• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Συναγερμός στην Λακωνία: 13χρονη έπεσε σε πηγάδι με νερό 5 μέτρων - Δραματική επιχείρηση διάσωσηςΠατέρας και γιος πίσω από το μακελειό στο Σίδνεϊ - Στους 15 οι νεκροί, βρέθηκαν έξι όπλαΡαγδαίες εξελίξεις στο Κίνημα Δημοκρατίας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναστολής - Η ανακοίνωση ΚασσελάκηΛίμνη Μόρνου: Τα πρώτα αισιόδοξα νέα - Τι δείχνουν οι δορυφορικές εικόνες μετά τις ισχυρές βροχές
δημοφιλές τώρα: Διώρυγα Ξέρξη στη Χαλκιδική: Οι απόγονοι του επέστρεψαν μετά από 2.500 χρόνια για να θαυμάσουν το...
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   23.09.2022 10:00
Newsroom
Newsroom

Πρωτοφανής ανταρσία στην Εθνική Ισπανίας: 15 παίκτριες δεν ξαναπαίζουν αν δεν αλλάξει ο ομοσπονδιακός προπονητής!

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
AP Photo
AP Photo

Δεν έχει προηγούμενο η ανταρσία 15 παικτριών της Εθνικής Ισπανίας, οι οποίες ζητούν την απομάκρυνση του ομοσπονδιακού τεχνικού Χόρχε Βίλντα. Μάλιστα μετά την απόφαση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας να απορρίψει το αίτημά τους, οι 15 αθλήτριες ενημέρωσαν πως αποσύρονται από την εθνική ομάδα όσο θα βρίσκεται στο τιμόνι ο συγκεκριμένος κόουτς.

Οι 15 παίκτριες απέστειλαν μια προσωπική επιστολή (το το ίδιο περιεχόμενο) μέσω email προς την Ομοσπονδία ζητώντας την αλλαγή του ομοσπονδιακού τεχνικού σημειώνοντας πως η παραμονή του στον πάγκο επηρεάζει τη σωματική και ψυγική υγεία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αθλητισμός | 21.09.2022 09:45
Σε άλλο επίπεδο η προπόνηση της Εθνικής Ισπανίας: Οι παίκτες έχουν φορητό ηχείο κι ο Λουίς Ενρίκε δίνει οδηγίες με ασύρματο!

Έξι παίκτριες της Μπαρτσελόνα βρίσκονται μεταξύ εκείνων που συμμετέχουν στην ανταρσία, όπως επίσης και παίκτριες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Σίτι. Αντιθέτως, η αρχηγός Ιρένε Παρέδες, αλλά και η νικήτρια της Χρυσής Μπάλας Αλέξια Πουτέγιας δεν έστειλαν επιστολή μολονότι το προηγούμενο διάστημα συμμετείχαν σε συζητήσεις για την κατάσταση και το μέλλον της εθνικής ομάδας.

Η Ομοσπονδία απάντησε με επιθετικό τρόπο προς τις παίκτριες χαρακτηρίζοντας αυτό που συμβαίνει ως κάτι πρωτοφανές στην ιστορία του ποδοσφαίρου και ήταν κατηγορηματική η θέση της πως δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τον ομοσπονδιακό τεχνικο λόγω ενός εκβιασμού όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οι επιστολές των Ισπανίδων διεθνών ακολούθησαν τρεις εβδομάδες μετά τα παράπονα που εξέφρασαν μέλη της ομάδας για τον Χόρχε Βίλντα προς τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες. «Η Ομοσπονδία δεν θα επιτρέψει στις παίκτριες να αμφισβητήσουν τη συνέχεια του προπονητή, καθώς η λήψη αυτών των αποφάσεων δεν είναι μέρος του ρόλου τους. Η Ομοσπονδία δεν θα δεχτεί την άσκηση οποιουδήποτε τύπου πίεσης από οποιονδήποτε παίκτη όταν πρόκειται να πάρει αθλητικές αποφάσεις. Αυτός ο τύπος δολοπλοκίας δεν ταιριάζει στις αξίες του ποδοσφαίρου ή του αθλητισμού και είναι επιζήμιος».

Και προσθέτει αναφορικά με τις κυρώσεις που ενδεχομένως θα υπάρξουν: «Σύμφωνα με την ισπανική νομοθεσία, η μη απάντηση στην κλήση από την εθνική ομάδα χαρακτηρίζεται ως σοβαρή παράβαση και μπορεί να οδηγήσει σε αναστολές μεταξύ δύο και πέντε ετών. Η Ομοσπονδία, σε αντίθεση με τη συμπεριφορά αυτών των παικτριών, θέλει να καταστήσει σαφές ότι δεν θα φτάσει τα πράγματα σε αυτό το άκρο, ούτε θα ασκήσει πίεση στις παίκτριες. Απλώς δεν θα καλέσει όσες δεν επιθυμούν να φορέσουν τη φανέλα της Ισπανίας. Θα καλέσει μόνο παίκτριες που είναι αφοσιωμένες στην Εθνική, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως η ομάδα θα παίξει με νεαρές».

Διαβάστε ακόμη

Πατέρας και γιος πίσω από το μακελειό στο Σίδνεϊ - Στους 15 οι νεκροί, βρέθηκαν έξι όπλα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα: Το τετράδιο με τις ιδιόχειρες σημειώσεις και ο λογιστής

Ραγδαίες εξελίξεις στο Κίνημα Δημοκρατίας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναστολής - Η ανακοίνωση Κασσελάκη

Little Foot: Το απολίθωμα ανθρωποειδούς που μπορεί να είναι ο νέος πρόγονος του ανθρώπου

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Εθνική Ισπανίας
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr