• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου«Το Κίεβο θέλει πραγματική ειρήνη: Συνομιλία Ζελένσκι με Γουίτκοφ και Κούσνερ - Τα επόμενα βήματα για την ειρήνηΜουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
δημοφιλές τώρα: Μποφίλιου - Χαρούλης: Κανονικά η περιοδεία σε όλο τον κόσμο - Αλλαγή ονόματος και καμία αναφορά...
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   20.04.2021 20:11
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 «Ρουκέτες» από Τσέφεριν

«Βόμβα» από στέλεχος της UEFA: «Πρέπει να αποβληθούν απ' το φετινό Champions League Ρεάλ, Τσέλσι και Σίτι»

Με δήλωση στο Reuters o Γέσπερ Μέλερ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA, βάζει φωτιά στο φετινό Champions League

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
(copyright: AP)
(copyright: AP)

Το ενδεχόμενο άμεσου αποκλεισμού από το φετινό Champions League των Ρεάλ Μαδρίτης, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι εξετάζει σοβαρά η UEFA λόγω της σχισματικής κίνησης με την ίδρυση της European Super League, σύμφωνα με τοποθέτηση του μέλους της εκτελεστικής επιτροπής Γέσπερ Μέλερ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Ο Δανός παράγοντας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι ομάδες αυτές, η Τσέλσι, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Σίτι πρέπει να αποβληθούν από τη φετινή διοργάνωση και περιμένω αυτό να συμβεί την Παρασκευή. Τότε θα πρέπει να βρούμε πώς θα ολοκληρωθεί η σεζόν στο Champions League».

Είναι προφανές ότι η UEFA είναι διατεθειμένη να τραβήξει στα άκρα την υπόθεση προκειμένου να αποτρέψει το σχίσμα στο ποδόσφαιρο. Εφόσον όμως συμβεί ο αποκλεισμός των τριών από τις τέσσερις ομάδες των ημιτελικών γίνεται αντιληπτό ότι τινάζεται στον αέρα η φετινή διοργάνωση καθώς μόνο η Παρί Σεν Ζερμέν αισθάνεται ασφαλής δεδομένου ότι δεν έχει αποδεχτεί την πρόταση για τη European Super League.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο - Η UEFA απειλεί με αποκλεισμό όσους σχεδιάζουν ευρωπαϊκή Super League

«Ρουκέτες» από Τσέφεριν

Προηγουμένως, είχε εξαπολύσει «ρουκέτες» ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν λόγω της ίδρυσης της European Super League χαρακτηρίζοντας «ύπουλα φίδια» τους προέδρους των 12 συλλόγων, ενώ προειδοποίησε τους ποδοσφαιριστές πως όποιος αγωνιστεί στη νέα Λίγκα δεν θα έχει δικαίωμα να παίξει σε Euro και Μουντιάλ.

Μπορεί τα κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ να εμφανίζονται αποφασισμένα για να προχωρήσουν στη δημιουργία μιας κλειστής ελίτ ποδοσφαιρικής λίγκας, ωστόσο η UEFA είναι έτοιμη για να επιβάλει αυστηρές κυρώσεις. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του προέδρου της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ο οποίος προειδοποίησε και τους παίκτες που θα δεχτούν να αγωνιστούν στη European Super League. «Όποιος ποδοσφαιριστής αγωνιστεί στην κλειστή λίγκα θα αποβληθεί αυτομάτως από το Euro αλλά και το Μουντιάλ», τόνισε ο πρόεδρος της UEFA.

«Το Champions League θα συνεχιστεί και χωρίς τους 12 συλλόγους που πήραν αυτή την απόφαση. Θα παραμείνουμε ενωμένοι απέναντι σε αυτή την ανοησία.  Η UEFA και ο ποδοσφαιρικός κόσμος εναντιωνόμαστε σε μια κίνηση ντροπιαστική με απώτερο σκοπό το συμφέρον των ομάδων που διακατέχονται από απληστία και τίποτα άλλο», πρόσθεσε ο Τσέφεριν που χαρακτήρισε »ύπουλα φίδια« τους επικεφαλής των ομάδων που δημιουργούν το σχίσμα.

«Δεν έχω ξαναδεί κάποιον άνθρωπο να ψεύδεται τόσο πολλές φορές όπως εκείνος. Μίλησα μαζί του το απόγευμα του Σαββάτου και μου είπε ότι είναι όλα ψέματα. Η απληστία εξαφανίζει όλες τις ανθρώΕπινες αξίες. Η μεγαλύτερη απογοήτευση από όλους είναι ο Ανιέλι, λέει τόσα ψέματα, είναι απίστευτο. Δε γνωρίζαμε ότι έχουμε τόσο κοντά μας φίδια, τώρα ξέρουμε» είπε για τον Αντρέα Ανιέλι της Γιουβέντους ο Τσέφεριν φανερά ενοχλημένος.

Επίσης, για τον Γούντγουορντ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είπε ότι «Ο κ. Γούντγουορντ με κάλεσε την περασμένη Τρίτη και μου είπε πόσο ικανοποιημένος είναι με τις νέες αλλαγές που φέρνουμε στο Champions League, τις οποίες υποστηρίζει. Το μόνο που ήθελε να συζητήσουμε περαιτέρω ήταν για το Financial Fair Play, την ώρα που είχε υπογράψει ήδη κάτι άλλο, τη διακήρυξη μίας άλλης λίγκας».

Σχετικά με τις ποινές στους παίκτες πρόσθεσε: «Εξακολουθούμε να παρακολουθούμε την κατάσταση με το νομικό μας τμήμα. Είναι λίγο νωρίς. Θα επιβάλλουμε όσες κυρώσεις μπορούμε. Θα σας ενημερώσουμε σχετικά όταν έχουμε ξεκάθαρη απάντηση. Πιστεύω ότι το συντομότερο δυνατό οι παίκτες που σκέφτονται να αγωνιστούν στην European Super League, θα πρέπει να τους απαγορευτεί η συμμετοχή στις διοργανώσεις μας».

Διαβάστε επίσης: Κλειστή ευρωπαϊκή Super League - Βόμβα στα θεμέλια του ποδοσφαίρου, παρέμβαση της FIFA

Διαβάστε ακόμη

«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές

«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου

«Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ

Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • UEFA
  • Τσέλσι
  • European Super League
  • Champions League
  • Ρεαλ Μαδρίτης
  • Μάντσεστερ Σίτι
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr