• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Δεκατρία νέα Πειραματικά Σχολεία θα λειτουργήσουν την επόμενη διετία – Σε ποιες περιοχέςEurovision 2026: Τελικά πόσες χώρες θα δώσουν το «παρών» στη Βιέννη;Στον Εισαγγελέα ο ανιψιός του 68χρονου και ο φίλος του για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα – Αναζητείται και τρίτο πρόσωπο «κλειδί»ΟΠΕΚΕΠΕ: Επικαλείται δικαίωμα σιωπής ο «Φραπές» - Δείτε live τη συνεδρίαση της Εξεταστικής
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   18.09.2019 13:45
Newsroom
Newsroom

Θεοδωρικάκος: Χρηματοδοτούνται 12 νέοι δήμοι

Τι προβλέπουν οι αποφάσεις του υπουργού Εσωτερικών

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος (copyright: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)
Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος (copyright: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)

Αποφάσεις για οικονομική ενίσχυση των 12 νέων δήμων που προέκυψαν με την εφαρμογή του Ν. 4600/2019, άρθρο 154, και οι οποίοι βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση καθώς δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη για την ενίσχυσή τους καθώς και επέκταση αξόνων του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» που έληγαν στις 31 Οκτωβρίου, ώστε να μπορέσουν οι δήμοι να υποβάλλουν αιτήσεις για νέες χρηματοδοτήσεις, έλαβε η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών. Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο για την εφαρμογή από το νέο έτος νέου χρηματοδοτικού προγράμματος προς τους δήμους.

Συγκεκριμένα, με αποφάσεις  του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου:

1. Χρηματοδοτούνται με 19 εκατομμύρια ευρώ οι 12  νέοι  Δήμοι που συστάθηκαν από τη διάσπαση μεγάλων, κυρίως, νησιωτικών δήμων (άρθρο 154 του Ν. 4600/2019). Η χρηματοδότηση θα γίνει με την κατάθεση αιτημάτων στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ». Οι δικαιούχοι δήμοι διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: Στην πρώτη εντάσσονται οι Δήμοι Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Αργοστολίου, Σερβίων, Μυτιλήνης, Ανατολικής Σάμου, για κάθε έναν εκ των οποίων προβλέπεται χρηματοδότηση από 1.000.000 € . Στη δεύτερη κατηγορία εντάσσονται οι Δήμοι Βόρεις Κέρκυρας, Νότιας Κέρκυρας, Ληξουρίου, Σάμης, Βελβεντού, Δυτικής Λέσβου, Δυτικής Σάμου,  για κάθε έναν εκ των οποίων προβλέπεται χρηματοδότηση 2.000.000 ευρώ.

Επιλέξιμες είναι κάθε είδους δαπάνες που αφορούν στην κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση έργων τεχνικών υποδομών, προστασία του περιβάλλοντος και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, χρηματοδότηση μελετών των ανωτέρω, προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού και μηχανημάτων, καθώς και κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση  διοικητικών, κοινωνικών, αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών και χρηματοδότηση μελετών των ανωτέρω. 

2. Παρατείνονται έως 31 Δεκεμβρίου οι άξονες του χρηματοδοτικού προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» που έληγαν στις 31 Οκτωβρίου. Και συγκεκριμένα οι άξονες: α). «Τοπική ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος»- Επικαιροποίηση Γενικών Σχεδίων Ύδρευσης (masterplan) και Επικαιροποίηση Σχεδίων Ασφάλειας Νερού», β)«Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες δήμων- Προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων για τη δημιουργία ή και αναβάθμιση στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού των δήμων της χώρας- Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες- Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες της χώρας.

Σημειώνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προκειμένου με το νέο έτος να τεθεί σε εφαρμογή ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο για τη χρηματοδότηση σύγχρονων υποδομών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, σε όλους τους δήμους της χώρας.

Διαβάστε ακόμη

Δεν απαντά ο «Φραπές» στην Επιτροπή: «Έχετε κερδίσει ποτέ τζόκερ» - «Επικαλούμαι το δικαίωμα της σιωπής»

Πώς χρησιμοποιήθηκε στην Ευρώπη το σπέρμα του Δανού δότη με την καρκινογόνα μετάλλαξη: 18 παιδιά γεννήθηκαν στην Ελλάδα

«Η τελευταία φορά που είδα τη μητέρα μου»: Ο 11χρονος Ουκρανός που «λύγισε» διερμηνέα και κοινό στο Ευρωκοινοβούλιο

Οι γκάνγκστερ αγρότες, η δίκη των υποκλοπών και τα απόνερα της Ιθάκης: «Δεν θέλω ου!» (Ep11)

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Δήμοι
  • Tάκης Θεοδωρικάκος
  • υπουργός Εσωτερικών
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr