Κουμουτσάκος: Τέσσερα μέλη της Ε.Ε θα πάρουν στις χώρες τους ασυνόδευτα παιδιά
Η σημερινή κίνηση των τεσσάρων χωρών αποτελεί «ένδειξη αλληλεγγύης, ενώ με αυτήν ξεκινάει μια δυναμική», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Τέσσερα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσαν σήμερα στο έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων ότι θα μετεγκαταστήσουν ασυνόδευτα παιδιά από την Ελλάδα στις χώρες τους.
Αυτό αποκαλύπτει ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου, στο οποίο συμμετείχε μαζί με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ο κ. Κουμουτσάκος επισημαίνει ότι «εδώ και πολύ καιρό δεν υπήρχε η βούληση κρατών μελών να πάρουν στο έδαφός τους ασυνόδευτα παιδιά» και η σημερινή κίνηση των τεσσάρων χωρών αποτελεί «ένδειξη αλληλεγγύης, ενώ με αυτήν ξεκινάει μια δυναμική».
Σχετικά με το μήνυμα που προκύπτει από το σημερινό Συμβούλιο που έγινε στις Βρυξέλλες, ο κ. Κουμουτσάκος υπογραμμίζει ότι «η αλληλεγγύη προς την Ελλάδα ήταν συνολική και ισχυρή», ενώ την ίδια ώρα το Συμβούλιο καταδίκασε την τουρκική πολιτική «για την απαράδεκτη πρακτική της να εκμεταλλεύεται τους μετανάστες για πολιτικούς λόγους».
Σε τροχιά γενικευμένων κινητοποιήσεων οι αγρότες σε όλη τη χώρα - Εντείνεται η πίεση στο κυβερνητικό επιτελείο
Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Πώς ήρθε στο προσκήνιο ο ανιψιός για ηθική αυτουργία - Στη Βούλα οι συλλήψεις
Σε επτά κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του δότη με το «γονίδιο του καρκίνου» - Τι είχε εντοπίσει γιατρός το 2020
Δικαστικός κλητήρας επέδωσε αγωγή για χρέη σε αγρότη στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



