• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Απίστευτο περιστατικό στις ΗΠΑ: Τρίχρονο πυροβόλησε δύο άτομα σε κυνήγι, περνώντας τους για… γαλοπούλεςΕνεργειακό σοκ λόγω πολέμου στη Μέση Ανατολή: Πώς επέφερε απώλειες αξίας 50 δισ. δολαρίωνΜυστήριο με τον θάνατο 58χρονου στην Πάτρα: Αναμένουν την ιατροδικαστική έκθεση - Τα σενάρια για αυτοχειρίαΠεζεσκιάν σε Τραμπ για τα πυρηνικά: «Ποιος είναι αυτός που θα στερήσει από ένα έθνος τα δικαιώματά του;»
δημοφιλές τώρα: Market Pass: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για το voucher τροφίμων
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   04.01.2020 16:40
Newsroom
Newsroom

Αδωνις Γεωργιάδης: Λεφτά για 13η σύνταξη δεν υπάρχουν (vid)

«Ο ΣΥΡΙΖΑ  δεν έδωσε 13η σύνταξη, δεν μπορούσε και δεν μπορούμε και εμείς. Για να δοθεί πλήρης σύνταξη χρειάζεται 1,5 δισ.» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό   ┋

επόμενο άρθρο  
copyright: Pixabay
copyright: Pixabay

Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή του Open TV «Τώρα ό,τι συμβαίνει» και τη Φαίη Μαυραγάνη, μίλησε για τη δολοφονία του Σουλεϊμανί, για την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, αλλά και τη συνάντηση με Τραμπ.

Επίσης έκανε αναφορά στα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, το ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), αλλά και τις δράσεις για το μέρισμα και τον κατώτατο μισθό.

Σε σχέση με την οικονομική πολιτική και το μείζον ζήτημα των συντάξεων, ο Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως, στο πλαίσιο της κατάρτισης του νέου προϋπολογισμού, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δώσει 13η σύνταξη, καθώς χρήματα δεν υπάρχουν. Επίσης, εγκάλεσε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης για τη ρητορική τους και είπε πως τα 900 εκατ. ευρώ που προβλέπονται στον προϋπολογισμό δεν μπορούν να πάνε για συντάξεις, παρά μόνο μπορούν να δοθούν ως επίδομα. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ  δεν έδωσε 13η σύνταξη, δεν μπορούσε και δεν μπορούμε και εμείς. Για να δοθεί πλήρης σύνταξη χρειάζεται 1,5 δισ. Οπότε τα 900 εκατομμύρια που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό μόνο ως επίδομα μπορούν να χαρακτηριστούν» υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης. 

Στην ερώτηση αν αυτό το επίδομα υπάρχει περίπτωση να πάρει μόνιμο χαρακτήρα, ο Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως δεν είναι αρμόδιος, «δείχνοντας» τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών.

Διαβάστε ακόμη

«Είμαστε μακρυά από μια συμφωνία»: Παραμένουν κλειστά τα Στενά του Ορμούζ - Υπό πυρά τα πλοία

«Θα εμπλακούν και άλλα πρόσωπα» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας της 19χρονης Μυρτώς

Μητσοτάκης: «Δεν μπορώ να σιωπήσω μπροστά στην κανονικοποίηση της τοξικότητας»

Ενεργειακό σοκ λόγω πολέμου στη Μέση Ανατολή: Πώς επέφερε απώλειες αξίας 50 δισ. δολαρίων

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • οικονομία
  • Άδωνις Γεωργιάδης
  • 13η σύνταξη
  • σύνταξη
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr