• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τσιάρας για αγρότες: Ανοιχτό κάλεσμα για διάλογο - Τι είπε για τη συνάντηση με βουλευτές της ΝΔΠώς ο Τραμπ μπορεί να «τινάξει στον αέρα» τη συμφωνία Netflix-Warner Bros.Μεγάλη φωτιά σε αγορά στην Αγία Πετρούπολη: Τουλάχιστον ένας νεκρός - Οι πρώτες εικόνεςΗ υπόθεση του «Δότη 7069»: Πώς οι έλεγχοι δεν έπιασαν τον δωρητή σπέρματος με το «γονίδιο του καρκίνου»
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτικό Παρασκήνιο   ┋   09.05.2025 17:12
Αλέξανδρος Διαμάντης
Αλέξανδρος Διαμάντης

Κοινοβουλευτικός συντάκτης

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Οι καταγγελίες Κυρανάκη📌 Σκληρή απάντηση της Κωνσταντοπούλου

Βουλή: Άγρια σύγκρουση Κυρανάκη – Κωνσταντοπούλου για τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για τα Τέμπη

Τι συνέβη στη Βουλή – Γιατί «άναψαν» τα αίματα

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Κωνσταντίνος Κυρανάκης - Ζωή Κωνσταντοπούλου / Eurokinissi
Κωνσταντίνος Κυρανάκης - Ζωή Κωνσταντοπούλου / Eurokinissi

Σε ανοιχτή σύγκρουση με βαριές προσωπικές εκφράσεις εξελίχθηκε το επεισόδιο που σημειώθηκε την Πέμπτη στη Βουλή ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνο Κυρανάκη και την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή την ώρα προσέλευσης για τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για τα Τέμπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτικό Παρασκήνιο | 07.05.2025 16:21
Ιερές… πληρωμές με διαφάνεια
Πολιτικό Παρασκήνιο | 08.05.2025 11:54
«Μαζεμένος» ο επίμονος Κυρανάκης

Οι καταγγελίες Κυρανάκη

Ο κ. Κυρανάκης ανέβηκε στο βήμα λίγο πριν τις 15:00, καταγγέλλοντας ότι η κα. Κωνσταντοπούλου απουσίαζε από την αίθουσα, παρά το γεγονός ότι –όπως ισχυρίστηκε– είχε συμφωνηθεί να είναι παρούσα ήδη από τις 14:45. «Με χαρά να απαντήσω όταν θα είναι παρούσα η συνάδελφος», είπε, και αποχώρησε από την αίθουσα, δηλώνοντας ότι θα επιστρέψει όταν η ερωτώσα βουλευτής εμφανιστεί.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας προσήλθε λίγα λεπτά αργότερα, δηλώνοντας ότι υπήρξε επίσημη ενημέρωση από τις υπηρεσίες της Βουλής για γενική μετάθεση των διαδικασιών κατά μία ώρα, λόγω εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη. Παράλληλα, ανέφερε ότι το πρωί βρέθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών και στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη για εκδήλωση μνήμης των θυμάτων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, και ακολούθως στα δικαστήρια της Ευελπίδων για την υπεράσπιση θύματος.

«Ελπίζω να μην κρυφτεί και να επιστρέψει για να απαντήσει», δήλωσε από το βήμα, κάτι που προκάλεσε την έντονη επιστροφή του κ. Κυρανάκη, ο οποίος εμφανώς εκνευρισμένος απάντησε: «Ήμουν εδώ στον χρόνο που είχαμε συμφωνήσει. Όταν τελείωσα με τις ερωτήσεις άλλου συναδέλφου, ενημέρωσα ότι σας περιμένω επί 45 λεπτά. Όταν έφυγα, ως δια μαγείας έξι λεπτά μετά εμφανιστήκατε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες για να πείτε ότι ο υπουργός “κρύφτηκε”». Και συνέχισε: «Αυτό είναι ένα θεατρινίστικο σόου. Αυτή είστε και αποκαλύπτεστε».

Σκληρή απάντηση της Κωνσταντοπούλου

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε σε υψηλούς τόνους: «Εσείς είπατε αισχρά ψέματα. Ήμουν στα δικαστήρια μέχρι τις 15:15 με τη διαβεβαίωση ότι η διαδικασία θα πάει μία ώρα μετά. Εγώ γιατί να κρυφτώ; Εσείς κρυφτήκατε». Παράλληλα, εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στον κ. Κυρανάκη, λέγοντας: «Εσείς, ο υπάλληλος της Ομάδας Αλήθειας, με αυτό το πρόσωπο, λέτε ότι εγώ κρυβόμουν και ότι κάτι συμφωνήσαμε;».

Ο κ. Κυρανάκης ανταπάντησε αποκαλώντας την «πολύ καλή ηθοποιό» και λέγοντας ότι «είστε για Όσκαρ», ενώ τόνισε ότι υπήρξε κοινοβουλευτική συνεννόηση, μέσω του προεδρείου, για την ώρα της συζήτησης. Η κα. Κωνσταντοπούλου διέκοπτε συνεχώς, ζητώντας να αποδειχθεί ότι υπήρξε οποιαδήποτε συμφωνία μαζί της προσωπικά: «Μιλήσατε μαζί μου; Συμφωνήσαμε; Πού; Πότε;».

Ο προεδρεύων της συνεδρίασης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αν και προσπάθησε να διατηρήσει την τάξη, δεν κατάφερε να αποτρέψει την ένταση. Επανειλημμένα ζήτησε να συνεχιστεί η διαδικασία με σεβασμό, επιβεβαιώνοντας ότι υπήρξε δελτίο επίκαιρων ερωτήσεων αλλά αρνήθηκε να πάρει θέση για το αν υπήρξε ή όχι συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Διαβάστε ακόμη

Οι τρεις γαλάζιοι πόλοι που συγκρούονται για τους αγρότες, η σύσκεψη υπό το Μητσοτάκη για να πάψει η κωλυσιεργία και οι φωνές στη σύσκεψη Τσιάρα και βουλευτών

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ώρα των απαντήσεων για τον «Φραπέ» – Στην Εξεταστική ο Γιώργος Ξυλούρης

Οι δημοσκοπήσεις και το ενδεχόμενο νέου κόμματος Τσίπρα: Η «Ιθάκη» ως σημείο καμπής σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό

Αναγκαστικό restart στο μετρό της Αθήνας: Νέοι συρμοί, αναβαθμίσεις και... καθυστερήσεις

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Τέμπη
  • Βουλή
  • Κωνσταντίνος Κυρανάκης
  • ειδήσεις τώρα
  • Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr