• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου«Το Κίεβο θέλει πραγματική ειρήνη: Συνομιλία Ζελένσκι με Γουίτκοφ και Κούσνερ - Τα επόμενα βήματα για την ειρήνηΜουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
δημοφιλές τώρα: Μποφίλιου - Χαρούλης: Κανονικά η περιοδεία σε όλο τον κόσμο - Αλλαγή ονόματος και καμία αναφορά...
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   02.10.2022 23:00 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Τρίτος ο Προμηθέας

Ο πρώτος τίτλος της σεζόν βάφτηκε κόκκινος στο μπάσκετ: Ανώτερος ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό και σήκωσε το Super Cup

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Intime
Intime

Ο πρώτος τίτλος της σεζόν βάφτηκε κόκκινος στο μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στη Ρόδο του Παναθηναϊκού με 67-52 και πανηγύρισε την κατάκτηση του Super Cup. Οι Ερυθρόλευκοι σε συνέχεια της περασμένης σεζόν έβγαλαν την ανωτερότητά τους στο παρκέ και επικράτησαν δίκαια δείχνοντας ότι βρίσκονται σε ανώτερο επίπεδο απ' τους «αιώνιους» αντίπαλους τους.

Οι δυο ομάδες, μολονότι επρόκειτο για το πρώτο παιχνίδι της σεζόν και για έναν τίτλο δίχως μεγάλη βαρύτητα όσο το πρωτάθλημα, το Κύπελλο ή η Euroleague, έπαιξαν σαν να μην υπάρχει αύριο. Βγάζοντας αρκετό εκνευρισμό στο παιχνίδι τους αμφότεροι, οι Πράσινοι πήγαν το ματς περισσότερο στον ρυθμό που ήθελαν (σε πιο αργό τέμπο) αλλά ο Ολυμπιακός κατόρθωσε να κλείσει την πρώτη περίοδο στο 18-15.

Με όπλο του την άμυνα και τις λύσεις που πήρε απ' τον πάγκο του, ο Παναθηναϊκός κατόρθωσε να κρατήσει χαμηλά στο σκορ τους Πειραιώτες που τελείωσαν το ημίχρονο στο +3 (37-34). Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός πάτησε... γκάζι. Βελτίωσε αισθητά την άμυνά του αναγκάζοντας τους Πράσινους σε κακές επιλογές, ενώ έγινε πιο αποτελεσματικός και στην επίθεση. Έφτασε τη διαφορά για πρώτη φορά στο +10 (44-34) με ένα σερί 7-0, προτού τελειώσει το δεκάλεπτο στους 13 πόντους (56-43). Οι εννέα πόντοι του Παναθηναϊκού σε δέκα λεπτά δείχνουν πολλά για την εικόνα των δύο ομάδων σ' αυτό το διάστημα.

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε καλά το προβάδισμα, ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε τρόπο και λύσεις για να αντιδράσει και ο τελικός έληξε υπέρ των Ερυθρόλευκων με 67-52 σε μια δίκαιη επικράτηση.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ράντονιτς): Π. Καλαϊτζάκης, Λι 12 (4/10 σουτ, 2/5 βολές, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Παπαγιάννης 8 (4/7 δίποντα, 9 ριμπάουντ), Γουίλιαμς 10 (2), Γκριγκόνις (0/9 σουτ, 4/5 βολές, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 λάθη, 1 κλέψιμο), Μποχωρίδης 8 (2), Άντριους 2, Γ. Καλαϊτζάκης, Πονίτκα 8 (1 τρίποντο, 3 ριμπάουντ, 3 λάθη), Γκουντάιτις (0/2 δίποντα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 6 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Κάναν 6 (2), Φαλ 12 (5/8 δίποντα, 2/2 βολές, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Βεζένκοβ 12 (3/7 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 11 ριμπάουντ), Παπανικολάου 2 (0/4 σουτ, 2/2 βολές), Λούντζης 2, Λαρεντζάκης 11 (1/4 τρίποντα), Σλούκας 2 (0/4 σουτ, 2/2 βολές, 4 ασίστ), Μπόλομποϊ 9 (3/4 δίποντα, 3/3 βολές, 9 ριμπάουντ), Πίτερς 2, ΜακΚίσικ 5 (1).

Τρίτος ο Προμηθέας

Προηγουμένως, την τρίτη θέση κατέλαβε ο Προμηθέας Πατρών στο 3ο Super Cup, αφήνοντας τελευταίο τον «οικοδεσπότη» Κολοσσό Ρόδου. Οι Αχαιοί... πάτησαν γκάζι στην τρίτη περίοδο, την οποία «έκλεισαν» στο +20 μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο του «μικρού» τελικού, για να επικρατήσουν με 95-71 της ομάδας του «σμαραγδένιου νησιού».

Ο Τζο Γιανγκ με 23 πόντους (5/7) τρίποντα ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Προμηθέα που τέλειωσε τον αγώνα με 15/25 τρίποντα! Με 13 πόντους και 8 ριμπάουντ, τον ακολούθησε σε απόδοση ο Κόντιτ, ενώ διψήφιοι για τους νικητές ήταν και οι Κουλμπόκα (12π.), Τσαϊρέλης (11π.) και Χέλεμς (11π.). Από τον Κολοσσό Ρόδου ξεχώρισε ο Τι Τζέι Σταρκς με 21 πόντους, ενώ 14 πρόσθεσε ο Σάσα Στεφάνοβιτς.

Κολοσσός Ρόδου: (Παπαθεοδώρου): Σταρκς 21 (2), Μορέιρα 9, Χρυσικόπουλος, Κατσίβελης 7 (1), Στεφάνοβιτς 14 (3), Όζμπορν 6, Μπίλλης 6, Μπαρσέλο 5 (1), Χατζηδάκης 1, Ιορδάνου 2.

Προμηθέας Πάτρας (Γιατράς): Κάουαν 5 (1), Γιανγκ 23 (5), Κόντιτ 13, Τσαϊρέλης 11 (1), Χέλεμς 11 (3), Πλώτας 2, Μουράτος 4, Γκίκας 7, Κακλαμανάκης 2, Σίμπσον 5 (1), Τανούλης, Κουλμπόκα 12 (1).

Διαβάστε ακόμη

«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές

«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου

«Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ

Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Super Cup
  • Κολοσσός Ρόδου
  • Ολυμπιακός
  • Παναθηναϊκός
  • Προμηθέας Πάτρας
  • Σούπερ Καπ μπάσκετ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr