Τα γυρίζει ο Πλακιωτάκης για τις «επαναπροωθήσεις» προσφύγων
Σε πρωινή του συνέντευξη ο υπουργός Ναυτιλίας άφησε να εννοηθεί ότι επί κυβέρνησης Σαμαρά πραγματοποιούνταν επαναπροωθήσεις προσφύγων🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Σε διευκρινιστική δήλωση προέβη ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, καθώς το πρωί της Τρίτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Θέμα FM, άφησε να εννοηθεί ότι κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Σαμαρά πραγματοποιούνταν επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών.
Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του υπουργείου σημειώνεται ότι «ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής στη συνέντευξη του στο ΘΕΜΑ FM κατέστησε σαφές ότι το Λιμενικό Σώμα τηρεί απαρέγκλιτα τους κανόνες εμπλοκής στη θάλασσα και ενεργεί με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή. Σε ότι αφορά το παρελθόν αναφέρθηκε σε πρακτικές που «ενδεχομένως» είχαν χρησιμοποιηθεί, κάτι για το οποίο υπήρξαν καταγγελίες, που δεν επιβεβαιώθηκαν».
Η αρχική τοποθέτηση του Γιάννη Πλακιωτάκη είχε ως εξής: «Υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες εμπλοκής στη θάλασσα, δεν μπορεί να το κάνει το Λιμενικό Σώμα ούτε μπορεί να προχωρήσει σε push back, όπως έκανε ενδεχομένως σε άλλες χρονικές περιόδους» [...] «Υπήρχαν περιπτώσεις στο παρελθόν, τότε όμως γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, δεν υπήρχαν ούτε η Frontex ούτε η παρουσία του NATO».
Τα μπλόκα των αγροτών τα επόμενα 24ωρα, το σχέδιο για τις γιορτές και η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης
Ο Ιβάν Σαββίδης στους εργαζόμενους του OPEN: «Δεν τα έχω πει ακόμα όλα στην Ελλάδα»
Σκάνδαλο Έπσταϊν: Οι νέες φωτογραφίες με Τσόμσκι, Μπιλ Γκέιτς και τα περίεργα μηνύματα από τη «Λολίτα»
Γιώργος Μαζωνάκης: Ποιος είναι ο 21χρονος Στέφανος Παπαδόπουλος που κατέθεσε μήνυση κατά του τραγουδιστή
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



