• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τραμπ και κατά Κούβας: «Τέλος το πετρέλαιο και τα χρήματα - Κάντε συμφωνία πριν να είναι αργά»Ψυχρή εισβολή: Πολικές θερμοκρασίες από το βράδυ - Πού θα χιονίσει στην ΑττικήΧειροπέδες σε τρεις νεαρούς που έτρεχαν με μηχανές και έκαναν σούζες - Τα βίντεο στα social media«Μαύρη» προειδοποίηση από το φλεγόμενο Ιράν κατά αμερικανικών πληγμάτων - Πάνω από 450 οι νεκροί διαδηλωτές
δημοφιλές τώρα: Αποθέματα νερού: Η πρώτη βδομάδα του 2026 η καλύτερη της 5ετίας αλλά ακόμα είμαστε στα επίπεδα του...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   02.02.2020 07:53
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌

Νέες τουρκικές προκλήσεις αναμένει η Ελλάδα - Κυβέρνηση: «Είμαστε έτοιμοι»

Νέες προκλήσεις είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει η ελληνική πλευρά - «Είμαστε έτοιμοι, δεν χρειάζεται να μας τεστάρει κανείς» δηλώνει η Κυβέρνηση

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο

Σε πλήρη εγρήγορση βρίσκεται ελληνική κυβέρνηση και Πεντάγωνο για τυχόν νέες προκλήσεις της τουρκικής πλευράς, παρόμοια μ' αυτή που έκανε τα τελευταία 24ωρα το Oruc Reic. Είναι ξεκάθαρο πια πως η γειτονική χώρα προσπαθεί να εξαντλήσει την υπομονή της ελληνικής πλευράς, καθώς μετά τις εκατοντάδες παραβάσεις του εναέριου χώρου, τώρα, προχώρησε ένα ακόμη βήμα με το ερευνητικό πλοίο. 

Η Ελλάδα δηλώνει πανέτοιμη να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα να δίνει ξεκάθαρη απάντηση στα σενάρια αυτών που θέλουν την Τουρκία να τεστάρει τη στάση της Ελλάδας. «Δεν χρειάζεται κανείς να μας τεστάρει, είμαστε έτοιμοι» σημείωσε και επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνεχή ενημέρωση και επικοινωνία με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.  Η ελληνική πλευρά δεν αποκλείει τις προσεχείς ημέρες να ενταθούν κι άλλο οι προκλήσεις, με παρόμοιες «επισκέψεις» τουρκικών ερευνητικών πλοίων στην περιοχή, ωστόσο δηλώνει πως είναι απόλυτα έτοιμη και πάνω απ' όλα ψύχραιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κατάσταση.

Το Oruc Reic πλέει πλέον στη θαλάσσια περιοχή στα δυτικά της Κύπρου και εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Το σκάφος επέστρεψε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, όπου εισήλθε την Παρασκευή, προκαλώντας έντονη κινητοποίηση στην Αθήνα. Στρατιωτική πηγή ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι το τουρκικό σκάφος καταγράφηκε να πλέει ήδη στις 9.30π.μ. του Σαββάτου εντός της κυπριακής ΑΟΖ, με προορισμό την περιοχή για την οποία είχε εκδοθεί παράνομη navtex, τμήμα της οποίας περιλαμβάνει τα θαλάσσια οικόπεδα 4 και 5. Σε ισχύ βρίσκεται η antinavtex που εξέδωσαν οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας στις 14 Ιανουαρίου, ως απάντηση στην τουρκική navtex που βάσει του προγραμματισμού της Άγκυρας ισχύει μέχρι τις 10 Απριλίου.

Σημειώνεται πως ο Τούρκος πλοίαρχος για πολλές ώρες δεν απαντούσε στις κλήσεις που έγιναν μέσω ασυρμάτου από την ελληνική φρεγάτα, όταν αυτή βρισκόταν εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας  Ύστερα από συνεχόμενες κλήσεις ο Τούρκος πλοίαρχος απάντησε και είπε ότι βρίσκεται εντός τουρκικής ΑΟΖ. Από την φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» του απάντησαν πως βρίσκεται σε ελληνική υφαλοκρηπίδα και ότι δεν έχει άδεια για έρευνες. Μάλιστα του ζήτησαν να αποχωρήσει άμεσα από την περιοχή.

 

Διαβάστε ακόμη

«Μαύρη» προειδοποίηση από το φλεγόμενο Ιράν κατά αμερικανικών πληγμάτων - Πάνω από 450 οι νεκροί διαδηλωτές

Ψυχρή εισβολή: Πολικές θερμοκρασίες από το βράδυ - Πού θα χιονίσει στην Αττική

Χειροπέδες σε τρεις νεαρούς που έτρεχαν με μηχανές και έκαναν σούζες - Τα βίντεο στα social media

«Επικίνδυνο»: Η Google απέσυρε ορισμένες απαντήσεις επισκόπησης AI μετά από κίνδυνο για την υγεία των χρηστών

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Oruc Reis
  • τουρκικές προκλήσεις
  • κυπριακή ΑΟΖ
  • Ορούτς Ρέις
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr