MenuClose
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on TwitterFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
youtubefacebooktwitterinstagram
Τελευταία Νέα
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
  • Videos
BREAKING NEWS:
Πρόταση μομφής: LIVE η «μάχη» των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή πριν την ψηφοφορίαΈκλεισε το ραντεβού του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Australian OpenΝέα επίδειξη ισχύος στο Αιγαίο με F-16 - «Η Τουρκία συνεχίζει να προστατεύει τα συμφέροντά της σε Αιγαίο και Μεσόγειο»ΕΟΦ: Προσοχή για συμπλήρωμα διατροφής - Περιέχει απαγορευμένες φαρμακευτικές ουσίεςΤηλεοπτικές άδειες: Αθώοι κρίθηκαν ο Λευτέρης Κρέτσος και ο γιος του Χρήστου Καλογρίτσα
Homepage |   Αθλητισμός   |   15.09.2020 23:43
Κώστας Ασημακόπουλος
Κώστας Ασημακόπουλος

Ελεύθερο Ρεπορτάζ

Πρωταθλητής Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό ο Βαγγέλης Κουτουλέας έκανε τους Αγγλους πρωταθλητές και στο βόλεϊ και έρχονται αύριο στην Ελλάδα

Έλληνας προπονητής από την Στούπα κατακτά το Λονδίνο

επόμενο άρθροnext-article

Η ιστορική ατάκα «έχει η Αγγλία Καλαμάτα;» στην θρυλική κινηματογραφική ταινία «Γαμπρός από το Λονδίνο» παραγωγής 1966 πέρασε στην ιστορία του ασπρόμαυρου ελληνικού κινηματογράφου. Ο μεταμφιεσμένος Καλαματιανός (Κώστας Βουτσάς) που θέλει να κερδίσει με κάθε μέσο την καρδιά της αγαπημένης του (Νόρα Βαλσάμη) αλλά και του πατέρα της (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος) μεταμφιέζεται Αγγλος μέχρι που ο μέλλων πεθερός ανακαλύπτει πως λέγεται Κώστας Παπαδόπουλος από την Καλαμάτα και όχι... Τζακ Τέιλορ από το Λονδίνο.

Ετσι ξεκινά η ιστορία...

 

Κάπως έτσι ξεκινά και η ιστορία του Βαγγέλη Κουτουλέα από την Καλαμάτα, με τη διαφορά πως δεν χρειάστηκε ούτε να μεταμφιεστεί, ούτε να πει ψέμματα για να κερδίσει τις καρδιές των αγαπημένων του προσώπων και των συνεργατών του στο φιλέ. Από το γηπεδάκι του μπιτς βόλεϊ στη Στούπα βρέθηκε στα σαλόνια του νεοσύστατου αγγλικού βόλεϊ που οι Βρετανοί γνώρισαν μέσα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2012 στο Λονδίνο. 

Από το χόκεϊ επί χόρτου στο Τσάμπιονς Λιγκ

Στις αρχές της δεκαετίας ανέλαβε τα ηνία της άγνωστης IBB Πολόνια που ιδρύθηκε από Πολωνούς μετανάστες που ζούσαν στο Λονδίνο και αγαπούσαν το βόλεϊ, το οποίο οι Άγγλοι γνώρισαν μέσα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Ηταν σαν να αναλαμβάνεις στην Ελλάδα την εθνική ομάδα χόκεϊ επί χόρτου», είχε πει αρχικά τα πρώτα χρόνια της συνεργασίας του ο Κουτουλέας. «Την πρώτη φορά ήρθα για διακοπές στο Λονδίνο και έμεινα 6,5 χρόνια ως προπονητής της Πολόνια. Μετά έφυγα για την Κύπρο και από το 2019 επέστρεψα για να κάνουμε την υπέρβαση», είπε στο ethnos.gr ο Βαγγέλης Κουτουλέας. Ετσι, παντρεμένος πλέον με πρώην βολεϊμπολίστρια από τη Χιλή επέστρεψε στο Λονδίνο το 2019 αποδεχόμενος την πρόταση των Άγγλων να φτιάξουν μία νέα ομάδα με σκοπό αυτή τη φορά να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

«Το αγγλικό βόλεϊ δεν είναι πλέον ανέκδοτο»

«Το βόλεϊ στην Αγγλία είναι σχετικά νέο άθλημα αλλά γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη. Οι Άγγλοι αγαπούν πολύ τα αθλήματα που έχουν τακτική και τεχνική και αυτό είναι κάτι που βοηθά στην ανάπτυξη του αθλήματος. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου έδωσαν υπηκοότητες σε αθλητές για να αγωνιστούν στην Εθνική ομάδα αλλά πλέον έχει δημιουργηθεί μία αξιόλογη γενιά νέων βολεϊμπολιστών. Οι συνθήκες εργασίας είναι άριστες και καθημερινά όλο και περισσότεροι Αγγλοι μπαίνουν στο άθλημα», λέει στο ethnos.gr ο Βαγγέλης Κουτουλέας. Μάλιστα, η επιτυχημένη παρουσία του στον αγγλικό σύλλογο έχει ανοίξει το δρόμο και σε άλλους Έλληνες αθλητές ή προπονητές και στατιστικολόγους για να βρουν δουλειά εκεί.

«Οταν λέγαμε αγγλικό βόλεϊ ήταν σαν ανέκδοτο αλλά πλέον είναι πραγματικότητα. Στην αρχή πολλοί δεν πίστευαν πως οι Άγγλοι θα αγαπήσουν το βόλεϊ αλλά χρόνο με το χρόνο υπάρχει μεγάλη πρόοδος, όλος και περισσότερος κόσμος έρχεται στο άθλημα και έτσι υπάρχει και μεγαλύτερη προβολή. Δεν είναι τυχαίο πως μέσα σε δύσκολες εποχές υπάρχουν ευκαιρίες και καλές συνθήκες εργασίας», είπε ο Κουτουλέας. Μάλιστα πρόεδρος  στον σύλλογο είναι ο Bartek Łuszcz ο οποίος ήταν κορυφαίος δημοσιογράφος και στέλεχος σε εταιρεία προβολής που ταξίδεψε από την Πολωνία στο Λονδίνο για να προβάλει τον σύλλογο και τελικά ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου.  Μεγάλος χορηγός είναι η IBB που είναι μεγάλη εταιρεία οικοδομικών υλικών.

Ερχεται στην Ελλάδα η IBB Πολόνια

Πρωταθλητής με τον Παναθηναϊκό, με διεθνείς συμμετοχές, με διακρίσεις στο μπιτς βόλεϊ, με μεγάλη προπονητική εμπειρία αλλά και με ιδιαίτερη φιλοσοφία που κερδίζει τους Άγγλους ο Κουτουλέας ζει τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του αλλά δεν μεγαλοπιάνεται και δεν ξεχνά τις ρίζες του. Αποδέχτηκε προτάσεις των προπονητών του Ολυμπιακού (Δημήτρη Καζάζη), του Μίλωνα (Σάκη Ψάρρα) και της Κηφισιάς (Νίκου Ζαλμά) και έτσι η αποστολή της αγγλικής ομάδας θα έρθει αύριο στην Ελλάδα για σειρά φιλικών αγώνων.

Τα φιλικά

Στις 18 Σεπτεμβρίου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο Μελίνα Μερκούρη. Στις 19 Σεπτεμβρίου θα αντιμετωπίσει την Κηφισιά στο Ζηρίνειο. Στις 20 Σεπτεμβρίου θα παίξει στο Κροίσος Πέρσης της Νέας Σμύρνης με τον Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων.

Ο Δαλακούρας και ο Νίλσον

 

Η IBB Πολόνια θα αγωνιστεί, μάλιστα, στον όμιλο που θα γίνει στο Τρέντο και θα έχει αντιπάλους την Τρεντίνο και τη σερβική Βοϊβοντίνα Νόβι Σαντ. Μάλιστα, στη σύνθεση του ρόστερ υπάρχει και ο Έλληνας διαγώνιος, Ανέστης Δαλακούρας, από την Αλεξανδρούπολη και βασικός διαγώνιος ο Σουηδός Μάρκους Νίλσον, ο οποίος πριν από 11 χρόνια πήρε πρωτάθλημα με τον Ηρακλή.

επόμενο άρθροRead next Article
#TAGS
  • βόλεϊ
  • Αγγλία
  • Βαγγέλης Κουτουλέας
  • ΙΒΒ Πολόνια
Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!Gowise.gr. Κάνε σύγκριση σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Ethnos on Google News
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.grRegister on Ethnos at Google News
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 27.01.2023 06:00
ΑΑΔΕ: Πατάει γκάζι στους e-πλειστηριασμούς ακινήτων - Ποια βγαίνουν στο «σφυρί»
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 27.01.2023 03:00
Συντάξεις: Ερχεται νέα διπλή αύξηση τον Φεβρουάριο - Οι δικαιούχοι - Παραδείγματα
MENSHOUSE
Έκλεισε στόματα: Το νέο μπαλκόνι του ξενοδοχείου στη Συγγρού θα το ζήλευε και 5άστερο στο Μονακό (Pics)
MENSHOUSE
9/10 κάνουν 2 με 3 λάθη: Εσύ θα ξεπεράσεις το 8/10 στο κουίζ γεωγραφίας που λέει την αλήθεια για τις γνώσεις σου;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

01
27-01-2023 13:06
Έκλεισε το ραντεβού του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Australian Open
02
27.01.2023 10:35
Φλερτάρει με το νούμερο 1 ο Στέφανος Τσιτσιπάς που εξασφάλισε μεγάλο χρηματικό έπαθλο!
03
27.01.2023 09:00
Σπουδαίος Τσιτσιπάς στο Australian Open - Έκλεισε θέση για τον δεύτερο τελικό Grand Slam στην καριέρα του
04
26.01.2023 21:35
Ανίκητος ξανά ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε παλικαρίσια πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας!
05
27.01.2023 07:57
Επιστολή Πομάσκι σε Μητσοτάκη και Αυγενάκη για τις απαράδεκτες συνθήκες στον κλειστό στίβο του ΟΑΚΑ - Τι ζητά

POPULAR VIDEOS

Ώρα Ελλάδος 27/01/2023
Ώρα Ελλάδος... | 27.01.2023 09:55
Ώρα Ελλάδος 27/01/2023
Η μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για το OPEN
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 26.01.2023 19:41
Η μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για το OPEN
Εφημερίδες 27/01/2023: Τα πρωτοσέλιδα
Ώρα Ελλάδος... | 27.01.2023 08:06
Εφημερίδες 27/01/2023: Τα πρωτοσέλιδα
Φωταγωγείται τη νύχτα η Παναγία Σουμελά
Ώρα Ελλάδος... | 27.01.2023 09:37
Φωταγωγείται τη νύχτα η Παναγία Σουμελά
Ο δήμαρχος Θέρμου για το περιστατικό με τους μαθητές που πέρασαν το ποτάμι με αυτοσχέδια γέφυρα
Ώρα Ελλάδος... | 27.01.2023 08:32
Ο δήμαρχος Θέρμου για το περιστατικό με τους μαθητές που πέρασαν το ποτάμι με αυτοσχέδια γέφυρα