Μηταράκης: Σε 24 ημέρες οι νέες αποφάσεις ασύλου - Επιτάχυνση των επιστροφών
«Στόχος η παραμονή στα νησιά να είναι κάτω από έξι μήνες», σημείωσε ο υπουργός🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

«Η αποσυμφόρηση των νησιών μας είναι η υπ' αριθμόν ένα προτεραιότητά μας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης. «Η διαδικασία των επιστροφών θα επιταχυνθεί προς την Τουρκία και τις χώρες προέλευσης», συνέχισε ο υπουργός.
Αναγκαία προϋπόθεση, οι ελληνικές υπηρεσίες ασύλου να εκδίδουν γρηγορότερα αποφάσεις. Η νέα νομοθεσία, που τέθηκε σε ισχύ τον Ιανουάριο και επικρίθηκε έντονα από μη κυβερνητικές οργανώσεις, τους το επιτρέπει, σημειώνεται στο δημοσίευμα. «Πιστεύω ότι θα ήταν εύλογο να διεκπεραιώνουμε τις υποθέσεις μέσα σε τρεις μήνες», εκτίμησε ο Νότης Μηταράκης.
Επίσης, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» το πρωΐ του Σαββάτου, ανέφερε πως σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των υπηρεσιών ασύλου, οι νέες αποφάσεις βγαίνουν μέσα σε 24 ημέρες σε πρώτο βαθμό και συμπλήρωσε ότι «στόχος η παραμονή στα νησιά να είναι κάτω από έξι μήνες. Έχουμε κάνει 9 αποστολές μέχρι στιγμής. Αυτός ο αριθμός δεν είναι μεγάλος, ωστόσο δείχνει πως οι επιστροφές γίνονται με απόλυτη συστηματικότητα».
Κρήτη: Στο «μικροσκόπιο» ο 37χρονος που κατηγορείται ως μέλος της Χαμάς - Το τηλεφώνημα από την Κύπρο, το «όραμα», το δίκτυο
Η βίαιη αναδιαμόρφωση της Κεντροαριστεράς: Ολοκληρωτική ανατροπή και μάχη ηγεμονίας μέχρις εσχάτων
Ήξεραν τον δράστη, όχι το θύμα: Πώς λύθηκε μυστήριο με αποκεφαλισμένο πτώμα 26 χρόνια μετά
Βίκτορ Ουεμπανιάμα: Ένας «εξωγήινος» που αλλάζει το μπάσκετ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




