• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Μπλόκα αγροτών: Τα επόμενα βήματα μετά τα μέτρα του Μητσοτάκη και η πρόταση για απόβαση τρακτέρ στην ΑθήναΕξαφάνιση 16χρονης από την Πάτρα: Αγωνία για τη Λόρα - Το νέο βίντεο από Ζωγράφου και το μήνυμα του πατέρα τηςAxios: Αποκάλυψη για μυστική συνάντηση του Γουίτκοφ με τον εξόριστο διάδοχο του Ιράν, Ρεζά ΠαχλαβίΕπική ανατροπή του Ολυμπιακού και θρίαμβος επί του Παναθηναϊκού στον τελικό του Super Cup
δημοφιλές τώρα: Κουίζ γενικών γνώσεων: Το τεστ των 20 ερωτήσεων επιπέδου Πανελληνίων που δεν θα περάσεις
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   11.09.2021 22:52
ΕΘΝΟΣ SportInterwetten
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Οι φάσεις του αγώνα📌 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός - Απόλλων Σμύρνης 4-0: Βραζιλιάνικη μαγεία με Βιτάλ στη Λεωφόρο

Τρεις καλλιτεχνικές δημιουργίες του Βιτάλ απογείωσαν τον κόσμο στη Λεωφόρο ενώ τα τελειώματα του Καρλίτος έκριναν το νικηφόρο ντεμπούτο του Παναθηναικού

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Copyright: Intime
Copyright: Intime

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ματέους Βιτάλ, ο οποίος έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο με την «πράσινη» φανέλα κι «εκτελεστή» τον Καρλίτος, ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα στο γήπεδο της Λεωφόρου τον Απόλλωνα Σμύρνης με 4-0 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League και ξεκίνησε ιδανικά τη σεζόν. Ο Μαουρίσιο και ο Αλεξανδρόπουλος (με τρομερό σουτ από τα 30 μέτρα) τα άλλα δύο γκολ των «πράσινων» που είχαν και δύο δοκάρια.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε λίγο διστακτικά τον αγώνα προσπαθώντας να βρει ισορροπία και σωστές συνεργασίες στο γήπεδο. Μετά το δεκάλεπτο ο Απόλλων άρχισε να ξεθαρρεύει και να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, έχοντας και την πρώτη τελική στο ματς στο 19’ με σουτ του Σλίβκα, που κόντραρε στον Βέλεθ και πέρασε κόρνερ.

Οι φάσεις του αγώνα

Στο 25’ από λάθος εκτίμηση του Βέλεθ, ο Ντάουντα βρέθηκε σε θέση βολής από πλάγια δεξιά, όμως ο Διούδης απέκρουσε με τις γροθιές του.

Ένα λεπτό αργότερα ο Παναθηναϊκός είχε δύο δοκάρια σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων. Αρχικά σε σουτ του Ρούμπεν που κόντραρε στον Κάστρο, πήρε περίεργη τροχιά και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βέρχουλστ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Λούντκβιστ έκανε εντυπωσιακή κίνηση από τα αριστερά κι έβγαλε σέντρα προς τον Αϊτόρ ο οποίος έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο γκολκίπερ του Απόλλων απέκρουσε με την μπάλα να χτυπάει ξανά στο οριζόντιο δοκάρι και να απομακρύνεται σε κόρνερ.

Στο 30’ ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ, όταν από τρομερή ενέργεια και σουτ του Βιτάλ, ο Βέρχουλστ έδιωξε ασταθώς και ο επερχόμενος Μαουρίσιο έκανε από κοντά το 1-0 για τους «πράσινους».

Στο 42’ ο Τσιλούλης προσπάθησε να μπει μέσα στην περιοχή, όμως ο Διούδης πρόλαβε να βγει με το σώμα και να απομακρύνει την μπάλα, για να έρθει στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου το δεύτερο γκολ για τους «πράσινους». Ο Βιτάλ «άδειασε» δύο αντιπάλους κι έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Χουάνκαρ, ο οποίος «σέρβιρε» προς τον Καρλίτος που «έσκαψε» την μπάλα για το «πράσινο» 2-0.

Ο Απόλλων ξεκίνησε λίγο πιο επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 49’ έφτασε κοντά στο γκολ όταν από μπαλιά του Ντομίνγκες, ο Ντάουντα μπήκε στην περιοχή, κατέβασε ωραία την μπάλα αλλά πλάσαρε πολύ άστοχα από καλή θέση.

Στο 54’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Φατιόν με δεύτερη κίτρινη, ενώ στο 62’ οι «κυανόλευκοι» πλησίασαν ξανά κοντά στο γκολ, όμως ο Διούδης έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά στην κοντινή κεφαλιά-ψαράκι του Παμλίδη.

Στο 73’ ο Βιτάλ «σέρβιρε» ακόμη ένα γκολ, βρίσκοντας την κατάλληλη στιγμή τον Καρλίτος, ο οποίος έφυγε στο τετ-α-τετ, προσπέρασε και τον τερματοφύλακα κι έκανε από κοντά το 3-0 για τον Παναθηναϊκό.

Το... κερασάκι στην τούρτα της «πράσινης» νίκης ήρθε στο 83’ με το εξαιρετικό γκολ του Αλεξανδρόπουλου (πρώτο της επαγγελματικής καριέρας του), ο οποίος πήρε την μπάλα λίγο κάτω απ’ τη μεσαία γραμμή, «ζύγισε» το πόδι του και με δεξί «κεραυνό» από τα 30 μέτρα έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας του Βέρχουλστ.

Την τελευταία ευκαιρία του αγώνα την είχε ο Απόλλων στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν από σέντρα του Τουτουαρίμα, ο Νίκος Ιωαννίδης έπιασε δυνατή κεφαλιά που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Διούδη.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες: Ρούμπεν, Μαουρίσιο, Χουάνκαρ - Κάστρο, Σλίβκα, Φατιόν, Ντομίνγκες
Αποβολές: 54’ Φατιόν (2η κίτρινη)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Μαουρίσιο (46’ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ (65’ Χατζηγιοβάνης), Λούντκβιστ (46’ Ιωαννίδης), Βιτάλ (74’ Παλάσιος), Καρλίτος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Πετράκης): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Τουτουαρίμα, Φατιόν, Κάστρο, Σλίβκα (65’ Ματέι), Σαχλί (55’ Παμλίδης), Τσιλούλης (65’ Φαν Λα Πάρα), Ντάουντα (64’ Ιωαννίδης).

Διαβάστε ακόμη

Μπλόκα αγροτών: Τα επόμενα βήματα μετά τα μέτρα του Μητσοτάκη και η πρόταση για απόβαση τρακτέρ στην Αθήνα

Axios: Αποκάλυψη για μυστική συνάντηση του Γουίτκοφ με τον εξόριστο διάδοχο του Ιράν, Ρεζά Παχλαβί

Εξαφάνιση 16χρονης από την Πάτρα: Αγωνία για τη Λόρα - Το νέο βίντεο από Ζωγράφου και το μήνυμα του πατέρα της

Μια μυστηριώδης λάμψη από την άκρη του σύμπαντος: Η ανθρωπότητα έλαβε σήμα... πριν από 13 δισ. χρόνια

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Απόλλων Σμύρνης
  • Super League
  • Παναθηναϊκός
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr