• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τραγωδία ανοιχτά της Κρήτης: 17 πρόσφυγες και μετανάστες νεκροί σε ναυάγιοΚέλογκ: «Πραγματικά κοντά» βρίσκεται μια ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία - Τα 2 εμπόδιαΠροβλήματα στην Κεντρική Μακεδονία λόγω κακοκαιρίας - Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορίαΤέλος εποχής για τα τρόλεϊ: Με μικροένταση ξεκίνησε το «ξήλωμα» του δικτύου στον Πειραιά
δημοφιλές τώρα: Αυτοκινητιστής έχασε τη δουλειά του επειδή το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από ταχογράφους
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   07.01.2020 20:02
Newsroom
Newsroom

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κλείνει το γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα

Οριστικό τέλος στις σχέση του ΔΝΤ με την Ελλάδα και το μνημόνιο

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
(Eurokinissi)
(Eurokinissi)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε μετά την συνάντηση που είχε με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, κ. Γκεοργκίεβα, ότι το γραφείο του Ταμείου στην Αθήνα αναμένεται να κλείσει.

Η ανακοίνωση έγινε αμέσως μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση και κατά την έναρξη της διευρυμένης συνάντησης στην οποία συνόδευαν τον πρωθυπουργό οι κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Στέλιος Πέτσας, Άλεξ Πατέλης και ο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

«Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια και εύχομαι κάθε καλή τύχη στις προσπάθειές σας. Τους τελευταίους έξι μήνες -μάλιστα σήμερα συμπληρώνονται έξι μήνες από την εκλογή μας στις 7 Ιουλίου 2019- έχουμε μπει σε μια εποχή ανάπτυξης και αποτελεσματικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, στην Ουάσινγκτον.

«Δεν ήταν πάντοτε εύκολη η σχέση με το Ταμείο αλλά νομίζω συμφωνούμε σε ορισμένα σημαντικά θέματα, όπως η ανάγκη μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων το 2021, και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και πάλι για τις δημόσιες τοποθετήσεις και την υποστήριξή σας σε αυτή τη διαδικασία», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Επιπλέον τόνισε: «Πιστεύω έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου να γίνει αυτή η συζήτηση με τους εταίρους μας στην Ευρωζώνη. Είμαστε μία αξιόπιστη κυβέρνηση, υλοποιούμε μεταρρυθμίσεις, βρισκόμαστε σ' ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων, το κόστος δανεισμού μας είναι χαμηλότερο από της Ιταλίας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιοριζόμαστε από αυτά τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.

Προσβλέπουμε, λοιπόν, σε ένα εντελώς νέο κεφάλαιο στη σχέση μας, μία σχέση θετικής συνεργασίας. Επίσης, χαιρετίζω την κοινή απόφασή μας να κλείσουμε το γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα τους επόμενους μήνες και να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε, αλλά ως χώρα που έχει εξέλθει από αυτό το αυστηρό πλαίσιο επιτήρησης από το ΔΝΤ».

Διαβάστε ακόμη

Ο Ζελένσκι στρέφεται στους Ευρωπαίους μετά τις άκαρπες συνομιλίες στο Μαϊάμι - Τι τον προβληματίζει

Συγκλονίζει ο Πάνος Ρούτσι: Ο αγώνας δεν σταματάει - «Δεν έχουμε προλάβει να πενθήσουμε, δεν αντέχω να είμαι στην εκταφή»

Μαρουσάκης: Έρχεται ο «Ωμέγα Εμποδιστής» για ήπιες ημέρες - Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα

Όλο το Χόλυγουντ «στα χέρια» του Netflix μετά την εξαγορά της Warner - Τι ακριβώς αγόρασε;

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ΔΝΤ
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr