• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
ΟΠΕΚΕΠΕ: «Κέρδισα 7-8 φορές στο Τζόκερ, η Ferrari είναι δώρο της μητέρας μου» - Η κατάθεση Μαγειρία και η ένταση με ΚωνσταντοπούλουΠούτιν: «Απαράδεκτα» ορισμένα σημεία του αμερικανικού ειρηνευτικού σχεδίου - Νέες διαπραγματεύσεις στο ΜαϊάμιΚακοκαιρία Byron: Ποια πανεπιστήμια δε θα λειτουργήσουν την Παρασκευή εξαιτίας των έντονων φαινομένωνΚακοκαιρία Byron: Τι ισχύει για τους δημόσιους υπαλλήλους - Ποιοι δικαιούνται άδεια
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   10.09.2022 15:10 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Η ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»

Eurobasket: Μεγάλη πρόκριση της Γαλλίας επί της Τουρκίας σε επική μάχη στο Βερολίνο

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
FIBA
FIBA

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με ανατροπές και συναρπαστική εξέλιξη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, η Γαλλία επικράτησε της Τουρκίας 87-86 στο πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι του Eurobasket για τη φάση των 16 που διεξάγεται στο Βερολίνο. Η μάχη των δύο ομάδων ήταν καταπληκτική μέχρι τέλους και χρειάστηκε η παράταση για να λύσουν τις διαφορές τους. Στα προημιτελικά, η Γαλλία θα συναντήσει την ομάδα που θα προκύψει από το ζευγάρι της Σερβίας με την Ιταλία.

Καθοριστικό σημείο στο παιχνίδι υπήρξε η τρομερή αντεπίθεση των Τούρκων και το μπλακ άουτ των Γάλλων στα μισά της τρίτης περιόδου (προηγουμένως είχαν βρεθεί και στο +16 με 15-31). Κι αργότερα, η Γαλλία βρισκόταν στο +9 με 40-49 αλλά με ένα ασύλληπτο σερί 17-0, η Τουρκία έφτασε στο 57-49.

Οι Γάλλοι επέστρεψαν στο ματς στην τελευταία περίοδο και μάλιστα βρέθηκαν και πάλι μπροστά στο σκορ με 69-71 στο 38'. Οι Τούρκοι πέρασαν μπροστά και φάνηκε να αγκαλιάζουν τη νίκη καθώς 13,5 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος κι ενώ βρίσκονταν στο +2 (77-75) κέρδισαν αντιαθλητικό φάουλ. Ο Οσμάν όμως αστόχησε σε δύο βολές, ενώ στη συνέχεια η Τουρκία έχασε και την μπάλα. Η Γαλλία ισοφάρισε (77-77), οι Τούρκοι αστόχησαν σε νεκρό χρόνο και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Στην παράταση η Γαλλία είχε πιο καθαρό μυαλό και έφτασε σε προβάδισμα πέντε πόντων (82-87). Οι Τούρκοι μείωσαν στους τρεις (84-87) ένα λεπτό πριν απ' το φινάλε και στα 40'' πλησίασαν στον πόντο (86-87). Ο Γκομπέρ αστόχησε σε δύο βολές, οι Τούρκοι είχαν σπουδαία ευκαιρία για να πάρουν τη νίκη με 13'' στη διάθεσή τους αλλά ο Κορκμάζ καθυστέρησε, έχασε την μπάλα και η νίκη κατέληξε στη Γαλλία. 

Κορυφαίος για τη Γαλλία ήταν ο Γκομπέρ, ο οποίος πέτυχε 20 πόντους και πήρε 17 ριμπάουντ. Για την Τουρκία ο Τουντσέρ είχε 22 πόντους και ο Κορκμάζ 18 αλλά στα κρίσιμα σημεία, η Τούρκια, που δεν είχε τον Λάρκιν στη διάθεσή της, δεν έδειξε ψυχραιμία και αποκλείστηκε απ' τη συνέχεια του τουρνουά.

Toυρκία (Αταμάν): Μπιτίμ, Χαζέρ 8 (2 τρίποντα, 6 ασίστ), Καμπατζά, Κορκμάζ 18 (4/12 σουτ, 8/9 βολές, 6 λάθη), Μαχμούτογλου, Οσμάν 11 (3/10 σουτ, 4/6 βολές, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 λάθη, 2 κλεψίματα), Οσμάνι 7 (1), Σανλί 12 (2/5 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Σαϊμπίρ, Σενγκούν 8 (4/10 σουτ, 5 ριμπάουντ), Τουντσέρ 22 (2/5 δίποντα, 6/10 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 λάθη).

Γαλλία (Κολέ): Αλμπισί 2, Φαλ 4, Φουρνιέ 13 (3/5 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 1/1 βολή, 6 ριμπάουντ), Γκομπέρ 20 (7/11 δίποντα, 6/11 βολές, 17 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 λάθη, 1 μπλοκ), Ερτέλ 13 (2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 5 λάθη), Λουαού - Κμπαρό 9 (2), Εμπαγιέ 9 (1/5 τρίποντα), Οκομπό, Πουαριέ 6, Ταρπέι 2, Γιαμπουσέλε 9 (1).

Η ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»

10 Σεπτεμβρίου 2022

  • Τουρκία - Γαλλία 86-87
  • Σλοβενία - Βέλγιο (ΕΡΤ1) 15:45 
  • Γερμανία - Μαυροβούνιο (ΕΡΤ3) 19:00
  • Ισπανία - Λιθουανία (ΕΡΤ3) 21:45

11 Σεπτεμβρίου 2022

  • Ουκρανία-Πολωνία 13.00
  • Φινλανδία-Κροατία 15.45
  • Σερβία-Ιταλία 19.00
  • ΕΛΛΑΔΑ-Τσεχία 21.45
Διαβάστε ακόμη

Ο αντίκτυπος της ομιλίας Τσίπρα σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ, η απάντηση Φάμελλου για τα περί ιδιοτέλειας και ο υπερ-γουρλής Μαγειρίας που πήρε δώρο μια Ferrari από τη μητέρα του

Από το Καστέλι μέχρι τον ΒΟΑΚ και το μετρό: Αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ απειλούν μέχρι και να διπλασιάσουν το κόστος των μεγάλων έργων

Κακοκαιρία Byron: «Βροχή» τα 112 όλη τη νύχτα - Πώς θα κινηθούν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα - Ποιες κινήσεις εξετάζει η κυβέρνηση

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Εθνική Γαλλίας
  • ευρωμπάσκετ 2022
  • Ευρωμπάσκετ
  • Εθνική Τουρκίας
  • Eurobasket
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr