• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Άκυρο» το τουρκολιβυκό μνημόνιο λέει ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής και ανοίγει «παράθυρο» για διάλογο με την ΕλλάδαΈρχεται ισχυρό κύμα κακοκαιρίας: Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά σε συνθήκες παγετού - Η πρόγνωση ΜαρουσάκηΑπό νωρίς το πρωί η ταλαιπωρία στο μετρό: Εκτός λειτουργίας η γραμμή 3, από Χολαργό μέχρι ΑεροδρόμιοΚύκλωμα κοκαΐνης: Ενώπιον εισαγγελέα 10 μέλη της οργάνωσης - Ποιος είναι ο «Έλληνας Εσκομπάρ»
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   02.08.2022 10:51
Newsroom
Newsroom

100 χρόνια μετά: Κοινή νοτιαμερικάνικη υποψηφιότητα για τελικό Μουντιάλ στην Ουρουγουάη το 2030

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
AP Photo
AP Photo

100 χρόνια μετά την τέλεση του πρώτου Μουντιάλ η Ουρουγουάη, η Αργεντινή, η Χιλή και η Παραγουάη, οραματίζονται να συνδιοργανώσουν στη Νότια Αμερική το Παγκόσμιο Κύπελλο της εκατονταετηρίδας. Οι τέσσερις χώρες αρχίζουν την κοινή υποψηφιότητά τους θέλοντας να επιστρέψουν στις ρίζες της τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη.

Η επισημοποίηση αυτής της κοινής υποψηφιότητας θα γίνει στο στάδιο Centenario στην πρωτεύουσα της Ουρουγουάης, Μοντεβιδέο, όπου διεξήχθη ο τελικός του 1930 μεταξύ Ουρουγουάης και Αργεντινής (4-2). Εκεί, στο ίδιο γήπεδο, οι διοργανωτές ευελπιστούν να φιλοξενήσουν και τον τελικό του 2030.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αθλητισμός | 01.08.2022 19:50
Μουντιάλ 2022: Το οριστικό τηλεοπτικό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 - 32 ματς δωρεάν, 32 επί πληρωμή

«Καθώς το Παγκόσμιο Κύπελλο γιορτάζει την 100ή του επέτειο, πρέπει να επιστρέψει στο αρχικό του σπίτι, στην Νότια Αμερική», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος της Conmebol, Αλεχάντρο Ντομίνγκες. «Για εμάς, θα έπρεπε να ονομάζεται Παγκόσμιο Κύπελλο 2030 εκατονταετηρίδας», δήλωσε ο υπουργός Αθλητισμού της Ουρουγουάης, Σεμπάστιαν Μπάουζα και πρόσθεσε: «Αυτό στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο Εκατονταετηρίδας. Ο εορτασμός των 100 ετών από το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι εκεί. Επιστροφή στον μύθο, πίσω στα βασικά».

Αν πάρει το χρίσμα αυτή η συνυποψηφιότητα, θα είναι η έκτη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που διεξάγεται στη Νότια Αμερική, μετά από αυτές των1930 (Ουρουγουάη), 1950 (Βραζιλία), 1962 (Χιλή), 1978 (Αργεντινή) και 2014 (Βραζιλία). Δεδομένου ότι το Μουντιάλ του 2022 γίνεται στο Κατάρ και του 2026 σε Μεξικό, ΗΠΑ, Καναδά, εφόσον προκριθεί η συνυποψηφιότητα της Λατινικής Αμερικής το 2032, το Μουντιάλ θα μείνει εκτός Ευρώπης για τουλάχιστον 16 χρόνια!

Στη διεκδίκηση της ανάληψης του Μουντιάλ 2030, βρίσκονται Ισπανία και η Πορτογαλία, καθώς τον Ιούνιο του 2021, ανακοίνωσαν τη κοινή τους υποψηφιότητα, ενώ υπάρχουν συνομιλίες ακόμη και για μια ισραηλινή υποψηφιότητα μαζί με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν.

Διαβάστε ακόμη

Ο βουλευτής με το χωράφι που έγινε βοσκοτόπι, ο Πιερρακάκης ως πρωθυπουργός κυβέρνησης συνεργασίας και τα μπλεξίματα του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα λόγω Τσίπρα

Τι θα πει στη Βουλή ο Μητσοτάκης για αγροτικό, στεγαστικό και πακέτο μέτρων του 2026; Τα πολιτικά μηνύματα που θα εκπέμψει

«Πιο κοντά από ποτέ» σε συμφωνία για τον πόλεμο στην Ουκρανία: Το πόκερ με τις εγγυήσεις

Απεργία 16 Δεκεμβρίου: Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις - Τι ισχύει με μέσα μαζικής μεταφοράς και σχολεία

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Παγκόσμιο κύπελλο
  • Παγκόσμιο Κύπελλο 2030
  • Μουντιάλ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr