ΣΥΡΙΖΑ: Απειλή για την ακαδημαϊκή ειρήνη το νομοσχέδιο για το άσυλο
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Ως θεσμική απειλή για την ακαδημαϊκή ειρήνη χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του το νομοσχέδιο για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, καθώς και την εξομοίωση του χώρου των ΑΕΙ με τον κοινό δημόσιο χώρο.
Μάλιστα προσθέτει ότι «προβληματισμό και ανησυχία δημιουργούν στην ερευνητική κοινότητα της χώρας, οι διατάξεις που αφορούν στη βίαιη μεταφορά της ΕΔΕΤ ΑΕ στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και την απόσπαση του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, αποκόπτοντας σημαντικές μονάδες τεκμηρίωσης και υποστήριξης της έρευνας από τους κύριους χρήστες των υπηρεσιών της, που είναι τα ΑΕΙ και τα ερευνητικά κέντρα της χώρας».
Αναφορικά με το ακαδημαϊκό άσυλο σημειώνει ότι «είναι σύμφυτο με το ελληνικό πανεπιστήμιο, είναι ζυμωμένο με αγώνες και δικαιώματα και η κατάργησή του αποτελεί ζήτημα δημοκρατίας». Αναφέρει πως «οι συντηρητικές κυβερνήσεις αναφέρονται διαχρονικά στο πανεπιστήμιο ως άντρο ανομίας και παραβατικότητας, συκοφαντώντας το έργο της ακαδημαϊκής κοινότητας». Προσθέτει επίσης ότι «υπάρχει το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των κακουργηματικών πράξεων και πως η προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση της Νέας Δημοκρατίας απειλεί τα θεμέλια της ακαδημαϊκής ειρήνης».
Σχετικά με την ίδρυση της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίων Πατρών, αναφέρει ότι αποτελούσε πάγια διεκδίκηση της τοπικής κοινωνίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας, «ενώ η προβλεπόμενη κατάργησή της αποτελεί πλήγμα για το τοπικό πανεπιστήμιο, αλλά και την εκπαίδευση συνολικά». Μάλιστα τονίζει ότι «η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας «κλείνει το μάτι» στα ιδιωτικά κολέγια εντός της χώρας τα οποία παρέχουν πτυχίο νομικής με τη μέθοδο του franchise».
Παγκόσμια ανησυχία για σύρραξη: Το ρεσάλτο των ΗΠΑ σε ιρανικό πλοίο και το διπλωματικό «ναυάγιο»
Εκατομμύρια άνδρες σε «ακαδημία βιασμών»: Ναρκώνουν και πωλούν τις συζύγους τους για 20 δολάρια - Ως πότε;
Εκνευρισμός για το retweet Λαζαρίδη: «Σεξιστική επίθεση και ηλικιακός ρατσισμός απέναντι στην κα Μπακογιάννη»
Πότε εμφανίζεται η «Πανσέληνος των Λουλουδιών» και γιατί ξεχωρίζει
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



