Ακρόπολη: Live η φωταγώγηση - Αποκαλύπτεται ο νέος φωτισμός
Ο νέος φωτισμός της Ακρόπολης πραγματοποιείται υπό την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη, και του προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνη Σ. Παπαδημητρίου, αποδίδεται σήμερα Τετάρτη στις 20:00 το έργο της αναβάθμισης του φωτισμού Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.
Ο νέος φωτισμός της Ακρόπολης παρουσιάζεται ζωντανά στις 20:00.
Σύμφωνα με το ΥΠΠΟΑ, πρόκειται για το πρώτο από μία σειρά έργων που πραγματοποιούνται από το υπουργείο με στόχο τη συνολική αναβάθμιση των υποδομών και των παρεχομένων υπηρεσιών της Ακρόπολης, με δωρεά και υλοποίηση από το Ίδρυμα Ωνάση.
Για πρώτη φορά, ο φωτισμός διακρίνει τα μνημεία του Ιερού Βράχου από τα τείχη, αλλά και μεταξύ τους. Συγκεκριμένα, φωτίζονται εκ νέου εννέα σημεία: ο Βράχος, τα Τείχη, ο Παρθενώνας, τα Προπύλαια, ο Ναός της Αθηνάς Νίκης, το Ερέχθειο, το Θέατρο του Διονύσου, η Στοά του Ευμένους και το Διονυσιακό Ιερό.
Η μελέτη του φωτισμού περιλαμβάνει ακόμα πέντε μνημεία, τα οποία φωτίζονται για πρώτη φορά: Το μνημείο του Θρασύλλου, τους Χορηγικούς Κίονες, το Ασκληπιείο και τα σπήλαια του Απόλλωνος και της Αγλαύρου/Κλεψύδρα, καθώς και το Ιερό της Αφροδίτης.
Όπως σημειώνει το ΥΠΠΟΑ, η μελέτη για τον φωτισμό της Ακρόπολης δεν περιορίστηκε στο αισθητικό μέρος, αλλά συμπεριλαμβάνει τη σημαντική αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών με τον εκσυγχρονισμό της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και του συστήματος αυτοματισμού και ελέγχου των φωτιστικών σωμάτων. Αναδεικνύει το σύνολο του Ιερού Βράχου, τα Τείχη, τον όγκο και τη γεωμετρία κάθε μνημείου, από κάθε πιθανό σημείο θέασης. Τα μάρμαρα, πιο λευκά από ποτέ, αντανακλούν κάθε πτυχή, κάθε γεωμετρικό σχήμα, κάθε φυσικό υλικό, τονίζοντας το ανάγλυφο της διακόσμησης κάθε μνημείου.
Συναγερμός για τις πυρκαγιές: Στο «κόκκινο» 4 περιοχές την Κυριακή - Η μάχη της Σκύρου και τα ευρήματα για την Αττικοβοιωτία
Σοβαρές πλημμύρες στη Μάνη: Τραυματίας από κεραυνό, απεγκλωβισμοί δεκάδων οδηγών και ζημιές
Την έδεσαν και της έκαναν ενέσεις: Ο εφιάλτης της Ιρανής φοιτήτριας που αντιστάθηκε στην αστυνομία ηθών
Η βασίλισσα των Otaku: Έκανε πάνω από 2.000 ψεύτικες παραγγελίες σε manga και τους... έβαλε μέσα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



