• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τσιάρας για αγρότες: Ανοιχτό κάλεσμα για διάλογο - Τι είπε για τη συνάντηση με βουλευτές της ΝΔΠώς ο Τραμπ μπορεί να «τινάξει στον αέρα» τη συμφωνία Netflix-Warner Bros.Μεγάλη φωτιά σε αγορά στην Αγία Πετρούπολη: Τουλάχιστον ένας νεκρός - Οι πρώτες εικόνεςΗ υπόθεση του «Δότη 7069»: Πώς οι έλεγχοι δεν έπιασαν τον δωρητή σπέρματος με το «γονίδιο του καρκίνου»
δημοφιλές τώρα: Δημοσκόπηση Interview: Στο 30,8% η ΝΔ - Στο πλευρό των αγροτών το 76% των ερωτηθέντων
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   27.04.2021 21:38
Newsroom
Newsroom

Θάνατος Ντιέγκο Μαραντόνα: Πόρισμα για πιθανή «ανθρωποκτονία με δόλο»

Σοκάρουν τα στοιχεία που προέκυψαν για τον θάνατο του Μαραντόνο έπειτα από έρευνα εμπειρογνωμόνων

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
(AP)
(AP)

Σοκαριστικά είναι τα νέα στοιχεία που προκύπτουν αναφορικά με τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα όπως προκύπτει από το πόρισμα της ομάδας των ιατρικών εμπειρογνωμόνων που κλήθηκαν για να διερευνήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε ο θρυλικός Αργεντινός ποδοσφαιριστής.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Todo Noticias, που επικαλείται πηγές που πρόσκεινται στην ιατρική ομάδα, η οποία πραγματοποίησε την έρευνα (η έκθεση θα δημοσιευτεί αναλυτικά στις 3 Μαΐου), ο Ντιέγκο Μαραντόνα πέθανε από καρδιακή και νεφρική ανεπάρκεια και κίρρωση. Η ιατρική ομάδα επιβεβαίωσε ότι η προϋπάρχουσα καρδιακή ανεπάρκεια προκάλεσε τον θάνατο του Αργεντινού άσου. Ωστόσο προκύπτει ότι ο Μαραντόνα δεν είχε υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις και στα απαιτούμενα τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασής του.

Διαβάστε επίσης: Τι έδειξε η νεκροψία στον Μαραντόνα - Ούτε ναρκωτικά, ούτε αλκοόλ στον οργανισμό του

Μάλιστα προκύπτει και μια αισθητή διαφορά σχετικά με το αποτέλεσμα της αυτοψίας, αφού η ακριβής ώρα θανάτου προσδιορίζεται ανάμεσα στις 4-6 το πρωί της 25ης Νοεμβρίου ενώ ο Μαραντόνα κοιμόταν και όχι στις 13.15 όπως πιστοποίησε ο πρώτος νοσηλευτής της ιατρικής ομάδας Mas Vida. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη μαρτυρία της νοσοκόμας Νταϊανά Μαδρίδ, που κατέθεσε ότι ο Μαραντόνα ξύπνησε κανονικά, απάντησε στις ερωτήσεις της και πως προσπάθησε επί 45 λεπτά να τον επαναφέρει στην ζωή με μαλάξεις.

Το πόρισμα «καίει» τους θεράποντες ιατρούς Λεοπόλδο Λούκε και Αγουστίνα Κοσακόφ οι οποίοι φέρονται να υποτίμησαν τα συμπτώματα του Μαραντόνα, ο οποίος είχε οιδήματα σε διάφορα σημεία του σώματός του, ενώ σύμφωνα με μαρτυρία ενός εκ των σωματοφυλάκων του, κοιμόταν επί τρεις μέρες συνεχώς. Οι δύο θεράποντες ιατροί οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις για τον λόγο που απομάκρυναν όλους τους υπόλοιπους νοσηλευτές και για ποιο λόγο δεν άφηναν τις νοσοκόμες να του δίνουν τη συνταγογραφημένη αγωγή του στις προβλεπόμενες ώρες. Στο πόρισμα αναφέρεται ότι ο Μαραντόνα δεν ακολουθούσε κάποια συγκεκριμένη διατροφή, αν και θα έπρεπε, ούτε είχε κάποιο προκαθορισμένο διατροφικό πλάνο διαμορφωμένο για την κατάσταση της υγείας του από κάποιον διατροφολόγο.

Η έρευνα αναφέρει ότι ο Μαραντόνα έφυγε στον ύπνο, όντας μόνος στο δωμάτιο του, αφού κανείς από όσους έμεναν μαζί του δεν θα μπορούσε να τον ακούσει και να τον βοηθήσει. Επιπροσθέτως, αναφέρεται ότι το σπίτι στο οποίο έμενε δεν ήταν κατάλληλο για τη νοσηλεία του, αφού στον όροφό του δεν υπήρχε καν μπάνιο, ενώ δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις ώστε να μπορεί να υπάρχει άμεσα και επείγουσα διακομιδή του σε νοσοκομείο, ενώ το ασθενοφόρο που θα έπρεπε να υπάρχει σε 24ωρη βάση έξω από το σπίτι του, απουσίαζε τη συγκεκριμένη ημέρα.

Οι ειδικοί καταλήγουν πως η ιατρική βοήθεια που έλαβε ήταν «απέλπιδα και χωρίς εμπειρία», ενώ ρίχνουν την ευθύνη στους δύο θεράποντες ιατρούς, οι οποίοι πιθανολογείται πλέον ότι μπορεί να κατηγορηθούν όχι για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας αλλά για ανθρωποκτονία με πιθανό δόλο, κάτι που αν αποδειχθεί στο δικαστήριο ενδέχεται να επισύρει ποινές φυλάκισης από 15 έως 25 χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Σοκάρουν τα λόγια του γιατρού του Μαραντόνα - «Θα πεθάνει ο χοντρός»

Πηγή: SDNA

Διαβάστε ακόμη

Σε τροχιά γενικευμένων κινητοποιήσεων οι αγρότες σε όλη τη χώρα - Εντείνεται η πίεση στο κυβερνητικό επιτελείο

Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Πώς ήρθε στο προσκήνιο ο ανιψιός για ηθική αυτουργία - Στη Βούλα οι συλλήψεις

Σε επτά κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του δότη με το «γονίδιο του καρκίνου» - Τι είχε εντοπίσει γιατρός το 2020

Δικαστικός κλητήρας επέδωσε αγωγή για χρέη σε αγρότη στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • θάνατος
  • Ντιέγκο Μαραντόνα
  • ποδόσφαιρο
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr