• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Μανιφέστο» Σαμαρά κατά Μητσοτάκη με βαριές κουβέντες - Τι είπε για το αν θα κάνει κόμμαΒορίζια: Νέες αποκαλύψεις για το μακελειό - Οι μαρτυρίες για το τροποποιημένο όπλο του 39χρονουΠαγκράτι: Τροχαίο ατύχημα στην Υμηττού - Αναποδογύρισε αμάξιΕξαρθρώθηκε κύκλωμα ναρκωτικών: Οκτώ συλλήψεις - Ανάμεσά τους παλαιοημερολογίτης ιερέας YouTuber
δημοφιλές τώρα: Γυναικοκτονία Γαρυφαλλιάς: Ξεσπάει η μητέρα της - «Όλη η οικογένειά του διέπραξε το έγκλημα, ήθελε...
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   07.11.2020 00:46
Γιάννης Σκόκας
Γιάννης Σκόκας

Αθλητικογράφος

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Καταστροφικό το lockdown

Κραυγή αγωνίας από τις ΠΑΕ για να μην μπει λουκέτο στη Super League

«Μην μας διαλύετε» φωνάζουν οι ΠΑΕ που απειλούνται να χάσουν και τα τηλεοπτικά έσοδα σε μια ήδη κουτσουρεμένη οικονομικά σεζόν δίχως εισιτήρια

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
(Intime)
(Intime)

Το γενικό lockdown λόγω της δραματικής αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού έρχεται πάλι και εν αναμονή των σημερινών (5/12, 12.00) ανακοινώσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το ελληνικό ποδόσφαιρο αγωνιά για τις εξελίξεις. Το «λουκέτο» που μπήκε στη Super League τον περασμένο Μάρτιο υπήρξε καταστροφικό για τις ομάδες, οι οποίες απώλεσαν τεράστια έσοδα λόγω της αναστολής του πρωταθλήματος, ενώ την ίδια ώρα είχαν ενεργά συμβόλαια με παίκτες και προπονητές που έπρεπε να εξυπηρετηθούν μολονότι δεν παιζόταν μπάλα. Αυτός είναι κι ο λόγος για τον οποίο οι ΠΑΕ βγάζουν κραυγή αγωνίας λίγο πριν από το lockdown σε μια ύστατη προσπάθεια να αποφευχθεί ένα νέο ακόμη πιο καταστροφικό κλείσιμο στο ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Live Sport», το μήνυμα που έστελναν και συνεχίζουν να στέλνουν οι ομάδες και η Super League προς την κατεύθυνση των αρμοδίων είναι πως: «Αν δεν διεξαχθούν παιχνίδια για ένα μήνα, θα είναι η απόλυτη καταστροφή για τις ομάδες μας. Μη μας διαλύσετε, χωρίς αγώνες γι' αυτό το διάστημα η Nova δεν θα μας πληρώνει και το προϊόν θα υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά». Από επίσημα χείλη πάντως ουδείς απάντησε στη Super League και στις ΠΑΕ για το αν το πρωτάθλημα θα εξαιρεθεί από τους περιορισμούς. Ακόμη και από τη ΓΓΑ δεν μπορούσαν να διαφωτίσουν τους συλλόγους καθώς οι σχετικές αποφάσεις λαμβάνονται από το Μέγαρο Μαξίμου έπειτα από τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων.

Εκείνο μάλιστα το οποίο τονίζουν προς πάσα κατεύθυνση οι ομάδες της Λίγκας είναι πως στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, από την επανέναρξή του τον περασμένο Ιούνιο μέχρι και σήμερα, τηρείται το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο που ακολουθείται και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια της UEFA. Με εβδομαδιαία τεστ και τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Ηταν κάτι άλλωστε που επεσήμανε προ ημερών και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς θέλοντας να παρακινήσει και τα υπόλοιπα σπορ να ακολουθήσουν τον δρόμο της Super League για να κάνουν επανεκκίνηση.

Καταστροφικό το lockdown

Αυτό το οποίο ζητούν οι σύλλογοι της Λίγκας είναι να εξαιρεθούν από το lockdown, όπως εξαιρούνται και οι ευρωπαϊκοί αγώνες των ελληνικών ομάδων στις διεθνείς διοργανώσεις σύμφωνα με προηγούμενη κυβερνητική απόφαση. Επί παραδείγματι, ο ΠΑΟΚ απόψε (19.55) υποδέχεται κανονικά την Αϊντχόφεν στην Τούμπα για το Europa League, ενώ αντιθέτως, ο Αρης δεν μπορεί να φιλοξενήσει την ΑΕΚ στο Κλ. Βικελίδης για το πρωτάθλημα (γι' αυτό άλλωστε το ματς μεταφέρθηκε στη Λαμία). Εφόσον λοιπόν ακολουθήσει η κυβέρνηση το μοντέλο του τελευταίου lockdown στη Θεσσαλονική, τότε θα πρέπει να απαγορευτούν όλοι οι ποδοσφαιρικοί της Super League μολονότι ακολουθούν το ίδιο πρωτόκολλο και την ίδια διαδικασία που τηρείται στα ματς του Champions League και του Europa League. Για να το κάνουμε πιο... λιανά, ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ θα μπορούν να φιλοξενήσουν ξένη ομάδα σε Γ. Καραϊσκάκης, Τούμπα και ΟΑΚΑ μεσοβδόμαδα αλλά όχι ελληνική το Σαββατοκύριακο, έστω και αν το υγειονομικό πρωτόκολλο που ακολουθείται είναι ακριβώς το ίδιο.

Αυτό φωνάζουν οι ομάδες και γι' αυτό ζητούν να αποφευχθεί ένα νέο lockdown στην μπάλα που θα είναι καταστροφικό δεδομένου πως διανύουν ήδη μια σεζόν κουτσουρεμένη από πλευράς εσόδων καθώς δεν υπάρχουν στην οικονομική εξίσωση οι εισπράξεις από τα εισιτήρια λόγω των άδειων γηπέδων, ενώ και τα εμπορικά έσοδα είναι μειωμένα. Και τίθεται πλέον υπό απειλή και η βασική πηγή εσόδων που είναι το τηλεοπτικό συμβόλαιο με τη Nova.

Διαβάστε ακόμη

Βορίζια: Νέες αποκαλύψεις για το μακελειό - Οι μαρτυρίες για το τροποποιημένο όπλο του 39χρονου

«Μανιφέστο» Σαμαρά κατά Μητσοτάκη με βαριές κουβέντες - Τι είπε για το αν θα κάνει κόμμα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ναρκωτικών: Οκτώ συλλήψεις - Ανάμεσά τους παλαιοημερολογίτης ιερέας YouTuber

Η «Παραμυθοχώρα» των Unboxholics: Από τα πρώτα unboxing μέχρι το πιο μαγικό project τους

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Κορονοϊός
  • SuperLeague
  • ποδόσφαιρο
  • lockdown
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr