• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τραγωδία στον Ατλαντικό: Ανάμεσα στα θύματα του «Lily Jean» 33χρονος Έλληνας ψαράς από την ΚρήτηΓιατί η κυβέρνηση ανοίγει τώρα τη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση: Ποια άρθρα μπαίνουν στο τραπέζι του διαλόγουΜικρό διάλειμμα πριν το νέο κύμα κακοκαιρίας: Πού και πότε θα χτυπήσει - Πρόγνωση ΜαρουσάκηΧάος από τις χιονοπτώσεις και το πολικό ψύχος στις ΗΠΑ: Πέφτουν ιγκουάνα από τα δέντρα
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   11.02.2019 11:12
ΕΘΝΟΣ SportInterwetten
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Χάνεις το µυαλό σου

Ο αγρότης, πρώην ποδοσφαιριστής που πήρε 2η θέση στον «αγώνα του διαβόλου»

Είναι αγρότης, παίρνει τα βουνά και σπάει τα χρονόµετρα

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο

Ο Νίκος Ροδόπουλος κατάγεται από το χωριό Σελλά, 20 χιλιόµετρα έξω από την Πάτρα, και παράγει λάδι, κρασί και γενικές καλλιέργειες. Εκανε καριέρα ως δεξί µπακ-χαφ στα τοπικά πρωταθλήµατα ποδοσφαίρου, έφτασε µέχρι τη Γ’ Εθνική µε τον Ναυπακτιακό Αστέρα, αλλά τα παράτησε όλα για να ασχοληθεί µε τους κορυφαίους και πιο δύσκολους µαραθώνιους αγώνες στον πλανήτη. Πριν από µία εβδοµάδα έκλεψε την παράσταση στον µαραθώνιο στη Νεκρά Θάλασσα.

Η διαδροµή στον «αγώνα του διαβόλου» βρίσκεται 400 µ. κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και το καλοκαίρι οι θερµοκρασίες αγγίζουν τους 60 βαθµούς Κελσίου. Σε συνδυασµό µε τα υψηλά ποσοστά υγρασίας κάνουν την αναπνοή αδύνατη.

Η συµµετοχή του Ροδόπουλου ήταν η µοναδική Ελληνα δροµέα. Δεν τερµάτισε µόνο, αλλά κατάφερε και να πάρει τη 2η θέση µεταξύ 3.000 δροµέων, µε χρόνο 2 ώρες και 48 λεπτά.

Χάνεις το µυαλό σου

«Υπό κανονικές συνθήκες ο χρόνος είναι περίπου 2 ώρες 38 λεπτά. Ηταν µια ξεχωριστή εµπειρία. Είχα ακούσει για αυτόν τον αγώνα, αλλά επειδή έτυχε να πάω στο Ισραήλ για επαγγελµατικούς λόγους, κατάφερα να το συνδυάσω και να αγωνιστώ. Με ταλαιπώρησε επειδή είχα παπούτσια για άσφαλτο και όχι για πέτρα και αλάτι. Ο ήλιος έκανε αντανάκλαση πάνω στο αλάτι και έχανες το µυαλό σου. Ξεκινήσαµε στις 6.30 το πρωί και η θερµοκρασία ήταν 17 βαθµοί και η υγρασία κοντά στο 90%. Η αναπνοή γινόταν µε δυσκολία» λέει αποκλειστικά στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» ο Νίκος Ροδόπουλος, ο οποίος τρέχει αγώνες στο βουνό: «Εχω αγωνιστεί σε δύσκολους αγώνες στην Αυστραλία, ενώ η σηµαντικότερη επιτυχία µου ήταν η πρώτη θέση που πήρε σε αγώνα 65 χιλιοµέτρων στο βουνό σε αγώνα που έγινε στην Καππαδοκία».

Αποκάλυψε πως µέσα στο 2019 θέλει να αγωνιστεί στη Γη του Πυρός στην Παταγονία: «Θέλω να αγωνιστώ σε όλους τους δύσκολους αγώνες στον πλανήτη. Μετά τη Νεκρά Θάλασσα προετοιµάζοµαι για τη Γη του Πυρός, αλλά είναι ένα δαπανηρό ταξίδι που αναζητώ χορηγούς και υποστηρικτές για να καλύψουν τα οδοιπορικά».

Ο Νίκος Ροδόπουλος αναφέρθηκε και στην προβολή που έχει η Ελλάδα µε αυτές τις παρουσίες: «Στο Ισραήλ υπήρξε µεγάλος θαυµασµός για την επιτυχία µου. Ολοι µε ξέρουν ως Ελληνα και γενικά είµαι περήφανος που συµβάλλω στην προβολή της πατρίδας µου. Αυτό µου δίνει κίνητρο να συνεχίσω».

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για Συνταγματική Αναθεώρηση: Το Σύνταγμα του '75 ανήκει στον 20ό αιώνα - Είναι καιρός για μεγάλες τομές

Γιατί «πάγωσαν» οι έρευνες για τη φονική έκρηξη στη «Βιολάντα» - Τα κρίσιμα ευρήματα και το χρονοδιάγραμμα

Τραγωδία στον Ατλαντικό: Ανάμεσα στα θύματα του «Lily Jean» 33χρονος Έλληνας ψαράς από την Κρήτη

Τα ψίχουλα που είδαν οι μισθωτοί, η άρση της μονιμότητας στο δημόσιο που θα ανακοινώσουν Μητσοτάκης και Παπαστεργίου στο κάδρο της «Βιολάντα»

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Νίκος Ροδόπουλος
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr