• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τα «γεράκια» της Ψάθας: Έσωσαν από τη μεγάλη φωτιά τη γειτονιά που κάποτε τους έδιωχνεΆνω Λιόσια: Πήγαν να κλέψουν καλώδια, έπαθε ηλεκτροπληξία ο ένας και τον άφησαν νεκρό στο σημείοΔίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 26χρονο για τον θάνατος της 38χρονης στην Κυψέλη - Τα δύο σενάριαΠροφυλακιστέος ο 26χρονος για τη δολοφονία της 38χρονης Ελίζαμπεθ στην Κυψέλη: Οι αντιφάσεις και το τρίτο πρόσωποΜυστράς: Η πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή για τον 90χρονο στον καταψύκτη και η κατάθεση-«κλειδί»
δημοφιλές τώρα: Κατσαφάδος στο OPEN: 1.000 ευρώ ανά τετραγωνικό για να ξαναχτιστούν τα σπίτια
Homepage ┋   Πολιτισμός   ┋   02.03.2020 14:22
Newsroom
Newsroom

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Περισσότεροι από 4.000 επισκέπτες το πρώτο τριήμερο

Κατά τη διάρκεια της περιόδου δοκιμαστικής λειτουργίας, η είσοδος στο ΕΜΣΤ είναι ελεύθερη

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό   ┋

Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Η αθρόα προσέλευση του κοινού τις τρεις πρώτες ημέρες δοκιμαστικής λειτουργίας του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης είναι η καλύτερη απόδειξη ότι το μουσείο όφειλε στους κατοίκους και στους επισκέπτες της Αθήνας να ανοίξει. Περισσότερα από 4.000 άτομα όλων των ηλικιών επισκέφθηκαν ήδη το ΕΜΣΤ από την Παρασκευή 28/02 που άνοιξε τις πόρτες του, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που είχε εκπονήσει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Διαβάστε περισσότερα: Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Άνοιξε με 16 χρόνια καθυστέρηση

Υπενθυμίζεται ότι στις αίθουσες της Μόνιμης Συλλογής παρουσιάζονται 172 έργα 78 Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, ενώ στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων στο επίπεδο -1 φιλοξενείται έκθεση με τίτλο ΕΜΣΤ Ανοιχτό. Το ΕΜΣΤ και οι ιστορίες του, όπου παρουσιάζεται η ιστορία του Μουσείου, μέσα από ένα οπτικό χρονολόγιο. Στο Project Room του Μουσείου στον τρίτο όροφο, φιλοξενείται η εγκατάσταση βίντεο In Vitro των Larissa Sansour και Søren Lind, μια ταινία διάρκειας 28’, η οποία ήταν η επίσημη συμμετοχή της Δανίας στην Μπιενάλε της Βενετίας το 2019.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου δοκιμαστικής λειτουργίας, η είσοδος στο ΕΜΣΤ είναι ελεύθερη. Αποτελεί ένα κάλεσμα προς όλους, προκειμένου να γνωρίσουν τη Μόνιμη Συλλογή αλλά και να συμβάλουν στην χαρτογράφηση των βελτιωτικών κινήσεων που θα υλοποιηθούν στο προσεχές διάστημα στον νέο πολιτιστικό προορισμό της πόλης.

Διαβάστε ακόμη

Τα «γεράκια» της Ψάθας: Έσωσαν από τη μεγάλη φωτιά τη γειτονιά που κάποτε τους έδιωχνε

«Κλειδί» η ιατροδικαστική για τον 90χρονο που έκρυβε ο γιος του στον καταψύκτη - «Τον αγαπούσε παθολογικά»

Άνω Λιόσια: Πήγαν να κλέψουν καλώδια, έπαθε ηλεκτροπληξία ο ένας και τον άφησαν νεκρό στο σημείο

Το βαρύ τίμημα της υπογεννητικότητας: 11 σχολεία λιγότερα τη νέα σχολική χρονιά στα Δωδεκάνησα

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Συγγρού
  • Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr