Κύκλος συναντήσεων Μητσοτάκη με πολιτικούς αρχηγούς για Αναθεώρηση & ψήφο αποδήμων
Επί τάπητος θα τεθούν και οι εξελίξεις στο μεταναστευτικό - Επιχείρηση με κωδικό όνομα «συναίνεση» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς ξεκινά το επόμενο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην ατζέντα του πρωθυπουργού θα βρίσκονται τόσο η Συνταγματική Αναθεώρηση όσο και η ψήφος των απόδημων Ελλήνων.
«Θα επιδιώξουμε κάθε δυνατή συναίνεση για το θέμα. Μακάρι να υπάρξουν συναινέσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων στο briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Ακόμη από το κυβερνητικό στρατόπεδο χαρακτηρίζουν «προσβλητική» την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού να μην προσμετράται στο αποτέλεσμα. «Η πρόταση είναι προσβλητική. Με αυτά τα δεδομένα δεν υπάρχει βάση. Ελπίζουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει στάση» τόνισε ο κ. Πέτσας.
Από την άλλη πλευρά είναι πιθανό σε αυτές τις συναντήσεις να τεθούν επί τάπητος και οι τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό. Άλλωστε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε αρνητική και ιδεοληπτική την μέχρι τώρα στάση του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να φυλάξει τα σύνορα της χώρας και να αυξήσει τις επιστροφές παράνομων μεταναστών στην Τουρκία.
Αναφορικά με τη στάση της Άγκυρας ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια κάμψη των ροών και η κυβέρνηση περιμένει να δει αν αυτό θα παγιωθεί. Σε κάθε περίπτωση η ελληνική πλευρά ζητά από την Τουρκία να φυλάξει τα σύνορα της και να λειτουργήσει αποτρεπτικά, ενώ η Ελλάδα θα αυξήσει τις επιστροφές με στόχο τον πενταπλασιασμό τους.
Ταυτόχρονα όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη Σύνοδο Κορυφής, ο Πρωθυπουργός θα ζητήσει δίκαιη κατανομή βαρών στο πλαίσιο της Ε.Ε και συντονισμένη δράση από τα κράτη μέλη για την αντιμετώπιση του προβλήματος που από προσφυγικό έχει εξελιχθεί σε μεταναστευτικό.
Η εβδομάδα που «ράγισε» τη Δύση: Οι απειλές Τραμπ για τη Γροιλανδία και το τέλος όσων ξέραμε
Ποινή φυλάκισης στη διευθύντρια που φίμωσε μαθητή - «Αν τον έβλεπα να δυσανασχετεί δεν θα το έκανα»
Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που ο άντρας παρασύρει με το αμάξι του την υπάλληλο των ΕΛΤΑ - Πώς ξεκίνησαν όλα
«Νομίζω ότι μόλις δολοφόνησα δύο ανθρώπους»: Υπνοβάτης οδήγησε 20χλμ., σκότωσε με λοστό και αθωώθηκε
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



