Μήνυμα ότι «η Ευρώπη δεν πρέπει να δώσει την εντύπωση ότι φοβάται τις απειλές του Ερντογάν», όσον αφορά στο Μεταναστευτικό, στέλνει o αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μέσω του «Der Spiegel».
Σε δηλώσεις του, στο τελευταίο τεύχος του γερμανικού περιοδικού, σε ρεπορτάζ για το Μεταναστευτικό και τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το Προσφυγικό, ο κ. Βαρβιτσιώτης, με αφορμή και τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, ότι θα πλημμυρίσει την Ευρώπη με μετανάστες, επισημαίνει ότι η Τουρκία έχει αναγάγει το Μεταναστευτικό σε εργαλείο άσκησης εξωτερικής πολιτικής και ότι χρησιμοποιεί τους μετανάστες ως μοχλό πίεσης.
ΣΧΟΛΙΑ
<% totalComments %> ΣχόλιαTο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.
Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.