Δένδιας: «Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι απαιτείται για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα»
Ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση από τον Ελληνα ΥΠΕΞ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

«Η μόνη διαφορά με την Τουρκία είναι η υφαλοκρηπίδα» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας μιλώντας στο Open TV και ξεκαθάρισε ότι «Η Ελλάδα δεν εκχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα».
Κληθείς να σχολιάσει αν ο Ερντογάν κάνει πράξη τις «απειλές» του και στείλει ερευνητικό σκάφος για να κάνει στο μέλλον γεωτρήσεις στα ανοιχτά του Καστελόριζου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η γειτονική χώρα θα συνετιστεί και θα πράξει βάσει λογικής. Ωστόσο, έστειλε σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν παραχωρεί σπιθαμή και επεσήμανε ότι έχει πολλούς συμμάχους στο πλευρό της.
«Εκφράζω την βεβαιότητα ή και την ελπίδα αν θέλετε, ότι η Τουρκία στο τέλος της ημέρας, θα ενεργήσει όπως επιβάλλει η κοινή λογική, το διεθνές δίκαιο και το δικό της συμφέρον, γιατί είναι λάθος να αυτααπομονώνεται» τόνισε και ξεκαθάρισε πως: «Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι απαιτείται για να προασπίσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Μπορούμε και μόνοι, αλλά δεν θα είμαστε και μόνοι. Εκφράζω όμως την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί τίποτα τέτοιο και προσβλέπω σε μια καλή συνεργασία με την Τουρκία».
Πόλεμος στο Ιράν: Όλα δείχνουν ότι ο Χαμενεΐ είναι νεκρός - Πώς φτάσαμε στη σύρραξη και ποια η επόμενη ημέρα
Συναγερμός στη βάση της Σούδας: «Σφραγίζεται» υπό τον φόβο επίθεσης του Ιράν - Τι λέει η κυβέρνηση
Εξωγήινος Εμμανουήλ Καραλής: Αδιανόητο άλμα στα 6,17 μ. - Έγραψε ιστορία ξανά
Σπάνια πορσελάνη από την κινεζική δυναστεία Γιουάν ανακαλύφθηκε σε ναυάγιο στη Σιγκαπούρη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




