• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Στην αντεπίθεση η Ρωσία κατά της Γερμανίας: «Θα απαντήσουμε αναλόγως - Κλιμακώνουν τις διμερείς σχέσεις»Νέα ανάφλεξη στα Στενά του Ορμούζ: Οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν στόχους του Ιράν και ο Τραμπ απειλείΑνακοινώθηκαν οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών - Δείτε τους πίνακες με όλα τα ονόματα«Θλίβομαι»: Στην αντεπίθεση ο Μαρινάκης κατά Σαμαρά για το «ακαθόριστο φύλο» στην πλατφόρμα του ΕΟΠΥΥ
δημοφιλές τώρα: «Είμαστε απολύτως βέβαιοι»: Αρχαιολόγοι λένε ότι εντόπισαν τη χαμένη πόλη των θαυμάτων του Χριστού
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   02.02.2020 13:42
Γιάννης Κωνσταντινίδης
Γιάννης Κωνσταντινίδης
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Δέκα μετακλητοί υπάλληλοι📌 «Υφυπουργός του Ολυμπιακού»

Τα έργα και οι ημέρες του Λευτέρη Αυγενάκη: Λουλούδια, Nova και μετακλητοί…

Όπως σημειώνει το «Εθνος της Κυριακής» άνθρωποι που ασχολούνται με τα διοικητικά δρώμενα του αθλητισμού αναφέρουν πως ο Αυγενάκης συμπεριφέρεται σαν «υφυπουργός του Ολυμπιακού»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

Ο Λευτέρης Αυγενάκης (Copyrights: Eurokinissi)
Ο Λευτέρης Αυγενάκης (Copyrights: Eurokinissi)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Ο Λευτέρης Αυγενάκης το πρώτο επτάμηνο που βρίσκεται στην κυβέρνηση, έχει φροντίσει να είναι ιδιαίτερα γαλαντόμος με σωματεία της περιφέρειάς του. Ενδεικτική είναι η έκτακτη ενίσχυση ύψους 10.000 ευρώ που προσέφερε παραμονή Πρωτοχρονιάς στον Ολυμπιακό Χερσονήσου. Η εν λόγω ενίσχυση δεν είναι παράνομη, σε καμία περίπτωση. Αλλωστε, καθήκον της πολιτείας είναι η ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων. Ενδιαφέρον θα είχε όμως να μαθαίναμε και ποιες άλλες ομάδες της Κρήτης, πέραν του Νομού Ηρακλείου, έλαβαν αντίστοιχα έκτακτη ενίσχυση.

Την ίδια ώρα καταβάλλονται χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων για υπερωριακές πληρωμές των υπαλλήλων του υπουργείου, αφού, σύμφωνα με τη «Διαύγεια», το υπουργείο φαίνεται να απασχολεί τους εργαζόμενους ακόμα και μετά τα μεσάνυχτα. Προφανώς, είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι οι υπάλληλοι του υφυπουργείου Αθλητισμού.

Δέκα μετακλητοί υπάλληλοι

Επιπλέον, στο πολιτικό ή ιδιαίτερο γραφείο του υφυπουργού έχουν διοριστεί ή αποσπαστεί τουλάχιστον 10 υπάλληλοι για να καλύψουν τις ανάγκες του κ. Αυγενάκη. Προφανώς νόμιμα, αλλά είναι ένα ερώτημα πόσους μετακλητούς διαθέτουν άλλοι υφυπουργοί ή υπουργοί… Με μια απλή βόλτα στις αποφάσεις που έχουν δημοσιευτεί στη «Διαύγεια», μπορεί ο καθένας να δει ότι για τις ανάγκες του υφυπουργείου και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού έχουν εγκριθεί μεγάλα ποσά για αγορά λουλουδιών, ατζέντες για τη νέα χρονιά, δώρα, με την αιτιολογία «δημόσιες σχέσεις του γραφείου του υφυπουργού», ενώ ο κ. Αυγενάκης φρόντισε να δαπανήσει κάποια χρήματα για να βάψει το γραφείο του και τον χώρο όπου βρίσκεται η προσωπική του ασφάλεια.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 31.01.2020 18:29
«Ξένο σώμα» για την κυβέρνηση ο Αυγενάκης
«Ξένο σώμα» για την κυβέρνηση ο Αυγενάκης

Επίσης, έχει προϋπολογιστεί ένα ποσό της τάξεως των 105.000 ευρώ μόνο για σταθερά και κινητά τηλέφωνα(!), πάλι φυσικά από τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών. Δεν είμαστε, πάντως, σε θέση να γνωρίζουμε αν σε αυτό το ποσό περιλαμβάνονται και τα 328 ευρώ που εγκρίθηκαν για τη συνδρομητική πλατφόρμα της Nova. Ψάχνοντας στη «Διαύγεια», δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε αντίστοιχο κονδύλι για την άλλη συνδρομητική τηλεοπτική πλατφόρμα που δραστηριοποιείται στη χώρα μας, εκείνη της Cosmote, γεγονός που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο υφυπουργός πιθανότατα δεν ενδιαφέρεται για το ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ, αγώνες του οποίου προσφέρει η εν λόγω πλατφόρμα.

Η παραπάνω ερμηνεία είναι μάλλον αυθαίρετη, αν σκεφτεί κανείς ότι η πρώτη ενέργεια του κ. Αυγενάκη, με το που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργείου Αθλητισμού, σχετιζόταν -ως εκ θαύματος- πάλι με τις επιδιώξεις του Ολυμπιακού. Αυτήν τη φορά, της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ. Το νομοσχέδιο για τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών που κατατέθηκε το καλοκαίρι σχολιάστηκε από μεγάλη μερίδα του Τύπου ως «φωτογραφικό» για τον ισχυρό άνδρα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργο Βασιλακόπουλο, τον οποίο έχει ανακηρύξει ως «νούμερο ένα» εχθρό της η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

«Υφυπουργός του Ολυμπιακού»

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι συχνά άνθρωποι που ασχολούνται με τα διοικητικά δρώμενα του αθλητισμού αναφέρουν πως ο Λ. Αυγενάκης συμπεριφέρεται σαν «υφυπουργός του Ολυμπιακού». Φαίνεται πάντως ότι οι ημέρες που λειτουργούσε ως εντολοδόχος -πάντα κατά την ΠΑΕ ΠΑΟΚ- συγκεκριμένων συμφερόντων σταμάτησαν οριστικά μετά τη σκανδαλώδη απόφαση της «δικής του» ΕΕΑ. Πλέον, η παραμονή του στην κυβέρνηση μοιάζει απίθανη, έπειτα από όλη αυτή τη ζημιά που ο ίδιος προκάλεσε.

Διαβάστε ακόμη

Στην αντεπίθεση η Ρωσία κατά της Γερμανίας: «Θα απαντήσουμε αναλόγως - Κλιμακώνουν τις διμερείς σχέσεις»

«Δεν πρόκειται να συμβεί»: Γιατί η πετρελαϊκή συμφωνία του Τραμπ με τη Βενεζουέλα δεν θα ρίξει τις τιμές

Θερμή «παράταση» του καλοκαιριού: Πώς θα κινηθεί η θερμοκρασία έως τις 11 Σεπτεμβρίου - Η πρόγνωση Κολυδά

Τρομακτικό βίντεο: Η στιγμή που όχημα σαφάρι με τουρίστες «βουτά» σε ποτάμι γεμάτο κροκόδειλους

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ποδόσφαιρο
  • Λευτέρης Αυγενάκης
  • Ολυμπιακός
  • Ξάνθη
  • ΠΑΟΚ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr