• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Απίστευτο περιστατικό στις ΗΠΑ: Τρίχρονο πυροβόλησε δύο άτομα σε κυνήγι, περνώντας τους για… γαλοπούλεςΕνεργειακό σοκ λόγω πολέμου στη Μέση Ανατολή: Πώς επέφερε απώλειες αξίας 50 δισ. δολαρίωνΜυστήριο με τον θάνατο 58χρονου στην Πάτρα: Αναμένουν την ιατροδικαστική έκθεση - Τα σενάρια για αυτοχειρίαΠεζεσκιάν σε Τραμπ για τα πυρηνικά: «Ποιος είναι αυτός που θα στερήσει από ένα έθνος τα δικαιώματά του;»
δημοφιλές τώρα: Λαζαρίδης: Έκανε retweet ανάρτηση περί «φοβικής κυβέρνησης»
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   17.02.2020 14:22
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 «Σε 24 ημέρες οι νέες αποφάσεις ασύλου»

Μηταράκης: «Παγώνουν» προσωρινά οι επιτάξεις κτιρίων στα νησιά

Στόχος να καμφθούν οι αντιδράσεις των νησιωτών και να ξεκινήσει νέος γύρος διαλόγου

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Νότης Μηταράκης/Eurokinissi
Νότης Μηταράκης/Eurokinissi

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης, ανακοίνωσε το προσωρινό «πάγωμα» της επίταξης κτιρίων και εκτάσεων, με στόχο την αντιμετώπιση του Προσφυγικού, τουλάχιστον έως την ερχόμενη Δευτέρα, ώστε να καμφθούν οι αντιδράσεις των νησιωτών και να ξεκινήσει νέος γύρος διαλόγου. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός διευκρίνισε πως η επίταξη αφορά σε ενοικίαση των χώρων που έχουν επιλεγεί για τρία χρόνια, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα κλείσουν οι υπάρχουσες δομές και πως δεν θα λειτουργούν δύο δομές σε κάθε νησί.

Παράλληλα, ο υπουργός σημείωσε ότι τα ζητήματα που θέτει στους Ευρωπαίους ομολόγους του είναι να συμβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να ανοίξουν διάδρομοι επιστροφής με χώρες όπως το Πακιστάν και το Αφγανιστάν. 

Την ερχόμενη Πέμπτη, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής θα έχει συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, ώστε να συζητηθεί και η γερμανική πρόταση ως προς μία κοινή ευρωπαϊκή πολιτική παροχής ασύλου.

«Σε 24 ημέρες οι νέες αποφάσεις ασύλου»

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Μηταράκης είχε δηλώσει πως η αποσυμφόρηση των νησιών είναι «υπ' αριθμόν ένα προτεραιότητα» της κυβέρνησης και πως «η διαδικασία των επιστροφών θα επιταχυνθεί προς την Τουρκία και τις χώρες προέλευσης». Παράλληλα, είχε σημειώσει: «Πιστεύω ότι θα ήταν εύλογο να διεκπεραιώνουμε τις υποθέσεις μέσα σε τρεις μήνες». 

Επίσης, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» το πρωΐ του Σαββάτου, ανέφερε πως σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των υπηρεσιών ασύλου, οι νέες αποφάσεις βγαίνουν μέσα σε 24 ημέρες σε πρώτο βαθμό και συμπλήρωσε ότι «στόχος η παραμονή στα νησιά να είναι κάτω από έξι μήνες. Έχουμε κάνει 9 αποστολές μέχρι στιγμής. Αυτός ο αριθμός δεν είναι μεγάλος, ωστόσο δείχνει πως οι επιστροφές γίνονται με απόλυτη συστηματικότητα».

Διαβάστε ακόμη

«Είμαστε μακρυά από μια συμφωνία»: Παραμένουν κλειστά τα Στενά του Ορμούζ - Υπό πυρά τα πλοία

«Θα εμπλακούν και άλλα πρόσωπα» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας της 19χρονης Μυρτώς

Μητσοτάκης: «Δεν μπορώ να σιωπήσω μπροστά στην κανονικοποίηση της τοξικότητας»

Ενεργειακό σοκ λόγω πολέμου στη Μέση Ανατολή: Πώς επέφερε απώλειες αξίας 50 δισ. δολαρίων

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • επίταξη εκτάσεων
  • προσφυγικό
  • Νότης Μηταράκης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr