• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ανατριχιαστικό βίντεο: Αστυνομικοί πυροβολούν άνδρα που ξυλοκοπούσε με ρόπαλο τον πατέρα τουΠόθεν έσχες: Στα «φάκα» 8.650 υπόχρεοι - Στο στόχαστρο γιατροί, αυτοδιοικητικοί και δημοσιογράφοιΠύρινη λαίλαπα στη Νότια Γαλλία: 20.000 κάτοικοι και τουρίστες απομακρύνονται - «Είναι τρομακτικό»Σε Red Code 11 περιοχές ενόψει της κακοκαιρίας – Επί ποδός η Πολιτική ΠροστασίαΣτη φυλακή ο 60χρονος που μαχαίρωσε δυο τουρίστες στην Ακρόπολη
δημοφιλές τώρα: 1,5 ώρα απ' την Αθήνα: Το αραξοβόλι των ποιητών με την top παραλία είναι το ησυχαστήριο που ψάχνεις...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   12.07.2019 12:44
Newsroom
Newsroom

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Είχα συμφωνήσει με τον Μητσοτάκη να αναλάβω το υπουργείο Πολιτισμού»

Η Όλγα Κεφαλογιάννη τοποθετήθηκε για το θέμα της άρνησής της να αναλάβει πόστο που της ανατέθηκε στο υπουργείο Τουρισμού

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Η Όλγα Κεφαλογιάννη τοποθετήθηκε για το θέμα που προέκυψε με την κατανομή των υπουργείων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και είπε ότι είχε τοποθετηθεί στον τομέα του Πολιτισμού από τον ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας, δούλεψε πάνω σ' αυτό για 2,5 χρόνια, στήριξε τον προεκλογικό της αγώνα και προγραμματισμό γι αυτόν τον τομέα, είχε συμφωνήσει να το αναλάβει, ωστόσο, είδε να παίρνει τη θέση κάποιος άλλος και συγκεκριμένα η Λίνα Μενδώνη.

Μιλώντας στο Open TV και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7:00» η κυρία Κεφαλογιάννη είπε: «Έχω δουλέψει τα τελευταία 2,5 χρόνια στον τομέα Πολιτισμού. Εκεί ήμουν υπεύθυνη. Ήταν μεγάλη πρόκληση να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του χώρου του πολιτισμού, της τέχνης. Έχω καταθέσει δεκάδες ερωτήσεις στη Βουλή, τα θέματα των πνευματικών δικαιωμάτων, για κλειστά πωλητήρια κι αναψυκτήρια στους αρχαιολογικούς χώρους, για κινηματογράφους κτλ.

Ήμουν έτοιμη να προσφέρω τις γνώσεις και τις δυνάμεις μου σ’ αυτό το χώρο. Ο πρωθυπουργός μου πρότεινε το Τουρισμού. Θεωρώ ότι είχα κάνει τον κύκλο μου, είχα προσφέρει και περίμενα κάτι άλλο. Περίμενα να τοποθετηθεί κάποιος άλλος, να δοκιμαστεί, να δουλέψει και να προχωρήσει. Όταν έχουμε κάνει έναν κύκλο πρέπει να δίνουμε την ευκαιρία σε κάποιον άλλο να δοκιμαστεί κι εμείς να κάνουμε κάτι άλλο.

Έτσι προτίμησα να μείνω απλή βουλευτής και να βοηθήσω από εκεί την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Προφανώς όταν έχεις δουλέψει 2,5 χρόνια πάνω σ’ αυτό, με είχε τοποθετήσει τότε ο ίδιος ως αρμόδια για το συγκεκριμένο πόστο, έχεις μια συμφωνία ότι θα έχεις και μια θέση στο συγκεκριμένο πόστο σε ένα κυβερνητικό πλάνο, αλλά...»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 09.07.2019 11:04
Γιατί είπε «όχι» η Όλγα Κεφαλογιάννη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το Τουρισμού
Γιατί είπε «όχι» η Όλγα Κεφαλογιάννη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το Τουρισμού

Ο πρωθυπουργός κρίνει ποιος θα πάει πού.  Πλέον θα προχωρήσω τα θέματα και θα ζητήσω από την κυβέρνηση να τα προχωρήσει στη Βουλή. Τιμούμε την ψήφο των πολιτών με την συνολική μας παρουσία. Έχω μεγάλη υποχρέωση στους Αθηναίους που με ψήφισαν. Γιατί το πλάνο που τους παρουσίασα είχε να κάνει κυρίως με τον πολιτισμό. Δεν προτίθεμαι να τα αφήσω αυτά τα θέματα. Είμαι παρούσα στην μεγάλη μάχη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του».

Διαβάστε ακόμη

Το καλοκαίρι που τραυμάτισε ολόκληρη την Ελλάδα και έφερε ισόβια βαρυχειμωνιά σε δεκάδες οικογένειες

Δολοφονία Σταύρου Γεωργίου: Συνελήφθη 28χρονος Αιγύπτιος - Τα αποτυπώματα και τα βίντεο που τον έβαλαν στο «μικροσκόπιο»

«Πύρινος κλοιός» σε όλη τη χώρα: Στους 43,5°C ο υδράργυρος και 50 μέτωπα φωτιάς - Πότε αλλάζει το σκηνικό του καιρού

Εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης της Γιου Τινγκ: Εντοπίστηκε το κινητό της στο κέντρο της Αθήνας

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Όλγα Κεφαλογιάννη
  • νέα κυβέρνηση
  • υπουργείο Πολιτισμού
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr