• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Στο «τραπέζι» των αγροτών ολικό κυκλοφοριακό μπλακ - αουτ και μαζική απόβαση των τρακτέρ στην ΑθήναΤα σενάρια για την τραγωδία στο Κραν Μοντανά, τα αποκαλυπτικά βίντεο και οι συγκλονιστικές μαρτυρίεςΘρήνος για τον Τόμι Λι Τζόουνς: Νεκρή σε δωμάτιο ξενοδοχείου η 34χρονη κόρη τουΠρώτο μήνυμα Μαμντάνι στον θώκο της Νέας Υόρκης: Να δείξουμε στον κόσμο ότι η Αριστερά μπορεί να κυβερνήσει
δημοφιλές τώρα: Κραν Μοντανά: Ώρες αγωνίας για την 15χρονη Αλίκη - Αυτή είναι η Ελληνίδα που αγνοείται, στους 47 οι...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   03.12.2019 09:42
Μαρία Ζαχαράκη
Μαρία Ζαχαράκη

Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στο Λονδίνο στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Το αποκάλυψε ο Τούρκος πρόεδρος πριν αναχωρήσει για το Λονδίνο

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Μητσοτάκης - Ερντογάν/(Presidential Press Service via AP, Pool)
Μητσοτάκης - Ερντογάν/(Presidential Press Service via AP, Pool)

Μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου λίγο πριν από την αναχώρησή του για το Λονδίνο εκεί που θα λάβει χώρα η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ για τα 70 χρόνια της συμμαχίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλυψε ότι θα δει τον Έλληνα πρωθυπουργό στη βρετανική πρωτεύουσα.

Η είδηση επιβεβαιώνεται κι από το Μέγαρο Μαξίμου με την ελληνική πλευρά να αναφέρει ότι η συνάντηση θα γίνει αύριο, Τετάρτη.

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ζήτησε να συναντηθούμε. Και θα τα συζητήσουμε όλα αυτά εκεί», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, ξεκαθαρίζοντας βέβαια εκ των προτέρων ότι δεν συζητάει με κανέναν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας.

«Η Ελλάδα μπορεί να προβεί σε όποια βήματα θέλει. Όπως διατηρούμε κι εμείς το δικαίωμα να προβούμε στα δικά μας. Και θα προβούμε κι εμείς στα δικά μας. Ό,τι χρειαστεί και αν χρειαστεί ανά πάσα στιγμή θα γίνει. Αλλά θέλω να γνωρίζετε το εξής. Και όλα τα έθνη να το μάθουν. Η Ελλάδα, η Αίγυπτος και στην άλλη πλευρά και η Νότια Κύπρος, ό,τι και να κάνουν οι τρεις τους, πλέον δεν επηρεάζουν τα βήματά μας με τη Λιβύη. Γιατί εμείς συμφωνήσαμε γραπτώς με τη Λιβύη, υπογράψαμε. Και πιστεύω ότι θα έρθει στη βουλή και θα περάσει με συντριπτική πλειοψηφία. Κι αφού περάσει από τη βουλή, έπειτα θα αρχίσει να ισχύει», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι και η Γαλλία ενδεχομένως να ενοχληθεί από τη συμφωνία με τη Λιβύη, αλλά δεν θα συζητήσει με κανέναν τα δικαιώματά της στην ανατ. Μεσόγειο.

«Η Γαλλία μπορεί να ενοχληθεί σοβαρά από το τελευταίο γεγονός στην ανατ. Μεσόγειο. Η συμφωνία με τη Λιβύη μπορεί να τους ενοχλήσει σοβαρά. Και σε περίπτωση που φέρουν εκείνοι το θέμα στο προσκήνιο, εμείς θα τους πούμε ότι ‘το βήμα που κάναμε με τη Λιβύη αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα και της Λιβύης και της Τουρκίας και δεν συζητάμε μαζί σας τα κυριαρχικά μας δικαιώματα’. Και αυτό θα τους το ξεκαθαρίσουμε. Δεν συζητάμε δικαιώματα που αποτελούν κυριαρχικά μας δικαιώματα», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στο ζήτημα του πρέσβη της Λιβύης στην Ελλάδα, προεξοφλώντας ότι «κατά πάσα πιθανότητα ο πρέσβης της Λιβύης θα απελαθεί» την Πέμπτη.

Διαβάστε ακόμη

Λήμνος ή Ισλανδία; Μαγικές εικόνες από το νησί που καλύφθηκε ολόκληρο από χιόνι!

Απίστευτες εικόνες στην Εθνική Οδό: Μεθυσμένος περπατούσε τρεκλίζοντας στη ΛΕΑ δίπλα στα αυτοκίνητα

Νέες σειρές, αγαπημένες επιστροφές και φιλόδοξες παραγωγές - Μεγαλώνει ο ανταγωνισμός στη μικρή οθόνη

Ώρες αγωνίας για την 15χρονη Αλίκη στο Κραν Μοντανά: Αυτή είναι η Ελληνίδα που αγνοείται - Στους 47 οι νεκροί από τη φονική έκρηξη

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ΝΑΤΟ
  • Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr