• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Απαντήστε ή συλλαμβάνεστε»: Προσοχή στη νέα απάτη που χρησιμοποιεί το όνομα της ΕΛΑΣΧέγκσεθ κατά Ευρώπης: «Άνοιξε διάπλατα τα σύνορα - Θα μπορούσε να πάρει ένα μάθημα»«Τρικυμία» από την ΕΛΑΣ του Τσίπρα: Τέλος η ΚΟ της Νέας Αριστεράς με την έξοδο των «7» - Φόβος για εξαΰλωση του ΣΥΡΙΖΑΠώς ο 27χρονος-«εφιάλτης» των Airbnb μετέτρεπε τα σπίτια σε «εργοτάξια» και έστηνε παγίδες με fake μισθωτήρια
δημοφιλές τώρα: Τουρισμός: Χωρίς εργαζόμενους ξεκίνησε η σεζόν στη Χαλκιδική - «Επίδομα εργασίας» ζητούν οι...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   04.07.2019 18:39
Newsroom
Newsroom

Εκλογές 2019-Αλέξης Τσίπρας: «Αυτοί που μας έριξαν στον γκρεμό, κουνάνε το δάχτυλο»

«Μου την είχαν στημένη στις Βρυξέλλες» - «Είχαν αποφασίσει να μας πετάξουν από το ευρώ» είπε μεταξύ άλλων ο Τσίπρας κι επιτέθηκε στον Μητσοτάκη

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

(εκλογές 2019/eurokinissi)
(εκλογές 2019/eurokinissi)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μίλησε στον ΑΝΤ1 κι αναφέρθηκε σε όλα τα φλέγοντα θέματα, λίγα 24ώρα πριν οι Έλληνες πολίτες προσφύγουν στην κάλπη για να αναδείξουν την επόμενη κυβέρνηση.

Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, χαρακτηρίζοντάς την σκληρή, ενώ εξέφρασε ενόχληση γιατί κατά τη διάρκεια της συνέντευξης δεν δόθηκε χρόνος για τα σοβαρά οικονομικά και εθνικά θέματα. «Έχω συνηθίσει να κάνω πολιτική στο πιο σκληρό περιβάλλον. Το πρόβλημά μου είναι ότι σε πάνω από δύο ώρες συνέντευξη δεν βρήκαν ούτε 15 λεπτά για να ρωτήσουν τα κρίσιμα ζητήματα για την ελληνική κοινωνία. Μόνος μου έβαλα το θέμα του Μακεδονικού στο τέλος της συνέντευξης. Κατά τα άλλα, εγώ το χάρηκα. Αυτό που κανείς δεν μπορεί να μου καταμαρτυρήσει, είναι ότι κρύφτηκα ή φοβήθηκα. Αντίθετα, ο βασικός μου αντίπαλος έχει επιλέξει μια ασφαλή τηλεοπτική διέλευση», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο debate των πολιτικών αρχηγών που δεν έγινε: «Ήμουν επικεφαλής ενός κόμματος του 4% και διεκδικούσα να γίνει το debate με όρους. Θεωρώ ότι τον απέτρεψαν (σ.σ.: τον Κυριάκο Μητσοτάκη), γιατί του είπαν να αποφύγει τη συζήτηση σε προγραμματικά ζητήματα, γιατί η Νέα Δημοκρατία έχει στο συρτάρι της προγραμματικούς σκελετούς. Δεν θα κατηγορήσει κανείς τη ΝΔ εάν κόψει τις συντάξεις, γιατί το είχε πει. Ούτε για το 1/5 στις προσλήψεις-απολύσεις. Ούτε για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις στους εργοδότες για την επταήμερη εργασία».

«Έχει καταφέρει με έναν τρόπο να πει και τα μεν και τα δε», κατηγόρησε ο κ. Τσίπρας τον κ. Μητσοτάκη. Και συμπλήρωσε: «Τώρα έχει καταφέρει να ελίσσεται, αλλά χωρίς να κρύβεται, όπως η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού». Για ποιον λόγο το ασφαλιστικό χρειάζεται νέα μεταρρύθμιση;», διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός. «Όλες οι μελέτες έλεγαν ότι εάν δεν κάναμε μεταρρύθμιση, μέχρι το 2020 δεν θα είχαμε συντάξεις να δώσουμε».

Και γι το επιτεύγματα της κυβέρνησης επισήμανε: «Σταμάτησε η διαρκής κατηφόρα των περικοπών στις συντάξεις. Αποτρέψαμε την περικοπή των προσωπικών διαφορών».

Διαβάστε ακόμη

Σχέδιο-εξπρές από τις ΗΠΑ για αποχώρηση από την Ευρώπη - Διαδικασία ετών «βλέπει» το ΝΑΤΟ

«Τρικυμία» από την ΕΛΑΣ του Τσίπρα: Τέλος η ΚΟ της Νέας Αριστεράς με την έξοδο των «7» - Φόβος για εξαΰλωση του ΣΥΡΙΖΑ

Πώς ο 27χρονος-«εφιάλτης» των Airbnb μετέτρεπε τα σπίτια σε «εργοτάξια» και έστηνε παγίδες με fake μισθωτήρια

Εφιάλτης στην Ευρώπη: Εκρηκτική αύξηση 400% στην κακοποίηση παιδιών μέσω AI

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • εθνικές εκλογές 2019
  • Αλέξης Τσίπρας
  • εκλογές 2019
  • αποτελέσματα εκλογών 2019
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr