρα για μια δεκαετία με όχημα το δίπολο Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο που, πλέον, δεν υπάρχει.

Προέρχεστε από μια εθνικά ευαίσθητη περιοχή, όπως είναι τα Δωδεκάνησα. Ανησυχείτε για τις εξελίξεις από την τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα; Με ποιο τρόπο θα πρέπει να αντιδράσει η χώρα μας;

Η χώρα μας οφείλει να επιδεικνύει αποφασιστικότητα, να διατηρεί σε υψηλά επίπεδα την αποτρεπτική της ισχύ, να προτάσσει τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και να ενισχύσει τις συμμαχίες της.

Χρειάζεται μια εθνική στρατηγική αποτροπής αφού είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι η Τουρκία κινείται ως αναθεωρητική δύναμη στην περιοχή και απειλεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Είναι δεδομένη η εθνική μας ενότητα, όσες προσπάθειες και αν καταβάλουν ορισμένοι εθνομηδενιστές. Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη που έκανε και με το ζήτημα των Σκοπίων. Αντί να επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση και ομοψυχία, χρησιμοποιεί το πρόβλημα των τουρκικών προκλήσεων με μικροκομματική λογική. Συγκαλεί για λόγους εντυπώσεων το ΚΥΣΕΑ, όταν δεν το είχε συγκαλέσει το 2017 και το 2018 σε πολύ πιο σοβαρές καταστάσεις και επιπλέον δεν ενημερώνει, όπως οφείλει να κάνει, όσο είναι ακόμα Πρωθυπουργός, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των κομμάτων.

Είστε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, συμμετείχατε στη διαμόρφωση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για τον τουρισμό . Ποιοι είναι οι στόχοι του προγράμματος σας;

Έχουμε στόχο να προσελκύσουμε επενδύσεις πάνω από 20 δις τα πέντε επόμενα χρόνια. Αυτό θα γίνει μέσα:

- Από ένα νέο χωροταξικό για τον τουρισμό που θα προσελκύσει επενδύσεις μεγάλης κλίμακας, επισκέπτες υψηλού εισοδήματος και θα εξαλείψει τα εμπόδια που σήμερα υπάρχουν.

- Από τη μείωση του φόρου για όλες τις επιχειρήσεις από το 28% στο 20% μέσα σε δύο χρόνια, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός διετίας, άμεση μείωση του φόρου στα μερίσματα, στο 5% και σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

- Τη μείωση του ΦΠΑ στο 13% για όλα των προϊόντα και τις υπηρεσίες της εστίασης και τη σταδιακή μετάβαση σε ένα ΦΠΑ 11% για όλο του τουριστικό πακέτο (διαμονή-εστίαση) προκειμένου να είμαστε ανταγωνιστικοί.

- Την επένδυση σε μια πολυκεντρική ανάπτυξη και σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού που θα διαφοροποιήσουν και θα εμπλουτίσουν το τουριστικό μας προϊόν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ