• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα στη Θεσσαλονίκη: Οι «αχυράνθρωποι» των εκατομμυρίων – Από καθαρίστριες μέχρι σερβιτόροι και υπάλληλοιΞεκίνησε ο Μαραθώνιος: 25.000 δρομείς στην κλασική διαδρομή – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην ΑττικήΝέα επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την ενέργεια – Οι έξι προτάσεις για φθηνότερο ρεύμαΜητσοτάκης για καλώδιο: Ελλάδα και Κύπρος είναι οι χώρες που αδειοδοτούν τις εργασίες των ερευνών
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτισμός   ┋   13.09.2019 19:30
Newsroom
Newsroom

Νέος διευθυντής στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης

Ο Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης στη θέση που κατείχε μέχρι πρότινος η μουσικός Λόλα Τότσιου

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Διευθυντής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης ορίστηκε ο γνωστός πιανίστας, συνθέτης και μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο καλλιτεχνικός διευθυντής του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης, με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη.

Εδώ και 30 χρόνια, ο Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης έχει αδιάκοπη παρουσία στη διεθνή μουσική σκηνή ως πιανίστας, συνθέτης, παιδαγωγός και πρωτοπόρος στην ίδρυση και την εξέλιξη νέων πολιτιστικών δομών.

Ως σολίστ, έχει διακριθεί στις ΗΠΑ, στο Μεξικό, σε ευρωπαϊκές χώρες, στην Αίγυπτο και τη Μέση Ανατολή, με εμφανίσεις σε θρυλικές αίθουσες συναυλιών όπως το Royal Albert Hall, το Carnegie Hall, το Wigmore Hall, η Muzikverein, το Birmingham Symphony Hall, η Φιλαρμονική της Κολωνίας κ.ά. Έχει δώσει εκατοντάδες συναυλίες σε διεθνή φεστιβάλ και σε μεγάλα μουσικά κέντρα όλου του κόσμου, ενώ έχει συμπράξει με κορυφαίες ορχήστρες, μεταξύ των οποίων, η Φιλαρμονική της Αγίας Πετρούπολης, η Βασιλική Φιλαρμονική του Λονδίνου, η Φιλαρμονική της Γαλλικής Ραδιοφωνίας και πολλές άλλες, συμπεριλαμβανομένων όλων των ελληνικών ορχηστρών.

Έχει συνεργαστεί με διάσημους αρχιμουσικούς όπως οι Yuri Temirkanov, Neville Marriner, Mikko Franck, Ingo Metzmacher, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και σπουδαίοι Έλληνες μαέστροι, καθώς επίσης και με παγκοσμίου φήμης σύνολα μουσικής δωματίου και καλλιτέχνες. Μεταξύ αυτών, το Κουαρτέτο των Μεδίκων, το Kουαρτέτο Ysaye, το Οκτέτο της Βιέννης, ο Λεωνίδας Καβάκος, η Barbara Hendricks, ο Michael Tilson Thomas, ο Δημήτρης Σγούρος, o Κυπριανός Κατσαρής, η Μαρία Φαραντούρη κ.α.

Η δισκογραφία του έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές στον διεθνή τύπο, ενώ ηχογραφήσεις του έχουν επιλεγεί ως «εκτελέσεις αναφοράς» από έγκυρα διεθνή μουσικά περιοδικά. Πρόσφατα, η ηχογράφηση του έργου Πεταλούδες του Robert Schumann από τον Λαζαρίδη, κατατάχθηκε ανάμεσα στις καλύτερες εκτελέσεις όλων των εποχών.

Διαβάστε ακόμη

Κικίλιας στο ethnos.gr: Οι πολίτες έβαλαν πλάτη, να στηρίξουμε την κοινωνία- Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω

Αυτά είναι τα μαχητικά που θα κυριαρχούν στους ελληνικούς αιθέρες - F-35, Rafale, Viper και τα drones-έκπληξη

Νεκρός 52χρονος ναυτικός μετά από πτώση στη θάλασσα στον Σαρωνικό - Συνελήφθη ο κυβερνήτης ιστιοφόρου

Το παρασκήνιο με το καλώδιο: Η ετοιμότητα της Αθήνας, το «όλα καλά» του Φιντάν και τα σενάρια για την επόμενη μέρα

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Κρατικο Ωδείο Θεσσαλονίκης
  • Γιώργος Λαζαρίδης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr