• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Μεγάλο δέντρο έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη - Δείτε εικόνεςΑπόπειρα δολοφονίας Λάλα: Ραγδαίες εξελίξεις - Ψάχνουν στην Κρήτη καταδικασμένο για την απαγωγή του ΠαναγόπουλουΚόντρα Τζανακόπουλου - Καιρίδη: «Μήπως να μου δώσετε έξι νούμερα μπας και κερδίσω κάνα Τζόκερ;» - «Δεν μας παρατάς, δημαγωγέ!»Ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία κατά του Αχιλλέα Μπέου και υπηρεσιακών στελεχών του δήμου Βόλου
δημοφιλές τώρα: Έρχεται η μεγαλύτερη ηλιακή έκλειψη των τελευταίων 100 ετών - Πότε, πού και πώς να τη δείτε
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   12.04.2020 19:16
Μαρία Ζαχαράκη
Μαρία Ζαχαράκη

Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Τουρκικός Τύπος: Πρόσφυγες - μετανάστες στα παράλια για να περάσουν στην Ελλάδα

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
(copyright: Associated Press)
(copyright: Associated Press)

Στην παραδοχή ότι η Τουρκία μεταφέρει πρόσφυγες-μετανάστες στα τουρκικά παράλια με σκοπό να περάσουν στην Ελλάδα προχώρησαν σήμερα κάποιες τουρκικές κυριακάτικες εφημερίδες.

Η αριστερή εφημερίδα «Ντουβάρ» σε αποκλειστικό ρεπορτάζ με τίτλο «Οι πρόσφυγες μεταφέρονται από τους καταυλισμούς στα παράλια», αποκαλύπτει ότι ύστερα από την εκκένωση του Παζάρκουλε στις 26 Μαρτίου, οι περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες εστάλησαν σε καταυλισμούς σε διάφορες περιοχές της Τουρκίας για να τεθούν σε  καραντίνα λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, αλλά μόλις η απομόνωση έληξε μεταφέρθηκαν στα παράλια του Κιουτσιούκκουγιού στα Δαρδανέλια, όπου «ενθαρρύνονται» από την αστυνομία να περάσουν στα ελληνικά νησιά.

«Τώρα βρισκόμαστε στα Δαρδανέλια (Çanakkale). Η αστυνομία μας άφησε και έφυγε. Σε μια αλάνα. Δεν υπάρχει ούτε φαγητό, ούτε νερό, ούτε τίποτα. Ούτε έρχονται, ούτε φεύγουν. Μας παράτησαν εδώ, λέγοντάς μας ότι μπορούμε να περάσουμε στην Ελλάδα, αλλά δεν υπάρχει ούτε μέσο ούτε τρόπος διέλευσης την Ελλάδα. Έχουμε μείνει εδώ», ομολογεί ένας πρόσφυγας-μετανάστης.

H εφημερίδα αναφέρει ότι η ταλαιπωρία των προσφύγων-μεταναστών συνεχίζεται. Οι πρόσφυγες είχαν μεταφερθεί με λεωφορεία στην Αδριανούπολη με την ελπίδα να περάσουν στην Ελλάδα. Αλλά όταν εμφανίστηκε ο ιός, άρχισαν να τους στέλνουν σε άλλες πόλεις για να τεθούν σε καραντίνα. Όταν έληξε η καραντίνα τους, τους μετέφεραν σε επισφαλείς ακτές για να περάσουν στα ελληνικά νησιά και τους άφησαν στην παραλία Κιουτσούκουγιού στα Δαρδανέλια. Ανάμεσα στους πρόσφυγες-μετανάστες υπάρχουν και άτομα που τους έφεραν από τους καταυλισμούς της Μαλάτια και του Οσμάνιγε.

ΕΛΛΑΔΑ 11.04.2020 20:24
Η Τουρκία προσπαθεί να στείλει μετανάστες-πρόσφυγες με κορονοϊό σε ελληνικά νησιά
Η Τουρκία προσπαθεί να στείλει μετανάστες-πρόσφυγες με κορονοϊό σε ελληνικά νησιά

«Μείναμε 28 μέρες στο Παζάρκουλε. Μετά μας είπαν ότι υπάρχει κορονοϊός και δεν θα ανοίξουν τα σύνορα. Δεν ήθελε κανείς μας να πάει πίσω. Ο στρατός μάς έβαλε με το ζόρι σε ένα λεωφορείο. Όταν τους ρωτήσαμε που μας πάνε, μας είπαν πως μας πάνε στην Αδριανούπολη. Πήραμε το λεωφορείο 9 το βράδυ και 5 το πρωί είχαμε φτάσει στο Οσμάνιγε. Μας πήραν τα κινητά και τα λεφτά μας. Δεν μας έδιναν καλό φαγητό. Μετά μας είπαν πως δεν θα μας πάνε πίσω στο Παζάρκουλε αλλά θα μας πάνε στα Δαρδανέλια. Κι εσείς κάντε ό,τι καταλαβαίνετε. Επειδή είστε μετανάστες δεν σας θέλει καμία χώρα. Όλα τα έξοδα για να περάσατε απέναντι, και αυτά θα τα πληρώσετε εσείς μόνοι σας», δήλωσε ένας Αφγανός μετανάστης στην εφημερίδα «Ντουβάρ».

Ένας άλλος μετανάστης είπε πως τα πούλησε όλα για να έχει λεφτά να πάει στο Παζάρκουλε στον Έβρο.

«Με το ζόρι μας έβαλαν σε ένα λεωφορείο και μας πήγαν πίσω στο Οσμάνιγε Τις ταυτότητές μας και τα κινητά μάς τα πήραν. 15 μέρες ούτε κουβέρτα δεν είχαμε. Κοιμόμασταν νηστικοί τα βράδια. Ούτε γάλα δεν είχα να δώσω στα παιδιά μου. Μετά μας είπαν ότι θα μας βοηθήσουν. Μας ρώτησαν ‘θέλετε να σας γυρίσουμε πίσω εκεί στις πόλεις που μένατε ή θέλετε να πάτε στην Ευρώπη;’. Επειδή δεν είχαμε πού να πάμε, είπαμε θέλουμε να πάμε στην Ευρώπη. Και μας άφησαν εδώ. Μας πέταξαν εδώ. Η ζωή μας έχει φτάσει σε ένα τέλμα. Είναι η ζωή αυτή;», λέει άλλος ένας αγανακτισμένος μετανάστης.

Ένας άλλος Ιρανός μετανάστης, ο οποίος μεταφέρθηκε από το καταυλισμό στο Οσμανίγε στα Δαρδανέλια, δηλώνει ότι «μας έφεραν εδώ χθες το βράδυ από τον καταυλισμό του Οσμάνιγε. Μας χώρισαν τους άνδρες από τις γυναίκες, αλλά έχουμε παιδιά. Δεν έχουμε φαγητό εδώ και 2 ημέρες. Κανείς δεν μας είπε τίποτα γιατί μας έφεραν εδώ, ποιες ήταν οι προθέσεις τους. Πολλοί που ήρθαν μαζί μας, κοιμήθηκαν στο ύπαιθρο. Δεν απαντούν στις ερωτήσεις μας. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε».

Διαβάστε ακόμη

Έρχεται η μεγαλύτερη ηλιακή έκλειψη των τελευταίων 100 ετών - Πότε, πού και πώς να τη δείτε

Πήγε ανυποψίαστος στο ΑΤ για καταγγελία και βρέθηκε κρατούμενος για τα μπλόκα - Το χρονικό της απίστευτης υπόθεσης

Νέο τελεσίγραφο Τραμπ σε Ζελένσκι: Του έδωσε προθεσμία λίγων ημερών - «Απάντα στην πρόταση για ειρήνη»

«Μου φώναζε "χτύπα με ρε"»: Οι πρώτες δηλώσεις του οδηγού λεωφορείου που ξυλοκοπήθηκε στο Ζωγράφου

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • πρόσφυγες
  • Κορονοϊός
  • μετανάστες
  • Τουρκία
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr