• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τραμπ: Οι περισσότεροι απέρριψαν την πρόταση για τα Στενά του Ορμούζ - Δεν χρειαζόμαστε τη βοήθεια κανενόςΤροχαίο στη Ζάκυνθο: Όχημα ΙΧ συγκρούστηκε με λεωφορείο που μετέφερε μαθητέςΣτο στόχαστρο η ηγεσία του Ιράν: Οι δολοφονίες, το σχέδιο του Ισραήλ και τα ερωτήματα για την επόμενη μέραΟ αστυνομικός που παρέσυρε και σκότωσε 63χρονο υποστήριξε πως είχε λάβει σήμα για συμβάν
δημοφιλές τώρα: Ο αστυνομικός που παρέσυρε και σκότωσε 63χρονο υποστήριξε πως είχε λάβει σήμα για συμβάν
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   13.03.2020 13:43
Newsroom
Newsroom

Ορκίστηκε νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος της ευχήθηκε «καλή δύναμη» - Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρέτησε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
(Eurokinissi)
(Eurokinissi)

Σε πανηγυρικό κλίμα - παρά τον περιορισμένο λόγω των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού - προσκεκλημένων, ορκίστηκε ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων, η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, η τέως πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των πολιτικών αρχηγών και χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κκ Ιερωνύμου, η κ. Σακελλαροπούλου ορκίστηκε "στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας" να φυλάσσει το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνά για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζει την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Χώρας, να προστατεύει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετεί το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού Λαού.. "'Αξια" αναφώνησαν οι βουλευτές, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος της ευχήθηκε "καλή δύναμη". Μετά την ορκωμοσία της, η κα Σακελλαροπούλου κατευθύνθηκε στα κοινοβουλευτικά έδρανα, όπου χαιρέτησε τους πολιτικούς αρχηγούς.

Νωρίτερα, η κ. Σακελλαροπούλου έγινε δεκτή στο Μέγαρο της Βουλής από τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Κων. Τασούλα και τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, ενώ άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων απέδιδε τιμές. Ως είθισται, κόκκινοι τάπητες στρώθηκαν στους διαδρόμους του κτιρίου ωστόσο τις παραδοσιακές χειραψίες αντικατέστησαν οι "επινεύσεις", όπως απαιτεί η περίσταση.

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ13.03.2020 08:13
Δημοσκόπηση: Θετικά βλέπει η πλειοψηφία την εκλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου
Δημοσκόπηση: Θετικά βλέπει η πλειοψηφία την εκλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Την ειδική συνεδρίαση της Βουλής, προεδρεύοντος του α' αντιπροέδρου Νικήτα Κακλαμάνη παρακολούθησαν περί τους 120 εκπροσώπους πολιτικών, διπλωματικών και άλλων αρχών, μεταξύ των οποίων οι πολιτικοί αρχηγοί, 13 μέλη του υπουργικού συμβουλίου, περί τους 35 βουλευτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των παρισταμένων, μεσολαβούσε τουλάχιστον ένα κενό κάθισμα, για λόγους προφύλαξης.

Η κ. Σακελλαροπούλου είναι το 8ο πρόσωπο από τη μεταπολίτευση που αναλαμβάνει το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, διαδεχόμενη τους Μιχ. Στασινόπουλο (1974-1975), Κων. Τσάτσο (1975-1980), Κων. Καραμανλή (1980-1985 και 1990-1995), Χρ. Σαρτζετάκη (1985-1990), Κων. Στεφανόπουλο (1995-2005), Κάρ. Παπούλια (2005-2015) και τον Πρ. Παυλόπουλο (2015-2020). Είναι επίσης η τρίτη με θητεία στο δικαστικό σώμα, μετά τους Μιχ. Στασινόπουλο (εισηγητής στο Συμβούλιο της Επικρατείας) και τον Χρ. Σαρτζετάκη (Αρεοπαγίτης).

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, και όσο η νέα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανέμενε - με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής - τους προσκεκλημένους να μεταβούν στο Μνημείο του 'Αγνωστου Στρατιώτη, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «η αισιοδοξία είναι γένους θηλυκού», ενώ ο κ. Τασούλας συμπλήρωσε: «....εκπέμπεται σήμερα και είναι βάσιμη».

Ακολούθως, η κα Σακελλαροπούλου μετέβη στο Μνημείο του 'Αγνωστου Στρατιώτη για να καταθέσει στέφανο και αμέσως μετά κατευθύνθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να αναλάβει τα υψηλά της καθήκοντα

Διαβάστε ακόμη

Το Ισραήλ λέει πως «κέρδισε» τον πόλεμο με το Ιράν αλλά δεν σταματά: Τα σχέδια 3 εβδομάδων

«Η διοίκηση της Βιολάντα έστειλε τις γυναίκες στην απανθράκωση» - Το ξέσπασμα του γιου της Σταυρούλας Μπουκουβάλα

Τα 18 γαϊδουράκια «κομάντο» που σταματούν φωτιές: Η ξεχωριστή ιστορία των «Burritos Bomberos»

Έκανε για πλάκα τεστ DNA και ανακάλυψε τη συγκλονιστική αλήθεια για τη μητέρα της - «Δεν έπρεπε να είχε συμβεί»

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Αικατερίνη Σακελλαροπούλου
  • Βουλή
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr